Ida af Larsson

Hemma

Publicerad 2007-01-31 15:54:10 i Life,

Hemma igen efter sjukhusvistelsen som började i måndags. Det är måttligt roande att ligga på sjukhus kan jag lova. Men nu är handen i sin normala storlek och allt är bra.

Varför funkar inte skolmailen? Festivalen är på lördag och jag har livsviktig info på mailen och nu har den slutat att funka. Underbart.

BTW, min sjukhusvistelse visade sig vara bra för Emils plånbok. 250 på triss, den du.

Konsertgrej ikväll med Wincent, skoj. I hope. Ingen alkohol för min del iaf, går ju på antibiotika.

Ha' de'.

Mongo

Publicerad 2007-01-25 18:51:40 i Life,

Helt otroliga franskaglosor tills imorgon. damn it.

Köp biljetter! I'm going mad.

Nej, nu ska jag kramas och prata franska. sacre bleu

Svenska

Publicerad 2007-01-25 10:08:00 i Life,

Sitter och väntar på svenskan och tänke slänga iväg ett meningslöst inlägg.

Igår så köpte Emil världens största rislampa på Ikea med världens största glödlampa till. Jag tror aldrig att jag har sett något så stort. : ] Dock blev det dyng fräsigt när jag efter lite knep och knåp och livsfarlig balansgång fick upp den i taket.

Nej, lite svenska med läraren från helvetet? Nice.

Låååååång håltimme.

Publicerad 2007-01-24 13:53:51 i Life,

Skulle jobba med min religionsuppsatts som jag har brottats med sen halv förra höstterminen men det går tydligen inte. Jag har skrivit den hemma hos Emil och han har Word super extra edition, typ. Det är iaf en nyare verision och det kan inte skolans word ta och jag har inte den behörioghet att ladda ner det programmet som behövs för att kunna använda filen. Dvs. jag kan ej göra klart den nu vilket var min plan och det ska lämnas in idag. I'm an idiot. Får ändra det ikväll hos Emil och skriva ett fult slut på uppsattsen imorn.

Ikea ikväll med Emil, ska bli väldans roligt. Ikea är tufft och jag gillar att vara där, dock har jag en tendens att tröttna på nedervåningen. Förlåt Emil om jag tvingar dit dig idag men jag kan inte vänta! : } 

Jag är på mongobra humör idag och uppsattsen ska inte få förstöra det.

Titta in i min bilddagbok för att se Görans underbara lektion igår.

Emil

Publicerad 2007-01-23 19:59:07 i Life,

Emil är min karl och jag tycker om honom helt sjukt mycket. Emil och Ida. Sådär nu var det utbasunerat.

Sjukt stressad, vad sägs om en semester?

Sorry

Publicerad 2007-01-23 10:58:00 i Life,

Förlåt min sköna Helena, jag vet. Jag ska skärpa mig. :D

Ingen åldersgräns på festivalen, så skönt. Så nu kan ni småttingar också komma.

Festivalen tar upp cirka 80 procent utav min hjärnkapacitet, Emil 19 och resterade livet 1 preocent. Det kommer kännas helt tomt när väl festivalen har varit. Aja, det ska bli så sjukt kul iaf. Beställ biljetter era as.

I helgen blev det rockan på lördagen och det var mycket skojigt. Wincent fyllde 19 så vi smygfirade henne lite grann. Jag säger bara löstände, fådeldansen och drottningvinkar. Ja, jäklar. Snöbollskrig hade vi också. I helgen blir det födelsedagspartaj på lördag för Ellen som blev 22 i söndags.

Första bandsläppet till Hultsfred var igår! Hujeda mig så bra det kan bli. Någon som vill bjuda på en biljett? Inte?

Nu, ska jag knata iväg och äta och sedan ska vi konstruera världens vackraste affisch till festivalen.

Ciao my lovers.

Ändring festival:

Publicerad 2007-01-20 16:48:37 i Life,

Åldersgräns 18 är ej säkert, ev. kan vi stänga av alkoholserveringen vilket gör att alla åldrar får komma in.

Don't you think it's time to trespass?

Publicerad 2007-01-20 16:47:19 i Life,

Hemma och sks städa och göra mig iordnig inför kvällen. Wincent kommer hit så småningom och vi ska iväg till rockbageri't ikväll. Jag ska ta och städa här så att hon kommer innanför dörren, det är knappt att man gör det nu. Aja, c'est moi.

Btw, tre utlandsresor i år planerade än så länge. Danmark i mars, Belgien i maj och Gran canaria i november. Mys.

Det snöar utav bara sjutton, mysigt men lite smått jobbigt. Det var ju kul att vintern kunde komma någon gång iaf men var den tvungen att komma idag?

Nej, städa och äta kanske?

Festival info

Publicerad 2007-01-16 12:19:13 i Life,

Ballunsfestivalen, Finspång Folkets hus.
Lördagen den 3 Februari.
Jens Lekman, Chasing Charlie, The Elephants, Basically the same.
Åldersgräns 18, alkoholservering.
Vinsten går till välgörenhet, allt överskott till SPES. www.spes.nu
Biljetter: 80 kronor
Ring 070-5973874 för mer info eller biljetter. Ida

Bloggen

Publicerad 2007-01-16 12:16:43 i Life,

Jag har blivit slarvig och skriver inte här så ofta. Det får ta och bli skärpning på det. Ikväll ska det skrivas en religionsuppsatts, crap. Niklas är helt omöjlig, det är synd när man får sådana lärare som inte har någon koll. Typ Ulla. Den människan kan bli jäkligt irriterad på. Eller Ingrid, jag tror aldrig en klass har längtat så mycket efter sin gamla lärare som Ns3d.
Nej nu ska jag sätta mig och läsa lite. Katching!

Sovdags

Publicerad 2007-01-09 04:37:48 i Life,

Nu ska jag släcka ner, kura ihop mig under täcket och räkna ner sekunderna tills klockan slår 04:45 för då ska jag ringa Emil.
Sov gott Sverige, fast det gör ni väl redan?

Test

Publicerad 2007-01-09 04:19:18 i Life,

Enligt dina svar i frågeformuläret är du en...
 

Utåtriktad Upplevande Abstrakt Tänkare  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag

InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd

SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

Is this me?

Så dags

Publicerad 2007-01-09 04:09:24 i Life,

Jahaa, great. Nu kommer jag på att jag skulle skriva en mega uppsatts till religionen tills imorn. Och är den bra så får jag MVG men hur gör jag nu då? Jag kan omöjligt skriva den nu, då kommer det sluta med att den handlar om små håriga vitlökar eller något annat konstigt och jag har nada tid den här veckan att skriva den. Aja, det är ju ett måste. Fucking hell, jag som trodde att jag var någorlunda med i skolarbetet. Svenskaprov och UKPredovisning har jag denna vecka också. Crap och dubbelcrap.

03:45- 03:57

Publicerad 2007-01-09 03:56:05 i Life,

Klockan kanske är lite väl mycket för att man ska orka med en första skoldag. Men jag orkar inte gå och lägga mig, kan liksom inte. Det är bara skit på TV också.

<Bilddagboken.> vet inte varför den vill bråka med mig.

Dock finns det en väldig fördel om jag inte går och lägger mig. Jag försover mig inte. : ] Dock kan det hända att jag svimmar men WTF sådant som man får stå ut med.

Nu är klockan så mycket att jag vill vänta på att du går upp så jag kan ringa och säga hej kom och ge mig en godnatt puss så att jag kan sova. Crap, I'm hooked. Nu minns jag varför jag hatar att sova ensam. Det är en timma och åtta minuter tills du går upp, eller du kanske går upp tidigare nu när du börjar tidigare. Äsch, jag vill höra din röst innan jag bäddar ner mig och försöker få en timmes sömn så jag roar mig här så länge. Jag test ringer kvart i fem och ser om du är vaken.

Kläder

Publicerad 2007-01-09 01:08:04 i Life,

Ja, nu har jag lagt ut nya kläder inför morgondagen. Vad kan man mer göra för att fördriva tiden?

BTW, jag struntar nog i att cykla. Jag tar bussen och hoppas på att Emil ska handla vid halv fyra tiden imorn. Alternativt att mamma är på väg hem. Äsch, jag vet bara att jag inte kommer hinna upp till det att jag måste ta cykeln.

Nej, en sista sväng med surfandet i cyberrymden och sedan måste jag gå och lägga mig.

Natt

Publicerad 2007-01-09 00:43:57 i Life,

Bra Ida nu har du städat och sorterat din garderob. Kan du vara trött nu?! Neee.

Två stora påsat blev resultatet utav min städning. Nu ska jag sortera de två påsarna i två högar, en med fulkläder och en med finkläder. Den påsen med finkläder skall vännerna få gå igenom om det är nog som de skulle vilja ha. Åh, så generös jag är.

Uäck, jag skulle ha tagit med mig cigaretterna hem. Jag vill röka! Men nu har det gått 43 minuter utav min första rökfriadag och än så länge så har det gått bra. (Jippi)

Förstör jag för mig själv? Är inte motparten destruktiv så måste jag bara vara det, eller? Jag vill inte förstöra den här relationen, jag vill ha den för mycket för att slösa bort den men varför gör jag som jag gör då? Förbannade liv.

2 ½ men på tv nu - great.

Alldeles försent för att ta sömntabletter. Kan man smyga bort till Emil nu? Nej, det är lite för wierd. Damn it, I want to sleep! Om man bara lägger sig i sängen då? Nej, det kryper i hela kroppen på mig. Kan ej sova! Nu pratar jag med mig själv också, vad trevligt. Ida, du är numera officiellt schiz.

Nej, nu ska jag göra mig iordning och sedan lägga mig. This is it!

NCIS

Publicerad 2007-01-09 00:07:09 i Life,

NavyCIS är helt sjukt bra! Den borde få alla film och tv priset i hela världen.

Trötthetsbarometer: -3       Crap

Nej, om man skulle ta och stänga av datorn och satsa fullt på städningen så kommer jag snart i säng.
Eller nej jag stänger inte av den. Jag stänger av den innan jag går och lägger mig bara.

Prison break

Publicerad 2007-01-08 23:05:44 i Life,

Nu ska tydligen Prison break ta ett uppehåll på några veckor. Damn it. Idag är första gången på extremt länge som jag ska ha min egna tvnatt med NCIS, Spin city, scrubs,2 ½ men, drew carey, kalla fötter och boston legal. Självklart inte allt men jag tittar på hela NCIS, 2 ½ men och kalla fötter och de andra tittar jag på i reklampauser.

Men för att natten ska vara perfekt så ska jag göra lite choklad och hämta ett äpple eller liknande.

Tisdag: Skola, plugga, mysa
Onsdag: Skola, plugga, träna, sova
Torsdag: Skola, plugga, träna, ha ont
Fredag: Skola, softa, fira första veckan?
Lördag: Nyårsreyn som suger.
Söndag: Nothing so far

Nej, nu börjar NCIS och jag måste städa under tiden. c ya.

The velvet underground - mycket bra musik. För den där Woodstockkänslan.

Fortsättningen

Publicerad 2007-01-08 21:47:24 i Life,

av min saga kommer inom kort men nu lite annat krafs.

Imorgon börjar skolan igen, känns båda skönt och jobbigt.
Sover hemma idag för första gången i år. : ] Och för första gången på en månad.
Jag har fått pricksjukan eller som vi säger USD (unidentified spot disease).
Om 14 minuter börjar prison break.
Det blir till att cykla till skolan imorn.
Imorn är mitt första slutarökadag. Får se hur det går. Martina tror inte på mig i alla fall.
Min mage kurrar så det är bäst att ge den föda.
Måste städa här innan jag kan börja göra eget pencillin.
Refused är ett sjukt bra band.

En godnattsaga

Publicerad 2007-01-05 00:33:33 i Life,

Det var en gång en liten tryffelgris som hette sven-ture och han levde ett relativt spännande liv. Inte för att tryffelgrisar i största allmänhet har ett überspännande liv min Sven-ture hade ett ännu mer spännande liv än de andra grisarna. Han kunde nämligen flyga. Som de allra flesta vet så finner man tryffel under marken där svampväxten växer och grisar har då blivit ett självklart arbetsdjur för detta ändamål. Men det man inte har vetat är att det även växel tryffel bland trädkronorna. och inom det området så var Sven-ture mästaren.
Det var en varm sommardag i slutet av juli och Sven-ture var som vanligt ute och flög. Han tog den vanliga svängen strax bakom till höger. Vid bord åtta så brukade han hitta en massa tryffel men så var inte fallet idag. Idag så hade bord åtta invaderats utav myrslokar. Sven-ture tyckte att detta var mycket lustigt då det inte lever några myrslokar i Sverige utan återfinns bara i Syd- eller centralamerika. (Ännu lustigare var väl i och för sig att det inte växer tryffel i Sverige utan bara i sydfrankrike och italien och oftast då under ekar. Visserligen växer Bourgognetryffeln vilt på gotland men det var Sven-ture inte utbildad på att hitta och vi befinner inte på Gotland utan snarare lite närmare Jönköping. Åter till historien.)

Han gömde sig bakom en hög med gamla skolböcker och tjuvlyssnade på myrslokarnas samtal.
-Mahaa, jag vet att ni alla nu är spända på att få veta varför jag har samlat er här idag och räds icke mina vänner  snart ska ni få veta. Sa den största myrsloken som stod mitt på bordet.
-Mästare, jag vet att du är störst och så vidare och viktigast av alla men barnvakten hade bara tid till tre och det tar ett tag att ta sig tillbaka till Paraguay. Jag förstår inte att vi inte kunde ha träffats lite närmare våra naturliga betesmarker.
-Mahaa, KÄFTEN! Här är det jag som talar och det är jag som säger när vi ska bege oss hem igen. *Host och harkel* Ja, som jag försökte säga förut så har jag, den allsmäktige Georg kommit på en plan hur vi myrslokar skall kunna ta över världen och jag ska bli den härskare som världen har väntat på.
-HEIL, GEORG!
När alla myrslokarna sade de två orden i mun på varandra så gick det kalla kårar längs Sven-tures rygg och han staplade bakåt. Tyvärr var detta inte särskilt genomtänkt utan han gick rakt in i en trave böcker som rasade med ett brak.

-Mahaa, schh! Vad var det? Jag tyckte att jag hörde något. Mot skogen. sa den som tidigare hade kallat sig själv för mästare.
Myrslokarna plockade ihop sina medhavda parfymflaskor och började försiktigt gå mot skogen. Sveen-ture stod som förstelnad och han vågade inte ens andas. Han brottades mot sitt inre om vad det var som han skulle göra. Skulle han flyga tillbaka tilll gården och hämta hjälp eller skulle han följa efter? Efter några sekunders tvekan så valde han att följa efter då han inte visste om han skulle hitta myrslokarna igen och för att detta hade blivit en väldigt tråkig historia om han bara hade hämtat hjälp och sedan var den slut. Nej, så han flög bitvis och gick beroende på hur säker han var på att han inte syntes.

När han hade hoppflugit i säkert tre minuter så snubblade han på en gren och ramlade omkull. Han vågade nte resa på sig på ett tag om myrslokarna hade hört honom och vänt sig om. När Sven-ture efter noga övervägande titta upp från det grävlinghål som han hamnat i så såg han inte till en enda kotte och det var då han gjorde den fasansfulla upptäckten att detta var en lövskog och ingen barrskog! efter det bryska uppvaknandet så såg Sven-ture sig omkring och insåg att han inte heller kunde se myrslokarna. Han förbannade sitt högra knä som han brukade göra när något gick snett och flög upp bland trädkronorna för att försöka hitta myrslokarna. När han hade flugit runt över trädtopperna i 2 minuter och 34 sekunder så insåg han att detta var nog ingen bra idé. Det enda han såg var ju trdkronorna och det gav inte så mycket hjälp för tillfället. Han dalade ner och började att ta sig fram via lianer istället.

När han hade svingat sig fram i fyra kilometer så fick han syn på en myrstack och han gick fram och knackade på dörren. Ut genom myrstacksdörren kom en ensam liten myra med bara fyra ben (fyra, myra, hahaa) och sade med bräcklig röst:
-Bulleribulleribock, vem är det som bankar på min dörr?
-Det är bara jag, mellantryffelgrisen Sven-ture. Men ät inte upp mig för snart så kommer det en ännu större tryffelgris.
-Ja, okej då. bara för denna gången.
-Tack, det var snällt tycker ag. Du har möjligtvis inte sett till ett gäng myrslokar?
-Myrslokar? Jo, jag tackar jag. de sprang förbi här nyss och ylade om någn bomb. De gick ditåt. Skrockade myran fram och pekade ditåt.
-Tack, nu måste jag fortsätta min färd.

Nej, nu är jag helt slut i fingrarna. Finns det intresse så kommer slutet inom en snar framtid. Låt mig veta.

Bacon

Publicerad 2007-01-04 23:17:17 i Life,

Heter det en eller ett bacon? jag är osäker. Jag chansar på ett, isf så ser jag ut som ett bacon/kåldolme på golvet under Emils soffbord. Emils tangentbord har som tidigare nämnts bråkat en del och nu måste man sitta typ precis framför tvn fö att det ska funka och jag är ensam nu då Emil är i lkpg så då tänkte jag göra det lite mysigt. Jag har lindat in mig i en filt och ligger under soffbordet med fötterna under soffan på mage och skriver. Och jag tror att det är mer stavfel än vad det brukar i mina inlägg men det äör för att jag ligger som en säl och kan inte se hela tn utan att bryta nacken av mig så jag skriver bara på.

Träningen var grymt skön, jag kunde dock inte göra allt då vissa övningar krävde att man stod på knänen och efter ett felbedömt hopp ner från scenen på ettan under nyårsnatten så är de svullna, blåa och jag har ett feting sår på höger knä. Det är ett sådant här äckligt sår som vattnar sig, uäck

Har upptäckt att Emil fuskade lite när han dammsög.

Det ligger något mystiskt under hans säng men jag kan inte se vad det är och jag orkar inte linda upp mig. Jag får helt enkelt rulla dit. Eller så skiter jag i det.

Nej, nu ska jag underh¨lla er med en historia tills Emil kommer tillbaka. det gör jag dock i ett nytt inlägg.
På återseende.

Träning

Publicerad 2007-01-04 17:22:42 i Life,

Ikväll så blir det helt överraskande träning. Jag känner ett sug efter att ta ut kroppen så hårt att jag inte vet vad jag heter efteråt. Dock får jag åka ganska snart för att det är så äckligt halt och jag ska ut till Igelfors. Den vägen är väl inte direkt någon rallyväg för tillfället. Nej, nu ska jag städa lite, packa väskan, slänga i mig en köttbullemacka och åka iväg mot en ny och förhoppningsvis smalare Ida.

Det är så här jag slår mig trött,
det är så här jag kör mot rött.

Kan någon säga mig varför msn hatar mig?

Du hatar att jag är så

Publicerad 2007-01-04 17:07:46 i Life,

Hemma på riktigt för första gången på länge. Det är skönt men jag vet också att här finns inte något som stoppar mig.

Du säger livet är en gåva.
Jag säger livet är de nätter,
då jag inte kan sova.

Den 22 januari släpps de första banden till Hultsfred, då ska jag sitta klistrad vid datorn. Har dock fått höra att Ozzy kommer och att Metallica med största sannolikhet kommer. Augustibuller verkar vara kört för min del då min bror fyller 18 mitt i men jag skulle gärna åka. Babyshambles kommer till Peace and love nästa år men än så länge så är de bara de som jag vill se där och då är det väl inte värt det. Speciellt inte om de inte kommer, det är ju inte vara allt för otroligt.

Nyårslöften: Sluta röka och ta fotbollen på allvar.

Tråkiga dagar som bara flyter på.

Publicerad 2007-01-04 15:58:11 i Life,

Det är nu tankarna börjar komma om varför vi är här och vad det är som är meningen men mänsklighetens lidande. Och allt annat lidande. Jag avskyr lov för att de får mig att må dåligt och tänka de där mörka tankarna som jag tränger undan i vardagen. Jag vet inte om det är bra att de får komma upp till ytan men varför skulle det vara det? Det är ju inte så att jag gör så mycket åt det för jag vet inte vad som kan göras.

Att vakna upp på morgonen och den första tanken som slår en är att "Jahaa, så nu vaknade jag en dag till. En dag till att ta sig igenom." Det är inte ett bra recept på en underbar dag. Jag kommer aldrig någonsin att kunna gå sysslolös, då skulle jag riva sönder allt i min närhet. Jag skulle aldrig kunna ta ett sabbatsår efter gymnasiet och inte veta vart jag är på väg. Jag fungerar inte så och det är lkite jobbigt, att slappna av är inte en fras som finns med i min ordlista.
Ibland så förbannar jag mig själv för att jag vägrade se min livskompanjon i ögonen och vände honom ryggen men jag kan inte stå stark för tillfället.

Ja, nu när jag har utövat lite självömkan så kanske man skulle fortsätta att ta sig igenom dagen. Jag är en patetisk människa som igentligen inte vet något om lidande och ångest.

Jag har aldrig kunnat leva i nuet, jag är alltid långt fram och det gör mig illa.

Isch

Publicerad 2007-01-03 19:58:24 i Life,

Seg och ändå så har jag sovit i hundra år.

Igår så blev det mysigt häng här hos Emil. Jag, Emil, Ellen, Mirjam, Rikard och Johan satt här och spelade geni. Görlsen vann! Wohoo. det dracks grogg och vin och det var mycket trevligt. Idag  så har Emil och jag handlat på Viberga och samlat in lite vuxenpoäng och sedan så lagade jag entrecote med kroketter och bearnés. Hur det nu stavas. Snart så bär det av till ettan och där ska det härjas, kedjerökas och drickas öl som vanligt. Lov är inte bra för levern. Imorgon så ska jag träffa min kära Wincent som jag helt plötsligt har blivit halvt släkt med. :D Världen är liten. Vad vi ska göra det vet jag inte men att läsa poesi under en julgran på en kyrkogård blir det nog inte. 

Har fått ögondroppar iom att mina ögon har betett sig som arslen och bara varit röda och runnit de senaste veckorna. Det hjälper och det är otroligt skönt att äntligen se ut som en normal människa igen, om man bortser från min überstora panna och jack. Whatever. 

Ta det lugnt gott folk och tänk på växthuseffekten. That's all.

Musik: Beach boys, härlig sommar musik. 

Hårtips: Fructis surfvax. Love it. Nästan lika bra som mitt saltvattenspray som jag fick av Maria förra julen.  

Nytt år

Publicerad 2007-01-02 00:05:37 i Life,

och det kan bara bli bättre.
Härlig kväll men det slutade på Vrinnevi och kom hem halv nio imorse. Ja, idioter finns det gott om i Finspång. Inte värt att nämna mer.

Tack mina kära vänner för att ni förgyllde min kväll. Vi kommer att få ett underbart år tillsammans.

Nu ska jag mysa,

Om

Min profilbild

Ida

Ida - Kan vara bra att ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela