Ida af Larsson

Fireside

Publicerad 2010-08-31 14:54:29 i Life,

Ikväll blir det Norrköping med brudarna. Jag, Isa, Lisa, Julle och Maja tar en roadtrip för att spana in Rasmus filmer (Crazy picture). Det kommer nog att bli supernajs. Bilen går om en och en halvtimme och jag ska hinna göra mig lite snygg innan dess.

Annars så går jag mest och väntar på fredagen, det är liksom lite på det som det hänger. Framtiden. Eller snarare min överlevnad. Och så saknar jag Sthlm. Nu har jag verkligen kommit fram till på riktigt att det är där som jag hör hemma, det är inte bara som jag vill.

Måla naglarna och titta på ett avsnitt av sex and the city får bli uppvärmingen inför ikväll.

Ciao.

Asylum

Publicerad 2010-08-31 10:17:51 i Life,

Sitter och lyssnar på Disturbeds nya album, Asylum, som släpptes idag. Det låter väl helt okej men än så länge så är det inget "wow".

Ska kila iväg och träna nu, aqua fys står på schemat. Eftersom jag inte har något bättre för mig så kan jag lika gärna börja med det här att gå ner i vikt igen, sommaren har som vanligt gått åt hårt.

rovdjur.

Publicerad 2010-08-30 22:09:31 i Life,

I somras när jag var i Finspång så lyssnade vi en del på Bandit, där spelades en låt som alla hatade men som jag diggade stenhårt. Ingen visste riktigt vilka det var men på Röjet i lördags så insåg jag genom min alkoholdimma att det var Raubtier som stog på scenen som hade denna fina låt. Det är en väldigt speciell grupp kan man väl säga... Det är industrimetall från Haparanda, Rammstein fast på svenska typ.


Raubtier - Världsherravälde.
Jackie Ferm är med och Bingo Rimér har gjort videon vilket är kul för det går emot texten en aning...
Andra bra låtar med karlarna är Kamphund och Doberman för att nämna två.

Läsa, läsa.

Publicerad 2010-08-30 10:05:10 i Life,

Skrev en recension på spelningen i fredags som är publicerad på Musicstage. Här hittar ni den. Keep in mind att jag skrev den igårkväll när jag var rätt sliten. Nåja, lite nöjd är jag.

Ligger och lyssnar på Kid Cudis album (man on the moon) och nya singel - Erease me. Ju mer jag lyssnar på honom ju mer inser jag hur otroligt musikaliska hans låtar är. De flesta förknippar honom säkert bara med Day'n'nite i Crookers remix men om man tar sig tid att lyssna på Pursuit of happiness, Erease me och Soundtrack 2 my life m.fl. så kan man se fler sidor till denna artist.


Kid Cudi
Han är rätt lik Adam Tensta...

Dead end

Publicerad 2010-08-29 18:50:39 i Life,

Ännu en helg är över och den har varit helt okej. Spelningen i fredags var underbar, jag är egentligen inget Broder Daniel fan men vilken stämning! Natten var otroligt vacker och livet kändes lätt att leva efter att ha sett Henrik framföra BD-hits på en ihopsnickrad scen med presenning som bakgrund.

Hann sova några få timmar innan jag tog mig upp klockan fem för att jobba nio timmar på Fasetten. Jag var rätt slut i huvudet och gick på lång morgonpromenad med ungen i barnvagn. Kände mig som en ung mamma och det var rätt soft, dock kommer det inga kids förrän om tio år. Punkt.

Åkte direkt till Skogsröjet där min älskade Mats väntade med Madan. Det var en sjukt rolig kväll, sådär lagom mycket urspårningar, lera och musik. Åkte hem till Elli istället för att tält i spöregn vilket känns rätt smart i efterhand. Vi hade morgonmys i soffan imorse och filosoferade kring detta släkte kallat män. Kan väl inte direkt säga att vi kom någonstans och vår "referensgrupp" var inget vidare på att besvara våra funderingar kring varför karlar är så svåra.

Nu är jag hemma i Nyköping och softar. Har inget speciellt bokat i veckan förutom en hemlig grej på fredag eftermiddag. Älsklingen Julia kommer upp från Malmö imorgon och flyttar in hos mig på onsdag för några dagars boende. Det kommer bli mysigt att ha en vän runt sig ett tag.


Johnossi - Dead end. Sjukt bra.

Fredag.

Publicerad 2010-08-27 15:05:37 i Life,

Helvete vad jag har cyklat dessa dagar. Jobbpassen som har haft har legat i Viggestorp och på Profilen (Finspång) och eftersom mamma bor på Tegelbruket så har det varit djävulusiskt tungt att cykla.

Idag ska jag packa och se på konsert. Packa eftersom jag ska jobba 6-15.30 imorgon och måste åka direkt till Skogsröjet efter jobbet eftersom jag ska vara där senast 16 för att kunna plocka ut mitt gästpass. Förstår inte riktigt hur jag ska kunna orka med att festivala imorgonkväll och även sova i tält (wtf, det är stört kallt!) men det går säkert bra med lite Mada i kroppen.

Två timmar kvar innan bussen går mot Norrköping så det kanske är bäst att sätta igång med packning. Måste även få ihop all packning till Nyköping eftersom jag åker direkt efter Röjet mot hemstaden.

Bra vänner.

Publicerad 2010-08-24 22:46:11 i Life,

Fina vänner kan man hitta på alla möjliga platser. Till exempel i Borlänge. På fredag så ska jag på konsert med en utav dem. Henrik Berggren (Broder Daniel sångaren) spelar i Norrköping och Teresa fixade pressackreditering så att jag kan haka på. Sweet. Hon sa att jag kunde recensera och jag vet inte om hon menade allvar men om så är fallet så får jag det publicerat på www.musicstage.se vilket är sidan som Teresa driver. Sjukt kul. Jag har väl aldrig riktigt fallit för Henrik Berggren men han är faktiskt rätt kult så det ska bli intressant att se.

Imorgon ska jag stanna i en stad hela dagen, jäklar vad skönt det kommer att bli. Jag är faktiskt lite trött på att flänga runt när det faktiskt inte leder någonstans. Som tur är så har jag iaf bra musik på vägen.

Just det, det blir antagligen Skogsröjet på lördag. Dissar det på fredag eftersom banden suger, jag ska på konsert och jag tydligen ska jobba förskola klockan 06 på lördag. Men det får bli jäkligt stressigt på kvällen efter jobbet och ta sig direkt ut till Rejmyre för att se bästisen kicka ass i Dawn of Silence.

Värmeslag!

Publicerad 2010-08-24 18:05:11 i Life,

Shit, jag dör av värme.

Eftersom jag nu är extremt arbetslös och antagligen kommer att gå i personlig konkurs om två månader så kom jag fram till att det nu är helt rätt läge att skriva en bok. Än så länge är jag bara på kapitel nummer två och jag har väldigt svårt att tro att jag faktiskt kommer att slutföra den men nu finns den iaf.

Har känsla av att den kommer bli relativt tung. Fast på ett knarkigt sätt. Äsch, ni märker. Kanske någongång.

Jorå-

Publicerad 2010-08-24 14:33:14 i Life,

Varför har jag flyttat till typ den enda kommunen i hela Sverige som inte tar in förskolevikarier utan minst barnskötarutbildning? Jag kan lova att jag är bättre än 80% utav dom men icke då. Va faan. Jag hade ju verkligen räknat med detta. Nej då, istället så har jag fyra vikjobb denna vecka i Finspång. Jag har ju flyttat därifrån, for crying out loud.

Ljuset blir bara svagare och svagare och Malmskillnadsgatan verkar nästan vara det enda alternativet kvar.

Eller kanske att ligga med Kungen och sedan utpressa honom? Hursomhelst så är jag i Nyköping nu och har bara Fångarna på fortet ikväll att se fram emot.


Miike Snow - Animal
Nutidens musikdrog.
Detta är en liveversion som kickar ass!

I'm still an animal.

Publicerad 2010-08-23 11:56:27 i Life,

Idag blir det några timmars jobb på en ny förskola. Det är sjuuuukt långt dit och jag vet inte exakt var den ligger så jag ska strax cykla iväg.

Jag vill till Sthlm ikväll men det verkar omöjligt. Så jag drar nog hem till Nyköping. Eller? Jo, jag ska ändå tillbaka på torsdagkväll...

Nej, tjipp tjopp och ha det fint.

Ikväll?

Publicerad 2010-08-20 12:50:45 i Life,

Jag vet inte om jag ska åka till Finspång eller inte ikväll. I Finspång så jobbar både Elli och Malin och vilka hänger man med då utan att det känns otvunget? Det är inget roligt på Augustifesten ikväll heller. I Nyköping är det Typ en Festival (den heter faktiskt så) och ikväll så spelar Loke vilket kan bli bra. Han är grym men jag är inte sådär överpepp på att gå och se det ensam. Imorgon spelar ett band som jag väldigt gärna vill se, In Benny we trust. Men då är jag nog inte kvar.

Haha, hittade två låtar från Tjenare KungenSpotify när jag letade efter "Det här är mitt långfinger" med IBWT. Guld värt.

Idag är jag sjukt hungrig och sjukt pank. Matintag de senaste tre dygnen är inte så kartigt;
en kebabrulle
tre mackor
tre stekta korvar

Blä. Jag är inne i en period när jag inte alls är sugen på något. Jag är hungrig som en varg men jag vill verkligen inte äta. Jag mår bara illa av att tänka på mat. Jag önskar att man kunde ta ett matpiller om dagen istället så att man slapp äta.

Back to basics

Publicerad 2010-08-20 00:59:48 i Life,

Rockbaren, lulliga, Lisa, Sweet child o'mine - saker och ting är tillbaka till det normala.

God natt.

Uhn tiss uhn tiss uhn tiss, baby!

Publicerad 2010-08-19 16:50:15 i Life,

Ja herrejävlar. Igårkväll så kan vi väl säga att det spårade. Fast på ett roligt sätt. "Personalfesten" som var för två veckor sedan var på samma ställe och jag kan väl säga att gårdagens fest slog den med hästlängder. På alla sätt och vis. Herregud. Men vad är fröken Larsson bäst på? Jo, att spåra. Satan i gatan. Jag misstänker starkt att jag är bäst på personalfester.

Karins kommentar under dagens lunch;
"Du upphör aldrig att förvåna mig".

Nu ska jag vara bakis ett tag innan vi ska ha "vi-som-blev-kvar-i-Nypan-häng".

Uhn tiss uhn tiss uhn tiss, baby!

Publicerad 2010-08-19 16:50:14 i Life,

Ja herrejävlar. Igårkväll så kan vi väl säga att det spårade. Fast på ett roligt sätt. "Personalfesten" som var för två veckor sedan var på samma ställe och jag kan väl säga att gårdagens fest slog den med hästlängder. På alla sätt och vis. Herregud. Men vad är fröken Larsson bäst på? Jo, att spåra. Satan i gatan. Jag misstänker starkt att jag är bäst på personalfester.

Karins kommentar under dagens lunch;
"Du upphör aldrig att förvåna mig".

Nu ska jag vara bakis ett tag innan vi ska ha "vi-som-blev-kvar-i-Nypan-häng".

Svettig.

Publicerad 2010-08-18 16:43:53 i Life,

Jag intalar mig själv att jag svettas för att det är sommar men jag har en bestämd känsla av att det nog fortfarande kan vara feber. Satan. Men ikväll är det fest och ingenting stoppar fröken Larsson från att ha en good time.

Fast nu tänker jag dra för jag måste köpa skoskavsplåster. Har köpt nya, skitsnygga, gröna skor tills ikväll men det kan bli feting blåsor av dom så det är bäst att förebygga. Plus att jag tar med ett par extra skor, som sagt; ingenting ska stoppa mig ikväll!

Så typiskt.

Publicerad 2010-08-18 14:21:04 i Life,

När Lisa kommer till Nypan så åker jag till Sthlm, när jag kommer hem till Nypan åker Lisa till Sthlm och när hon kommer hem så åker jag till Sthlm. Men imorgon så ska vi ses! Alldeles för länge sedan.

Nu börjar projekt "få-Ida-supersnygg-inför-avslutningsfest-på-Vickan".

Hemma

Publicerad 2010-08-16 21:16:34 i Life,

Efter två veckor på Kulturfestivalen varav en och en halv på diverse soffor/hotellrum/tältsängar så är jag hemma. Känns rätt trist faktiskt. Nada work framöver och i en stad där jag har två vänner (men vilka underbaringar sedan!). Men varför vara så när jag har andra saker att se fram emot?

Avslutningsfest med festivalen på onsdag, spelning med KarinHUGO och Augustifesten på lördag och sedan filmfest och klassisträff i Sthlm på måndag. Hur skulle jag ha tid med ett arbete när jag har så roligt? Jag har det så roligt på jobbet att jag idag satt kvar fem timmar vid matrialboden med Tord och snackade skit. Missade fyra tåg och en hel eftermiddag av städning hemma. Jag har verkligen jobbat med ett dreamteam denna vecka, på alla sätt och vis.

Puss på er, nu ska jag snart nanna så att vi kan göra en dag av morgondagen också.

Kursk

Publicerad 2010-08-12 18:46:48 i Life,

Jag har inte tid att blogga. Jag jobbar nämligen dygnet runt med Kulturfestivalen i Stockholm. Men jag vill säga en sak.

Idag är det 10 år sedan Kursk-olyckan var. Den ryska ubåten med 118 ombord som exploderade och tog in vatten tills alla dog för att ryssarna inte insåg allvaret (typ). Jag minns det som om det vore igår. Jag minns att jag låg i mammas och pappas säng med huvudet vid fotändan, det var varmt och jag läste i Aftonbladet om det. Jag minns lukten, hur jag låg och exakt hur rummet såg ut. Jag hade nog antagligen inte kunnat minnas rummet lika bra om olyckan inte hade hänt. Konstigt? Ja, men mitt livs milstolpar är stora olyckor och andra tragiska händelser. Hey, I'm a wierdo.

Jag ber även om ursäkt att jag inte har ringt någon den senaste veckan, inte ens min kära mor. Men jag stänger in mig själv i en arbetsbubbla när jag är på jobb och glömmer helt bort att det faktiskt finns en annan värld utanför.

Jag återkommer till den riktiga världen på tisdag.

Om

Min profilbild

Ida

Ida - Kan vara bra att ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela