Ida af Larsson

Tjofräs

Publicerad 2010-09-30 11:33:55 i Life,

Torsdag idag va? Jag är inte så pepp på något. Min vänster underarm är helt kyko och läkarens utlåtande var "jag har aldrig sett något liknande". Idag är det även fyra gånger så stort som det var igår. Kuuuul. Myste ner mig med frukost (erhm, ja...) här i soffan för att titta på gårdagens avsnitt av Kungarna av Tylösand men fungerar det? Nej då! Jättebesviken och lite kantstött ligger jag nu här och försöker strukturera upp mig själv.

Jag tror att det är en bra beskrivning på mitt allmänna tillstånd just nu. Kantstött.

En bra dag.

Publicerad 2010-09-28 21:50:50 i Life,

Idag gick jag hemifrån vid två och kom hem vid nio, hur ofta händer det på en vardag i Idas liv? Gick lite på stan, mötte upp en polare och strosade lite i Nypan. Satt på en bänk i en park och filosoferade om djupa saker och gled sen in på bion för att se "I rymden finns inga känslor". Sjukt bra film! Det är en sådan där film som gör att man blir lite småkär i världen. En riktigt grym dag helt enkelt.

Imorgon blir det Sthlm för att träffa världens bästa gäng från Kulturfestivalen, sjukt kul. Men innan dess så ska jag se klart House, läsa lite chiclit och sova gott.

Ge mig mat!

Publicerad 2010-09-28 12:34:41 i Life,

Här hittar man en sida där Findus delar ut gratis gratänger och jag känner lyckan i kroppen som talar om för mig att jag kommer att ha MAT hemma. Dock vägrar sidan att fungera och nu ligger jag här i min bitterhet och förstår inte varför högre makter måste vara så elaka mot mig.

Mamma talade även om för mig när jag var hemma i helgen att 50-öringar tydligen slutar att fungera på fredag. Hur skulle jag kunne veta det? Det känns som om jag har missat varendra nationellnyhet (undanräknat valet) det senaste året.

Nej, brunch kanske? Jag har en macka kvar så det får bli den trötta saken. Halleluja.

Yo mannen

Publicerad 2010-09-27 23:18:59 i Life,

Middagen blev flyttat hit pga stökigheter så det blev till att laga mat och sedan titta på en film. Mycket trevligt. Dock har jag rätt ont i magen och mår lite illa, kan mycket väl vara laktosen. Fy sjutton. Det är verkligen inte roligt att vara det, även om jag nästan aldrig bryr mig om det.

Är lite sugen på att dra till Sthlm redan imorgon men vi får se. Ska träffa några underbara vänner för öl på onsdag där och varför inte spendera lite mer tid i hufvudstaden? Nu är det dock snart dags för sängen, väldigt skönt att vara trött innan klockan slår tre på natten.

Ja.

Publicerad 2010-09-27 13:38:05 i Life,

I fredags så gick jag och Isabel all in här i Nyköping. Det var roligt och jättetrevligt, samtidigt som kvällen var väldigt ångestladdad. Jag börjar äntligen att förstå mig på Nyköpingsbor och skaffar nya vänner varje helg. Det är jättebra. Vi dansade oss svettiga och helgens kommentar var onekligen;
"...kan du säga åt dina bröst att sluta stirra på mig?!"

I lördags masade jag mig iväg till Norrköping, hälsade på LN-gänget och kramades som en tok. Kvällen spenderades hemma hos Malin och senare på dubbeldansen. Lite för mycket tequila för mitt eget bästa men en sjukt bra kväll. Jag trivdes med att vara tillbaka i Finspång. Ramlade hem vid halv tio på morgonen, fortfarande i gårdagens dimma men jag var jävligt nöjd med mig själv. Söndagen blev det häng och påminnelser om vad som hade hänt dagen innan tillsammans med Elli, Malin, Martina, Micke och Dennis. Sedan tog jag bussen till Nyköping.

Idag så ska jag  pilla med saker hemma och sedan ge mig bort mot Öster för lite middagsplaner. Coolt.

Natti

Publicerad 2010-09-26 22:47:58 i Life,

Jag fryser som en hund. Helgen har varit bra på sitt sätt. Fast nu orkar jag inte längre utan ska gå och lägga mig.

Hörs imorgon.

Känslostorm

Publicerad 2010-09-24 16:41:12 i Life,

Jag vill bara gråta. Men det kommer inga tårar. Jag vill gråta för att det känns som om jag aldrig kommer klara det här. Jag vill gråta för att de flesta utav mina älskade vänner är så långt bort och jag behöver dom nu. Här. Jag vill gråta för att ingen ser hur mycket jag skriker. Jag vill gråta bara för att få känna tårarna rinna och veta att jag kan.

Jag är lite nere. Inte bara på grund av jobbet utav av andra orsaker också. Klappa mig på huvudet och krama mig så hårt att det gör ont för jag håller på att falla sönder just nu. Jag behöver någon som håller ihop mig för jag orkar inte själv. Jag orkar inte vara mitt starka jag just nu. Jag orkar inte vara jag.


Se detta som en utsträckt hand.

En död Ida?

Publicerad 2010-09-24 12:20:38 i Life,

Jag fick jobbet.

Men.

Det är strul så istället för att börja på måndag så vet dom inte om dom kan anställa förrän vid årsskiftet. Jag överlever inte så länge. Helvete. Just nu så vill jag bara supa ner mig så totalt så att jag ligger i en koma fram till nyår. När ska något gå min väg? Jag pallar inte.

Finspångsbor; ser ni mig imorn på hotellet, bjud mig på en shot. Jag behöver det men har faan inte råd.
Nyköpingsbor; bjud mig på vad som helst. Gärna kokain.

Bitter? Jag?! Okej då...

Bromance

Publicerad 2010-09-23 23:40:56 i Life,

Jag skulle ju verkligen ljuga om jag sa att jag har roligt om dagarna, det handlar mest om att få tiden att gå. Och helvete vad långsamt det går, fast fort.

 I helgen får vi se lite vad som händer, Finspång på lördag iaf. Dubbeldans och skrämma livet ur Lisa som ska följa med. Förhoppningsvis så hinner vi även svänga förbi Himmelstalund och hälsa på LN-gänget. Imorgon vet jag inte vad som händer, antingen så hittar jag och Lisa på något här i Nypan eller så drar jag till Finspång redan då. Jag pallar inte en till kväll på soffan.

rita, rita

Publicerad 2010-09-23 17:31:17 i Life,

Har gjort två teckningar idag, det ska bli en till som en polare ville ha och sedan så får det räcka för idag. Fast den jag ska göra nu är ganska simpel, en text och lite rostjafs. Märks det att jag snöar in mig på saker ibland? Men nu har jag någonting som får dagarna att gå utan att jag behöver fräta bort min hud med rengöringsmedel, nu är jag mest svart av blyerts istället.

Fast jag glömmer bort att äta. Insåg det nu när jag tog en paus...

Förbannade måne.

Publicerad 2010-09-23 11:34:12 i Life,

Antingen är det månen eller så har jag kommit in i en sådan där sömnlös period ändå. Inatt gick jag och la mig strax efter tolv men somnade inte förrän fyra. FYRA?! Vaknade vid tio av ett en Josse ringde från London och undrade vart jag var, hon hade visst ringt till fel Ida. Men det var skönt att vaknade till ganska tidigt så att jag kanske kan sova inatt.

Okej, en frågetävling.
Vad kommer Ida att göra idag?
1. Rita
X. Städa
2. Titta på Kungarna av Tylösand från igår.

Då var det snart helg

Publicerad 2010-09-22 21:48:44 i Life,

Onsdag idag. Skönt. Bara torsdag kvar och sedan är det helg. Inte för att jag har så fullt upp i veckorna men för att jag äntligen får något att göra. Just nu så ser det ut som att jag åker till Finspång för att gå på cityracet och dubbeldansen.

Ritade färdigt den där dalateckningen som skulle till en kompis, vet ni hur svårt det är att rita kurbits snyggt? Apsvårt. Frågan är bara vad vi ska rita imorn?

Ett nytt extraknäck?

Publicerad 2010-09-22 15:09:24 i Life,

Jag gjorde klart Lisas bild och fick då ett litet beställningsjobb över chatten. En sjukt svår utmaning för det är verkligen inte sådant som jag brukar rita, vi kan väl säga att det är en hyllning till Dalarna... Men det kan nog bli bra om jag får fundera lite på hur i hela helvete detta ska se ut. Det vore ju faktiskt lite coolt om det faktiskt går runt människor på denna jord med saker som jag har ritat.

Dagens planer

Publicerad 2010-09-22 12:25:08 i Life,

Idag är det onsdag, right?

Jag ska;
Rita upp ett förslag på tatuering till Lisa
Plocka lite här hemma
Diska
Panta burkar
Titta på Berg flyttar in & Välkommen åter

Oh hoj, vad skoj. Fast något som är roligt är att en av mina teckningar från igår inom en snar framtid kommer att sitta på en väns kropp. Coolt!

Kludd

Publicerad 2010-09-21 16:56:25 i Life,

Det blev två teckningar idag. Orkar inte ladda upp dom här men dom finns på Facebook i albumet "Lite teckningar". Den sista tröttnade jag på så den blev rätt slarvig men det får duga, som sagt det var länge sedan jag ritade så nu är det mest att få ordning på fingrarna igen.

Nu tänkte jag ge mig på mina naglar eftersom jag ändå är i ett kreativt-mode.

Att börja bra.

Publicerad 2010-09-21 11:37:15 i Life,

Annie - Kärlek.

En låt som just nu får mig på väldigt bra humör är Up up and away med Kid Cudi. Jag vill bara studsa runt och sjunga till den och den är så lätt och somrig att hjärtat blir lätt också. Jag kan lyssna på den 15 gånger i rad, lätt.



Här är den, njut!

Gypsy

Publicerad 2010-09-20 22:33:31 i Life,

Det fick bli en gypsyflicka. Första teckningen på fyra år, lite kramp i fingrarna och smått irriterad över att jag har 4 miljarder pennor men ingen pennvässare men det gick helt okej ändå.


Tadaa!

Dagens orätt.

Publicerad 2010-09-20 18:40:41 i Life,

Mycket tankar som snurrar nu. Ett jobbsvar som vägrar komma, ett gott ord som läggs in för mig på ett jobb som är så hemligt att jag själv inte har en aning om vad det är och bara en stress över att få ett fungerande liv. Jag tappar ordningen på veckodagarna och vet inte vad jag ska ta mig till med alla sysslolösa timmar. Jag kanske borde börja rita och måla igen? Höll på med det ganska mycket som yngre men det försvann någonstans på vägen.

I'm still an animal.

Jag älskar mina vänner, ni får mig att hålla huvudet högt.


En grå dag.

Publicerad 2010-09-20 12:16:45 i Life,

Huvudet snurrar runt, runt, runt över saker som jag vill göra. Jag känner dock för få i Nyköping för att det ska kunna genomföras på mindra än 12 timmar. Jag vill göra en demonstration mot SD. Surprise? Jag var så jäkla politiskt arg och aktiv när jag var yngre men nu har det klingat av lite. Det har väl kanske med tid och ork att göra? Jag borde ringa Lisa, kolla när de kommer tillbaka och fråga om vi skulle starta en sittstrejk.

Jaha...

Publicerad 2010-09-19 23:18:36 i Life,

Ja, utgången på valet verkar bli som jag fruktade. Det känns tråkigt men jag är inte förvånad. SS, förlåt jag menar SD, är så äckliga och ruttna ända in i själen att jag sörjer över att tillhöra ett land där vi har ett högerextremistiskt parti i rikstan. Dock är det bara att inse att det tyvärr finns en positiv sak med det (det smärtar att inse men så är det) och det är det att i och med deras vågmästarroll så kommer de Rödgröna att få igenom fler av sina förslag i deras politiska riktning. Men jag hade nog faktiskt hellre sett att Alliansen fick egen majoritet.

Maria Wetterstrand och Peter Eriksson avgår även nu. Det är lite tråkigt för dom har varit bra under sina år som språkrör. Jag är inte miljöpartist men dom är bra för det Rödgröna samarbetet.

Ja vad röstade jag på? Uppenbarligen varken Alliansen, SD eller Miljöpartiet. Jag röstade på Vänsterpartiet, de står närmast den politiska ideologi som jag gärna vill förknippa mig med och så var det med det. Men jag tycker att Mona Sahlin är en grym person så jag övervägde att rösta på Socialdemokraterna bara för henne.

Och ärligt talat, varför ska det vara så jäkla hemligt vad man röstar på? Jag blir besviken om du röstar på SD och lite ledsen om du tillhör Alliansen men mer än så tänker jag inte ta någon diskussion. Åtminstone fyra av mina närmsta vänner röstade blått och jag tycker inte mindre om dem för det, tycker kanske lite synd om dem att de är så lurade men annars så är allt bra (ja, det var ett skämt).

Haha, Lars Ohly är king! Vägrar gå in i sminket för att Jimmi Åkesson satt där inne. Tacka faan för lite ryggrad!

En rosa helg.

Publicerad 2010-09-19 17:01:37 i Life,

Helgen har varit underbar på så många olika sätt.

I fredags städade jag, och underbara Elli kom upp till mig i Nyköping. Vi drack vin ur champagneglas och pratade om livets stora frågar. Viktor och Martin kom bort och vi pratade om allt möjligt, spelade spel och vinkade till mina grannar. Vi begav oss sedan ut och ner till Volym där vi drack billig öl, lika billiga lakritsshots och fastnade med skorna på det klibbiga dansgolvet.

Lördagen bestod till en början av morgonmys och fortsatte sedan med en pizza nere runt hörnet. Elli och jag tittade sedan på film och fnittrade i min soffa, gjorde oss kvällsfina, plockade upp Isabel och åkte sedan till Finspång. Vi lyssnade på nostalgimusik i Ellis soffa tillsammans med Martina och Adde och vid tio for vi till Norrköping där jag och Malin skulle spela skivor. Underbart dansgolv och älskvärda människor som gav allt. Vi öste som aldrig förr och när jag skulle åka nattbussen hem till Nyköping så ringde det bästa gänget från Ladies night och jag blev runtpassad i luren för att få prata med alla min saknade finingar.

Det är nu dags för mig att äta brundag (frukost/lunch/middag) innan jag gör min medmänskliga plikt i att gå iväg och rösta på de Rödgröna.

Misär.

Publicerad 2010-09-17 15:30:10 i Life,

När jag skulle köpa min kebab så fanns det inga pengar på kortet eller i plånboken, jag frågade snällt om jag fick komma tillbaka senare och betala och det gick för sig. Hon i kassan svarade;

Ja, det går bra. Jag känner dig. Du är en bra kund. Här får du en pizzasallad på köpet som vanligt.

Jag vet inte, men jag ska nog byta pizzeria. Det är fasiken illa när dom säger så. Fast det påminner mig om Babylon hemma. När vi var i fjortonårsåldern så satt vi alltid där, drack cola, kedjerökte och beställde pommetallrikar för 20 kronor att dela på. Egentligen så kostade dom 25 kronor men vi fick dom för 20 eftersom vi var där varje dag. Och än idag när man kommer in där så säger Hanna;

Tjena Ida, allt bra eller?

Då är jag där kanske fyra gånger om året numera, men jag har fortfarande ingen aning om varför han vet vad jag heter. Jag gillar't dock.

Pjuu.

Publicerad 2010-09-17 10:37:48 i Life,

Skönt. Jag hade inte gjort något inlägg inatt. Då hade jag inte tagit ansvar för vad som hade skrivits, jag var nämligen lite... wierd inatt. Och snurrig. Toaletten fick påhälsning strax efter att jag hade gått och lagt mig eftersom världen snurrade alldeles för mycket för att sova. Är det bara jag som tycker att det är helt underbart att kräkas när man är sådär?

Annars så var jag städad, ringde fina "det-snurrar-för-mycket-jag-kan-inte-sova-samtal" till människor jag knappt känner men som var vakna och som beodrade mig i säng... Jag vet inte, det kan ha varit en pik. Att bara äta en näve russin och solrosfrön till frukost och sedan en påse nudlar till lunch/middag kanske inte heller är en sådan stadig grund. Denna dag kommer dock att börjas med en pizza så fort stället öppnar.

Städa, städa varje fredag...

Publicerad 2010-09-16 18:33:35 i Life,

Var är Lisa? Jag behöver Lisa-och-Ida-tid nu! Vi kommer inte att ses på hela helgen eftersom dom små turturduvorna har bestämt sig för att sticka till Gotland. Pfft säger jag bara.

Idag har jag rensat mitt skafferi. Slängde en hel hylla med utgången pasta, ris och annat skit som jag aldrig äter. Jag är klar med halva köket och det har jag tänkt att hinna färdigt med idag innan Lisa kommer bort. Får se om jag hinner fixa något i vardagsrummet också men jag har en säng som ska bäddas rent i och fem tvättmaskiner som ska vikas och läggas in på rätt hylla. 

Kungarna

Publicerad 2010-09-16 12:12:10 i Life,

Jag har skaffat mig ett nytt beroende, Kungarna av Tylösand. Jag vet att man "inte får" säga att man ser på det men jag gör det ändå, och jag tänker även avslöja att jag har dragit med mig Elli ner i träsket också. Hehe. Såg andra avsnittet precis nyss eftersom jag inte har femman så ser jag det på datorn och jag förbannar att det är en hel vecka kvar till tredje avsnittet!

Ellis och min smskonversation inatt;

E 22.36 - Helt jävla sanslöst måste jag säga ännu en gång! Hur kan detta få sändas i tv?

I 22.36 - Haha, jag anar lite varför det inte sänds på lördagar klockan åtta...

E 23.01 - Why did you make me watch this shit? Nu är jag ju fast.. Haha.

I 23.01 - Haha! Det kommer sluta med att vi skaffar oss t-shirts och hela kittet. :)

E 23.03 - Börjar stalka dom.

I 23.03 - Gråter när vi ser dom och kanske svimmar lite...

E 23.06 - Skriker tjejigt, ber om kroppsautografer..

I 23.07 - Och frivilligt ligga med Jockiboi... Samt kalla oss för Miss Red och Miss Blonde.

E 23.25 - Eeuuuw...Nej, någonstans drar vi väl ändå gränsen!? Eller ja, vem vet..

Boring.

Publicerad 2010-09-15 15:45:03 i Life,

Hur vet man att Ida är totalt uttråkad och alldeles utled på att vänta på besked?
Jo, hon börjar superstäda och våttorka garderobsdörrar m.m.

Jag älskar verkligen lukten utav rengöringsmedel, den lukten påminner mig om spänningen hur det var att vara liten, fylla år och bo en stor villa som luktade rengöringsmedel och korsdrag med vårlukt.

Tv, ja tack.

Publicerad 2010-09-15 11:55:45 i Life,

3 anledningar till att gå och lägga sig nu och vakna nästa vecka.

Berg flyttar in
House
Välkommen åter

Fast då skulle jag ju missa veckans avsnitt av Idol, Halv åtta hos mig och Kungarna av Tylösand och hur skulle det se ut?

Rent hus

Publicerad 2010-09-15 11:35:51 i Life,

Marléne och Marie-Louise från Rent hus är coola katter.

Jag hade namnsdag igår, de enda som får godgänt är Hugo, LP och Adam. Tre otippade kandidater som var de enda som på eget bevåg gratulerade. Mamma fick jag påminna den fjärde gången vi pratade i telefon under kvällen och hon fick lite ångest, men det var åtminstone tur att det inte var min födelsedag.

Rent hus

Publicerad 2010-09-15 11:35:50 i Life,

Marléne och Marie-Louise från Rent hus är coola katter.

Jag hade namnsdag igår, de enda som får godgänt är Hugo, LP och Adam. Tre otippade kandidater som var de enda som på eget bevåg gratulerade. Mamma fick jag påminna den fjärde gången vi pratade i telefon under kvällen och hon fick lite ångest, men det var åtminstone tur att det inte var min födelsedag.

Hemköp?

Publicerad 2010-09-14 20:49:34 i Life,

Nu när jag skulle äta middag så hittade jag en fryspizza i frysen (daah), enligt förpackningen och bilden så skulle det vara en skink- och svamppizza. När jag väl tar ut den för att stoppa in den i ugnen så visar det sig vara en vegetarisk med paprika, lök och tomat. WTF?! Jag minns att jag köpte den på "rea" men allvarligt, det stod inget om att de var felförpackade. Jag tror att jag har en eller två kvar så vi får se om det är fel på resten också.

I övrigt så älskar jag Anders Bagge.

Saknad

Publicerad 2010-09-14 17:13:45 i Life,

Lotta ringde från Ladies night, hon sa att hon hade Ida-abstinens. Det högg mig rakt i magen när hon sa det och jag insåg hur innerligt mycket jag saknar LN-gänget. Dom kommer att genomföra en hel turné och jag kommer att missa allt (okej, inte allt. Jag kommer göra ett litet gästskådespel eller två). Jag skulle kunna ge upp så mycket för att få göra om det hela men frågan är bara om jag hade orkat att ge upp mig själv? Det är lite det som krävs för min del. Eller jag vet inte, jag inbillar mig det iaf.

Ont gör det.
I hela kroppen.



Två trötta men världens finaste tjejer.

Folkpartiet...

Publicerad 2010-09-14 14:23:17 i Life,

Just det. Häromdagen så fick jag ett sms av Folkpartiet där det stod typ (kommer inte ihåg exakt och har raderat det);

Nämn någon bra med kommunismen? Rösta på Folkpartiet.

Jag tyckte jag var jättekul som skickade tillbaka;

Jag ÄR kommunist.


Bleed it out.

Publicerad 2010-09-14 09:46:46 i Life,

En typisk morgon hemma hos fröken Larsson;

Vaknar av mobilen, snoozar några gånger och tänder lampan för att hålla mig vaken, Harry vaknar då till och attackgosar med mig. När jag har återfått medvetande så går jag in på Facebook i mobilen, kollar läget liksom. Går upp och sätter på datorn, tar den obligatoriska morgonkissen, när jag kommer tillbaka är datorn igång. Går in på Facebook det första jag gör, kollar mejlen, läser Aftonbladet, tittar om det kommit upp något nytt på Flashback, läser finest.se/falsksanning och gör sedan ett blogginlägg.

Efter det så är det dags för frukost.

Ibland läser jag även Expressen och Folkbladet om jag känner att jag inte är hungrig men i övrigt så stämmer det till 99%.

Gumball 3000

Publicerad 2010-09-13 21:47:11 i Life,

Någon gång så ska jag köra det där jäkla loppet. Jag får nöja mig med Erik och Mackan som kör det på tv 6 istället.

Har spelar guitar hero hemma hos Lisa i fyra timmar så nu har jag fått det lite ur systemet iaf.

Ny recension

Publicerad 2010-09-13 14:43:55 i Life,

Sådär ja, recensionen av Hoffmaestro & Chraa ligger nu ute på musicstage. Här hittar ni den.

Vad tycks? (Och även om förra recensionen om Henrik Berggren som finns här.)

Örnträning

Publicerad 2010-09-13 10:48:08 i Life,

Idag är en bra dag, jag känner det på mig. Har faktiskt en del att göra vilket är skönt och ikväll ska Lisa och jag spela Guitar Hero och ösa.

På återseende.

Existensiell ångest

Publicerad 2010-09-12 22:40:33 i Life,

Min kväll blev lite jobbig. Såg på Sex and the city filmen som jag köpte idag och började böla när de visar klipp från nyår. Jag insåg att det snart är dags för den där skiten med ett nytt år. Jag hatar verkligen nyårshetsen. Jag hatar, hatar, hatar, hatar det. De två senaste åren så har jag flytt undan ångesten men frågan är hur jag ska klara det iår? Elli påstod att det var ett tag kvar men det känns som om det är imorgon.

Elli. Ja, vad skulle jag ta mig till utan henne? Jag skulle antagligen ha drunknat för länge sedan.

Imorgon är det en ny vecka. En vecka som kommer att innehålla minst tre bra saker;
Jag kommer att få reda på om jag fick jobbet.
På fredag så kommer Elli hit och vi ska ha en underbar kväll.
På lördag så ska jag och min sidekick Malin spela skivor på HUGO.

Sedan så kan söndagen antingen medföra lycka eller ytterligare fyra år i politisk misär. Förra valvakan slutade i tårar. Den spenderades hos min dåvarande bästa vän och hennes kille tillsammans med mig och min karl. Vi drack rödvin nästan varje kväll, lekte vuxna och trodde vi visste mer om livet än de flesta. Under denna mandatperiod har det dock hänt mer för mig personligen än för politiken.

Jag är i ett tänkar-mode ikväll. Det är inte bra i ensamheten, därför går jag nu och lägger mig.

Tårarna

Publicerad 2010-09-12 11:20:37 i Life,

Jakob Hellman - Tårarna.
Den sitter som en klängapa på min hjärna.


Vid tre gick jag och la mig inatt, messade lite med Elli i sängen angående livets ironi. Vaknade imorse av att Lisa smsade, vi ska snart iväg och shoppa lite till nya kissemissen. Annars så gör jag inte så mycket mer än bara går runt och väntar på besked - och inviter iof men det går väl sådär.

Ni fick jag smink i ögat, over and out.

Almost famous

Publicerad 2010-09-11 22:39:12 i Life,

Lisa och  jag tog en sväng till Katrineholm för att hämta Ozzy, Lisas nya katt. Hur underbar som helst! Han sov i mitt knä hela vägen hem.

Nu sitter jag hemma i min soffa och väntar på att Almost famous ska börja, sjukt bra film och ett bra tidsfördriv på en nykter lördag (herregud, nykter en hel helg - jag börjar bli gammal). Lisa lämnade även en chokladkaka här som jag tänker ta mig friheten att äta upp.

Hoffmaestro

Publicerad 2010-09-11 13:26:24 i Life,

Kryssningen får komma i ett senare inlägg.

När vi var en halvtimme ifrån land igår så messade Teresa och sa att hennes skribent var sjuk och frågade om jag ville ta Hoffmaestro. Recensera konserten och vara med på en liten intervju med dem. Hell yeah! Så det var bara att låsa in taxfree-spriten på centralen och bege sig bort till Grönan. Vi tänkte ta spårvagnen från Kungsan men det var helt kört, jag har nog aldrig sett så smockfulla vagnar. Så vi knatade bort.

När vi kom dit så var det sinnessjukt lång kö, kanske 500 meter och väldigt bred, och klockan var då tjugo i åtta (spelningen började åtta). Vi tackade vår lyckliga stjärna att vi jobbar med det vi gör och gled in backstage. Vi var dom enda som fick tillgång till rampen upp på scenen så där bosatte jag mig och myste hela konserten. Helt galet bra! Dom fick stänga Grönan och enligt rykten så var det 8.000 som inte kom in (dom stänger när dom har 15.000 inne på konsert). Marken gungade och hela Grönan kokade när 15.000 människor hoppade och sprang i sidled (uhuu, som säkerhet är det en mardröm).

Efter spelningen så hängde vi kvar för att göra intervjun och jag träffade på Thomas och Tord från Love 2010/Kulturfestivalen som var vakter under kvällen och det var jättekul. Såg även de groteskt snygga karlarna från Snabba Cash; Joel Kinnaman och Matias Padin Varela (så kär jag var i honom som liten). Även Ken Ring hade hittat dit vilket jag tyckte var ganska kul.

Efter intervjun med Jens så tittade vi förbi på efterfesten innan vi drog oss mot Skanstull där jag spenderade natten. Tog tidiga tåget hem imorse för att jag ville hem och nu ligger jag här på soffan och funderar på varför jag ville hem...

Lägger upp länken till recensionen och intervjun så fort som det är publicerat.


Den 29 september släpps nya skivan.
Här är Ibracadabra, en sjukt bra, ny låt.

Purple pills

Publicerad 2010-09-09 13:21:26 i Life,

Nu är väskan packad och jag ska snart dra mig neråt mot busstationen. Det kommer säkert att bli skitbra. Shit, vad jag ska moffa buffé alltså. Imorgon får vi se om jag stannar ett tag i Sthlm och ser Hoffarna eller hänger på och dricker öl med några andra. Eller så åker jag hem och softar. Jag vet inte.

Vet ni hur många det är som "försvinner" på svenska färjor varje år? Jag har inte exakt siffra men jag lovar er att det är vanligare än vad ni tror. Jag som har båt/vattenskräck också. Jag såg på Titanic för många gånger som liten.

Förövrigt så är jag lika lång som Joseph Stalin var. Ifall ni någon gång hade funderat på det.


Bussen hem efter en kryssning för några år sedan.
Isa, Mats och jag.

Duke Ellington

Publicerad 2010-09-09 09:35:45 i Life,

Han har egentligen inget att göra med mitt inlägg, jag hade bara hjärnsläpp och tog första bästa cdn jag såg.

Hey, you're fucking cute.

Inte överdrivet många timmars sömn inatt men det betyder att jag kanske kan sova inatt. Gött. Jag ska äta frukost nu och sedan svälta mig fram tills buffén på båten ikväll. Sweet!

Just a smalltown girl, living in a lonely world.
                      Journey - Don't stop believin'.

Tiden bara flyger

Publicerad 2010-09-08 21:52:48 i Life,

Det var jättekul på Tessinskolan, Lisa och jag rockade röv.

Ärligt talat, jag är inte gjord för detta.

Imorgon ska jag åka på kryssning med mamma och hennes vänner (eller ja, jag känner dem också). Det kommer nog bli väldigt trevligt. Vissa skulle säkert prioritera att packa såhär dagen innan men jag har blivit alldeles för bekväm i mitt packande så jag har målat naglarna i några timmar och väntat på bättre tider. Jag har definitivt tappat räkningen på hur många gånger jag har packat en väska under det senaste året. Men that's the way I like it.

Har blivit ombedd att följa med på Hoffmaestro både i Sthlm och Linköping i helgen. Gaah. Vad ska man välja? Det hade ju inte varit helt fel att se Hoffarna, sjukt bra.

Natten går i Mumford & Sons tecken. Dom får världen att bli lite mer rosa.

Me gustas tu

Publicerad 2010-09-08 11:11:17 i Life,

Att börja dagen med Manu Chao har sina fördelar. Det känns som om jag kommer ha ett riktigt flow.

Idag är det dock ingen dag där jag kan slappa lite i soffan under lunchen, nej då. För klockan två så ska jag vara sidekick och snacka budgetar inför gymnasieelever. Scary! Inte gymnasieeleverna för dom känner jag mig säker med men budgetar... Jag får läsa på en sväng innan och mjuka upp hjärnan lite.

Men kul som faan! Wihoo, äntligen så ska jag faktiskt få göra något men då är det helt plötsligt Lisas jobb. Jaja, det blir skitbra.

Flashback

Publicerad 2010-09-07 23:29:31 i Life,

De senaste tre dagarna så har jag hängt alldeles för mycket på Flashback (det som har förkortningen FB, det är INTE Facebook, n00bs). Nu känns det som om jag har läst varenda tråd. Blääää. Så därför passar jag på att skapa en massa trådar så att jag får något nytt att läsa. Min första tråd som jag skapade fick ändå över 40.000 läsare på en och en halv vecka innan någon tråkig moderator föste in den i en allmän tråd.

Senaste tråden har ändå 150 läsare på en halvtimme så den kan säkert bli bra.

Men nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa det obotligt tråkiga boken Kjell av Kjell Eriksson. Köp inte den.

Jag menar allvar.

Publicerad 2010-09-07 16:57:02 i Life,

What a boring life I do live...

Idag har jag;
filat naglarna
rensat underklädeslådorna
stekt två ägg
duschat

Jag borde ringa Elli och klaga lite.

Body talk

Publicerad 2010-09-07 12:03:46 i Life,

Hittade Robyns nya skiva, Body talk Pt. 2, idag. Den släpptes egentligen i skandinavien igår men det släpps i USA idag så jag låtsas att jag är amerikan. Mitt favoritalbum med Robyn tror jag är det självbetitlade albumet "Robyn". Det enda albumet som tidigare var släppt på Konichiwa records, det är dom nya också och jag har höga förväntningar. Första delen (det är tre skivor som ska släppas i Body talk serien) tyckte jag var helt okej, Dancing on my own och Fembot är asbra men den skivan jag lyssnar på nu är lite seg tycker jag. Top 3 låtar från nya albumet; Hang with me, U should know better (feat Snoop dogg), Indestructible (acoustic version).

Igår myste jag och Lisa på hennes nya takterrass med rödvin och nötter, jättetrevligt. Och välbehövligt nu när jag är en så sorglig individ. Idag ska vi flytta in alla deras grejer och jag tänkte faktiskt städa lite här hemma på dagen, surprise...

Men först, brunch.

Skogalning...

Publicerad 2010-09-06 18:55:06 i Life,

Idag så har jag städat ur min klädkammare på bråte för att kunna göra iordningen den ordentligt med klädhängare och grejer. Jag passade även på att sortera mina skor efter färg, användning och höjd. Jag var såklart tvungen att räkna alla dessa skor och kom fram till att jag äger 62 par skor. Det är sjukt många. Jag borde kanske sälja av med en del men det är svårt att skilja sig från dem. Dom är mina små bebisar och jag blir lite lyckligare i hjärtat varje gång jag tittar på dem. My shoes are my love.

Nu ska jag dock göra mig respektabel för att ta mig bort till Lisa och Sebbes nya lägenhet och spendera lite kvalitetstid på deras takterrass. Mys. Kanske skulle ta ett par nya skor bara för att envisas med att jag visst använder alla? Men det är en ganska fet lögn, vilket brudarna kom på i torsdags när jag hade på mig ett par som är ett år gamla nästan och som prislappen fortfarande satt kvar på...

I have missed the butterflies.

Måndag.

Publicerad 2010-09-06 12:25:18 i Life,

Idag är jag jätteseg. Julia åkte för en halvtimma sedan och nu är jag ensamboende igen, skönt fast trist. Det har varit riktigt nice med någon som har varit här hela tiden.

Idag är planerna.... att hålla sig vaken tills ikväll och sedan gå och lägga sig.

Lisa har blivit med lägenhet, en ny, fin lägenhet som jag ska spana in imorgon under flytten. På torsdag ska jag på kryssning, det är ungefär det som händer.

Idag började prod.repen med LN, lite svider det.

Ruby

Publicerad 2010-09-04 14:55:54 i Life,

Gårdagen skulle bli lugn.... Det blev efterhäng hos mig fram till halv sex efter att krogen hade stängt. Fun shit. Lugnt var det väl absolut men inte så tidigt bara. Och kul. Infödingar och imigranter/emigranter liksom (never mind).

Idag ska jag få upp peppen på Julia och sedan tänkte vi knata ner till Tellus och göra natten legendarisk. Hur, vad, när och varför är sådant som vi får ta i efterhand.

Just nu ligger fokuset på perfektion och jag går inte med på något annat. 

Score!

Publicerad 2010-09-03 18:41:07 i Life,

Jag räknade precis ut att jag har snittat ca 1,44 inlägg om dagen sedan jag började blogga. Det är rätt coolt. Och man inser även hur mycket tid jag har slösat på den här nedrans bloggen. Yeye.

Idag har jag var på sjukhuset och badat fotbad... Fick även en bomullstuss inpetad under tån med en kanyl... Dom är lite lustiga på vårdcentralen i Nyköping helt enkelt men nu håller vi tummarna för att nageltrånget ger med sig.

Vi håller även tummarna för det jobb som jag var på intervju för idag, det skulle nog kunna bli riktigt jävla nice om jag fick det. Vad det är får ni reda på om jag får det och annars så glömmer vi bara bort det.

Jag börjar få sådär långa naglar att det är lite svårt att skriva på ett tangentbord, det är sjukt nice. Jag har ändå varit nagelbitare sedan födseln men jag misstänker starkt att det botades efter att ha krupit runt på Sergels torg i flera dagar och haft världens äckligaste fingrar. Men vill inte bita på dem när man tänker på hur många människors urin/kräks/andra kroppsvätskor man har pillat på.

Ikväll är det fotboll och Kristallen. Jag ska se Kristallen mest eftersom en av polarna som sköter ljudet har lovat att få med en skylt med hälsning till mig. We'll see about that men det kommer att bli en trevlig gala oavsett.

Nu - kvällsmat.

Hur högt?

Publicerad 2010-09-02 12:27:19 i Life,

Imorgon ska jag äntligen till vårdcentralen och få mitt förbannade nageltrång undersökt. Sedan P&L har jag haft det. Fast jag har en känsla av att jag kommer lacka på läkaren, jag tror inte att de kommer att ta mig på allvar. Precis som med min "stukade" hand som efter två månader visade sig vara bruten...

Annars så är det underbart, höstväder och jag tänkte ta en promenad. Sedan blir det en städvända och en stund på Carl-Gustaf (motionscykeln) innan vi ska bort till Annie för att leka flytthjälp. Ikväll är det vin, spel och Rockbaren som hägrar.


Näääk, Nimo, Rusiak, Dymott - Hur högt.
Balle vad bra den är!

Same old song.

Publicerad 2010-09-01 10:56:06 i Life,

Idag är det onsdag va? Det är väldigt lätt att blanda ihop dagarna när man inte gör något speciellt. Tänkte ta mig ut på en liten promenad nu och sedan ska jag städa lägenheten inför favoritskåningens ankomst. Betala räkningar tillhör även dagens måsten. Halleluja!

"Referensgruppen" - Jag tycker att du ska ta med dig Elli plus valfritt bihang och tagga sönder Nyköping, då kan vi ha seriöst panelsnack. Jag har haft två finspångare här i Nyköping, TVÅ?! Wincent som har hälsat på mig en (?) gång och Martina som hjälpte mig att flytta hit för två år sedan. Ja, och så Jörgen men han räknas inte. Det är dags för lite finspångsinvasion tycker jag.

How about that walk? Först ska vi nog lägga in lite fräsch musik på mp3n.

Om

Min profilbild

Ida

Ida - Kan vara bra att ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela