Ida af Larsson

På tåg

Publicerad 2010-06-26 14:18:28 i Life,

Midsommar blev underbart. Jag spenderade hela kvällen och natten i ett partytält ute på landet tillsammans med ena halvan av släkten. Vi härjade som aldrig förr och jag skrattade så mycket att jag nog kissade lite granna. Halv fem stupade jag i säng, dock relativt nykter, så idag är jag ganska trött.

Nu sitter jag på ett tåg mot Borlänge. Äntligen. Som jag har längtat. Eller mot Sala rättare sagt där jag ska byta tåg och det är en hel del konstiga stopp på vägen. Kolbäck till exempel. Vem har hört talas om Kolbäck och varför stannar det tåg här? Fast fint är det. Sjukt vackert sverigelandskap utanför fönstret.

Dags för en tupplur.

Godnatt.

Vive l'Algerie!

Publicerad 2010-06-24 11:48:17 i Life,

Idag i Aftonbladet stod det en artikel om att det var tumult i Paris för att Algeriet hade förlorat mot USA i VM. Det kan jag lätt tänka mig med tanke på att det var helt insane när Karin och jag var där och dom vann en match mot Egypten. Jag hade vekligen inte velat vara på plats när de förlorade.

Idag så ska jag, Helena, Malin, Wincent och Helenas norska karl Yngve (han har icke lusekofta) åka till Bergs slussar och steka. Det är en etapp strax utanför Linköping vid Göta kanal för er icke-östgötar. Jättefint. Fast jag kommer antagligen bara att ligga och dregla över alla seglarhunkar. Seriöst, jag har varit singel alldeles för länge. Snart börjar jag att gå igång på träd så illa är det.

Ikväll ska jag även packa till Borlänge, tjohoo! Jag längtar så att det gör ont.

När livet bara lättar

Publicerad 2010-06-23 19:44:38 i Life,

Ibland så faller alla bitar bara på plats och man förstår varför saker och ting blev som det blev. Nu har jag inte nått dit än men jag fick idag ett mejl som kanske kan betyda extremt mycket i framtiden. Extremt mycket. Extremt jävla mycket.

Ettan som tidigare har varit favorithaket (och typ det enda) här i Finspång om sommrarna stängde igen i våras och nu har där öppnat en italiensk restaurang som typ heter Danino eller något liknande och idag när onsdagsölen hägrar så får jag reda på att dom stänger 22. Vadå stänger 22?! På onsdagar, på sommaren?! Vad är det för stil? Varför har jag gått med på att jobba här i en hel månad när jag inte ens kan få min sommaronsdagsöl? Just nu är jag väldigt tveksam till hela Finspång.

Nu är jag inte tveksam längre. Jag ringde Jörgen och sa att jag var ölsugen så det vankas öldejt vid halv nio på O'learys. Den karln kan man lita på.

All of us food.

Publicerad 2010-06-22 22:46:11 i Life,

Idag har det varit en riktig sommardag. Vid lunch så drog jag, Malin och Wincent iväg till Lien för att sola och bada. Vi snackade lite skit, åt jordgubbar och rökte lite för mycket cigg. Precis som det ska vara. Åkte till Babylon och åt kebaben som jag har suktat efter i flera månader. Mums. Jag är ledsen men inget slår Babylons kebab. Sedan hade jag ett möte på sommarjobbet, dvs mitt vanliga sommarjobb på förskolan men det är bra att fräscha upp minnet lite och få schema på papper.

Efter det drog vi ut till Doversundsbron med Micke, Otto, Kobbe och Sivert (nu låter det som vi har gubbnamn i Finspång men dom heter Ottosson och Sivertsson and that's why) för att titta på när dom grillade. Det var helt sjukt varmt! Men roligt. Jag älskar sådana dagar. När man bara är och livet doftar sjö och sommar.

Nu ska jag ta mitt dunkande huvud, mina myggbitna axlar och mina blåsfyllda fötter och krypa ner i sängen för att titta på Sex and the city. Imorgon ska jag på spa och det kunde inte komma lägligare.

Vad har då hänt?

Publicerad 2010-06-21 22:49:00 i Life,

I två veckor har bloggen förslappats men det ska vi ta igen nu.

Jag har alltså jobbat som backstagekoordinator i Kungsträdgården i Sthlm under LOVE2010, dvs festen som hölls för det kungliga bröllopet. Det har varit två otroligt roliga veckor. Sjukt jobbiga också. Jag har jobbat melllan cirkus 10-24 varje dag och sedan har det blivit en öl eller två med lite randoms från olika scener efter det. Vi har haft en hel mängd olika artister allt ifrån Carola, Erik Grönwall, Star Pilots, Moto boy, en barnkör på 5 miljoner (det kändes som så när dom sprang runt backstage iaf), Mix megapolAlexander Rybak, Shirley Clamp och en hel radda till. Det har varit sjukt men underbart.

Det som blev mest galet var avslutningsfesten på Gustav Adolfs Torg i lördagsnatt. Först hade vi bröllopet med allt vad det innebar och sedan direktsändning med TV4 från Kungsan och mellan 00 och 03 så stod Mike Snow, Basement Jaxx och Eric PrydzOperans balkong och djade för cirkus 15 000 människor som hade samlats nedanför för att dansa och festa. Allt var gratis och det hade moffats upp med ljus, en fet bildskärm och andra effekter. Det var helt jävla sick att stå på balkong och höra när alla vrålade till Where's your head at med Basement Jaxx. Jag hade ståpäls från 00.01 till 03.01.

Det som jag är mest stolt över är att jag fick blanda Mada (you know, Mats och min drink) till mina gudar i Basement Jaxx. Oh yeah, jag är cool. You can touch me.

Klockan kvart i sex i söndagsmorse kom jag innan för dörren efter en sjukt lång arbetsdag men ärligt talat så jobbar jag hellre sådana dagar varje dag med det arbetet jag gör än att inte få jobba alls med det. Så mycket älskar jag det. Och på lördag så drar jag till Borlänge. Jag längtar så sjukt mycket. Sedan gäller det bara att tänka ut vad nästa steg i min karriär får bli för efter Borlänge så är den ganska död.

Jag kommer nämligen inte att åka till Arvika. Varför? Det tar vi någon annan gång.


Avslutningsfesten på GAT, taget från balkongen. Helt galet!


Karin, Anna, Lovisa, Sara och Joel. Peder fattas.
Mitt kära LOVE-gäng klockan 05 efter rivning på GAT och trötta som as.

Trött?

Publicerad 2010-06-21 13:04:54 i Life,

På 28 timmar så har jag sovit 21. Resterna sju gick till att resa, packa och moffa mat.

Nu kör vi på tvättrace och packning igen.

Kungsan

Publicerad 2010-06-13 22:14:30 i Life,

Jag är helt slut i varje liten atom i hela min kropp men skulle inte kunna tänka mig att vara på något annat ställe med några andra människor. Jag älskar verkligen det här. Jag lever för det här. Vi har haft väldigt mycket artister på scenen men highlightsen har varit Carola i fredags, Alexander Rybak igår och tja idag så var det väl Talang-gänget, eller Schultz systrarna om man vill det. Fast ja, jag håller väl inte direkt med om det.

Jag älskar mitt arbetsgäng här i Kungsan iaf. My love.

Min dåliga uppdatering är ursäktad av mitt coola liv.

Telenor Love

Publicerad 2010-06-07 14:48:02 i Life,

Med Tele2 så kunde jag inte sitta på nätet på tåget, med Telenor så går det hur bra som helst. Älska Telenor!

Så nu är jag påväg till Södertälje. Jag fick i examenspresent av Mr Man att få bosätta mig hos honom när jag jobbar på Love2010. Ja, för jag ska jobba på Love2010. Festen som hålls till Kronprinsessans ära.

Första tre dagarna som logevärd på Skeppsbron. Dvs typ pilla med mat, frukt, godis, springa ärenden, städa, se till att allting finns på plats och se söt ut. Från och med torsdag och fram till söndagen den 20 juni så kommer jag att jobba som backstagekoordinator i Kungsträdgården tillsammans med två andra happy peeps. Fancypancy. Det betyder att jag nu som förarbete har funderat ut hur allt ska planeras, hur det ska se ut, vad som ska köpas in, tema and so on. Imorgon så ska jag och en utan de andra tjejerna, Sara (den tredje är Karin), ta oss en biltur och göra samtliga inköp. Sedan så följer en hel radda med fullspäckade dagar.

Hur de kommer att se ut kan jag nog inte förklara förrän jag har gjort en dag för jag är inte helt hundra på det själv. Men jag är övertygad om att det kommer att bli helt otroligt bra. This is once in a lifetime!

Södertälje nästa.
Tjipp!

Trött

Publicerad 2010-06-06 20:41:18 i Life,

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag planerade allt det här... När skulle jag hinna ladda upp batterier? Igårkväll var det spelning i Norrköping vilket var sjukt roligt men jag hade vrkligen behövt den dagen till att bara ligga still och samla energi. Imorgon tar jag en väska och flyttar till Sthlm för två veckor. Två veckor i huvudstaden i Midsommarkransen precis innan midsommar under firandet av prinsessbröllopet. Nu kör vi übersvenskt.

Jag är ledsen men jag måste bara gå och dö lite på soffan tillsammans med lite Scrubs. Imorgon klockan 17.30 påbörjas min tredagar långa tjänstgöring som logevärd på Skeppsbron under Love2010. Förstår ni inget? Jag förklarar imorgon.

Shit

Publicerad 2010-06-04 20:50:12 i Life,

Jaaa...

Man skulle ju kunna säga att jag är rätt så slut. Klockan tre inatt så körde jag iväg de sista tappra efterfestarna och stupade i säng. Tjugo över sju ringde Peter och undrade vart jag var... Vi skulle ju samåka till Sthlm och Talang. Jag var så jävla packad när jag vaknade och rusade ut på tre röda. Sedan däckade jag i bilen. Jag minns knappt förmiddagen för att jag bara vinglade fram och gjorde det jag skulle. Fast ingen verkar ha insett hur jävla dålig jag var. Tur att jag är en sådan fräsching... I gårdagens smink och frilla.

Nej usch. Gårdagen var helt magisk men faan vad jag kommer att sakna alla mina älskade klasskamrater. I love you.

Nu ska jag ta en rök innan det är dags att bli lite seriös och styra musik på Talangs finalfest. Soooooft.

Examen!

Publicerad 2010-06-03 12:44:14 i Life,

Idag tar jag examen! Tjohoo! Jag är så jävla bra! Vädret är underbart och allting är underbart! Livet är fantastiskt! Jag kommer att gråta som en gris hela jävla dagen! Och jag kommer att vara så full! Halleluja! Haha! Jag måste sluta nu för jag ska göra saker som får människor att bli glada! Och jag tänker avsluta varenda mening idag med utropstecken! För det är så jag känner mig! Ha en underbart dag för det tänker jag ha!

Kärlek till er alla!

What do you want from me?

Publicerad 2010-06-02 00:14:30 i Life,

Imorgon så ska jag klara av så mycket att vi får se om jag exploderar. Fast det är även en hel del bra saker. Nästan bara bra saker.

Idag ringde Helena från Norge. Det var jättekul. Inte ofta som jag pratar med den bruttan, fast jag älskar henne sjukt mycket. Blondie och Bruno. The ones. Hon hade skaffat sig en norsk karl som heter Yngve och som skulle följa med till Finspång över midsommar då vi ska ses. Jag är så glad för hennes skull.

Dags att kukilura med boken Storlek 37 av Denise Rudberg.


Blondie och Bruno (fast i omvänd ordning)

En helt fantastik grej.

Publicerad 2010-06-01 19:33:50 i Life,

Jag vet inte om det är pga medicinen men jag har varit helt klubbad de här dagarna när jag vaknat om morgonen. Dock har jag inte haft ett enda ångeststing nattetid vilket annats brukar vara en regel. Fast sedan vet jag inte om det bara är en bra period just nu. Vi får väl se.

Idag har jag jobbat med Arvika, städat och tagit en promenix med Julia och Annie. Vi gick till hamnen i maklig takt och käkade sedan en gigantisk glass var. Så duktiga var vi... Men gott var det. Nu har jag hetsstädat lite och så fort som jag är klar med toan så ska jag skriva en genomförandeplan i detalj över Arvikafestivalen. Herregud. Men det blir säkert jättebra.

Om

Min profilbild

Ida

Ida - Kan vara bra att ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela