Ida af Larsson

Härliga intervaller

Publicerad 2014-02-26 20:18:13 i Träning,

Idag har jag sådan där träningsvärk att jag knappt fick av mig träningskläderna. Armarna gick liksom inte högre upp än till armbågarna... Gymade ordentligt igår så idag blev det bara löpband. Närmare bestämt intervaller. Sprang elva stycken snabba och kände mig oförskämt fräsch efteråt. 

För att hålla koll på hur många intervaller jag har kvar gör jag små bollat av papper och lägger vid löpbandet. Och för varje som jag har gjort flyttar jag över dem till andra sidan. Då behöver jag liksom inte tänka. Skitsmart om jag får säga det själv. 

Mina pappersbollar och en liten fusklapp till vänster. Till höger är hur jag såg ut efteråt. Upptäckte nu att jag tydligen var vindögd?! Kanske inte var så fräsch ändå...

Ny träningsfas

Publicerad 2014-02-15 16:16:12 i Träning,



Just nu ligger jag i badet med intervalltiderna fortfarande kvar på handen. Jag har gett mig sjutton på att slå personligt rekord ordentligt på Vårruset i juni och började att träna för det för några veckor sedan. Första tiden har bara bestått av långsamma pass. Blandat lite längre och kortare distanser. I onsdags blev det personligt rekord med 15.8 km. Men idag gick träningen in i en ny fas. Jag följer en träningsapp och fram till i juni är det mest olika former av intervaller. 

Jag var lite orolig att jag inte skulle ha någon fart i kroppen men visst fanns den där. Det gick mycket bättre än vad jag hade trott och såhär i efterhand så känns det verkligen jättebra. En aningens hybris kanske. Ser verkligen fram emot att få testa på en massa fler intervaller och det är skönt att låta en app tänka istället för att man själv ska hålla på och fundera ut upplägg. Även om jag inte riktigt höll mig till de tiderna jag skulle och sprang aningens snabbare. :) Men vad gör det när målet är att sänka personbästa med 3,5 minut(?!). 

Alla hjärtans...

Publicerad 2014-02-14 22:20:58 i Life,

Känner mig lagom mycket soffpotatis idag. Har spenderat kvällen med att trycka i mig ett ton chips med dipp, ölkorv och bubbelvatten framför filmen "Never been kissed". Väntar på att Jonas ska komma hem efter en bortamatch. 

Men det har varit en alldeles lagom Alla hjärtans dag. Jag behöver mina ensamma svullarkvällar med Hollywoodlycka/kärleksångest för att får kraft och energi. Det är nästan lika underbart som att sitta hos frisören i flera timmar och bara läsa en massa skvaller om kungafamiljen och Kicki Danielsson. 



10 år

Publicerad 2014-02-10 19:28:49 i Life,

10 födelsedagar. 10 julaftonar. 10 sommarlov. 3 653 dagar. 10 år.

Ett decennium.

Det är helt ofattbart att det har hunnit gå tio år. Ett årtionde utan en pappa. Det är en oändlighet av tid fastän det fortfarande känns som om det vore igår. Såren läker aldrig. Men de blir mindre infekterade.

Det tog kanske ett år innan jag slutade se honom på stan. Såg hans ryggtavla gå in i affärer och hans ansikte blinka förbi i bilar. Jag tappade luften varje gång. Var allt bara ett osmakligt skämt? Men det var aldrig han och när jag slutade se honom på stan kom oron att glömma istället. Att glömma bort hans ansiktsdrag, hans lukt och hur hans händer kändes under mina fingrar när jag fascinerat undersökte ärren han fått i arbetslivet. Jag spenderade många panikfulla nätter med att försöka memorera precis allt så att jag aldrig, aldrig, skulle kunna glömma.

Men jag har inte glömt.

Det gör fortfarande fruktansvärt ont när någon blir skjuten på film. Men det tog tio år innan jag slutade tappa andan. Så fort jag förstod att det var på gång på filmen - knöt sig magen och andningen slutade. När skottet kom högg det till i magen som om tarmarna exploderade och tankarna blev matta av det tryck som pös ut ur huvudet. Förra veckan insåg jag att det inte längre är så . Det hugger fortfarande till som om någon sticker en kniv i hjärtat på mig. Men andningen är normal och det känns inte längre som om jag har sprungit mil efter mil i kvicksand.

Det tog tio år för mig att kunna se på film eller tv utan att få andningsstopp och lock för öronen. Det är en ganska lång tid. Lång tid att bära runt på rädslan att de jag ser filmen med ska upptäcka att jag är på väg att svimma och att de då ska få dåligt samvete. För att de liksom inte hade förstå innan att jag fortfarande får panik och då klandra sig själva. Eller att de ska titta på mig och tänka ”men herregud, har hon inte kommit över det där än?”.

Såren läker aldrig. Men de blir mindre infekterade. Efter ett årtionde av varsamt baddande kan sårskorpan anas.

Jag kommer alltid att bära mitt ärr med stolthet. Jag är den jag är för att jag har den bakgrund jag har. Och jag älskar min pappa exakt lika mycket nu som för tio år sedan.

Och han älskar mig. Det vet jag.

 1954-2004
"Du finns i våra hjärtan"

Northern star

Publicerad 2014-02-06 15:54:13 i Life,

 
 
De två kurser som jag läser för tillfället är självständigt arbete 1 (betyder att vi skriver B-arbete) och bildjournalistik. I B-arbetet jobbar jag tillsammans med den fantastiska Linn och det kommer nog att gå kanonbra. Vi har samma nivå och ambitioner och framförallt ett liknande intresse i sport och journalistik vilket är de ämnen som vi kombinerar i arbetet. I bildjournalistik handlar det såklart om att fotografera. Vilket är väldigt roligt. Jag har ju alltid fota väldigt mycket men aldrig fått någon feedback eller gjort det seriöst så fortsättningen på den kursen ser jag också fram emot.
 
Kul att få läsa två peppande kurser när det är vintergrått utomhus! Senaste (och första) uppgiften var att ta sex bilder till två olika nyheter. Min ena fick heta "Grannkatt terroriserar på Annelund" och handlar såklart om vår stackars Harry som har slickat sönder pälsen i stress över en elak grannkatt.
 
'
Här sitter de på altanen och Harry är lite obekväm utifall kattjäkeln skulla dyka upp.
 
Den här bilden är min favorit. <3 Sötaste killarna som är fantastiskt sura över sitt öde (speciellt Harry och tratten).
 
Och så en avslutande bild på hur mycket de gillar varandra. Mina fina killar.
 

Om

Min profilbild

Ida

Ida - Kan vara bra att ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela