Ida af Larsson

Okeej?

Publicerad 2012-08-31 17:05:26 i Life,

Tydligen har blogg.se förnyat sig och jag har inte varit med på noterna. Förstår mig inte riktigt på layouten men det kommer nog.
 
Nollningen har tagit all min energi de senaste två veckorna. På sin höjd har jag varit hemma 1,5 timma innan jag har gett mig iväg igen. Men idag är sista festen och sedan kan livet återgå till ett något sånär normalt liv.
 
Vi har blivit bestulna ur vårt förråd också, de tog mest Jonas saker och hade sönder dörren men det känns inte sådär jättekul. Framförallt så är det en sådan där onödig sak som bara stjäl energi.

fjällen

Publicerad 2012-08-20 11:31:24 i Life,

Hemkommen efter några låååånga dygn i fjällen. Har inte orken att beskriva allt som hände just för tillfället men det kommer en redogörelse så småningom.

Idag är det bara uppackning av diverse myggmedelsstinkande saker och trasslande med universitet som tydligen har tappat bort mig i systemet. Är det bara så att jag inte ska plugga eller?

afte

Publicerad 2012-08-15 10:35:24 i Life,

Jag har fått afte. På vanlig svenska så är det blåsor i munnen. Det gör sjukt ont och jag har testade på alla huskurer som jag har hittat på nätet för att få bort det men jag vet inte riktigt hur lyckade de har varit...

Imorgon bär de av till... *trumvirvel*...Abisko! Vi ska leva lite vildmarksliv i några dagar. Misstänker att vi klara oss fint fram till söndagnatt då det visst ska bli +2 grader. Jag har en bild i mitt huvudet om hur jag kommer att studsa runt på bergen som en alpget med en snusnäsduk på huvudet men någonstans i bakhuvudet så känns det närmre till hands att jag sitter stilla på en sten och tjurar över skoskav... Eftersomvi är så sjukt förberedda inför denna resa så har vi nämligen köpt splitternya vandringskängor, så man kan säga att vi går in dom samtidigt som vi använder dem. Det kan väl inte resultera i onda fötter, eller?


Jag vet att jag är lite knäpp men jag har faktiskt börjat längta efter jul lite grann...

den där karln

Publicerad 2012-08-13 21:16:16 i Life,

Ibland så försöker Jonas sätta mig på plats, för det mesta så går det liksom bara lite sådär...

"Ida, du ska alltid göra en höna av en pannkaka! *blänger argt på mig* Eller vad faan det nu heter?!"

Den diskutionen dog ganska direkt kan man väl säga...

Nu är han iväg på träning och jag har gjort ett roadtrip-förslag på semsterna som stundar. Vi lyckades få tag på en kattvakt så det blir lite äventyr trots allt! På onsdageftermiddag bär det av så vi har ändå nästan två dygn på att komma på vart vi ska.


Typ hit?

trånga byxor

Publicerad 2012-08-13 10:35:11 i Life,

Har på mitt ett par minimala shorts som jag köpte på rean nu i somras. Kan knappt andas och sitter lite som en banan men jag har bestämt mig för att jag ska töja ut dom såpass att jag kan ha dom på mig i verkliga livet. vi får se hur det går men ve den som ger sig!

Nu är det en vecka och två dagar kvar innan skolan börjar, rooooligt! Men först ska vi ha lite semester och då ska vi bara komma på vad vi ska göra. :) Förhoppningsvis så blir det lite roadtrip men det beror på om vi kan ordna kattvakt eller inte.

Tråååkigt

Publicerad 2012-08-11 11:21:15 i Life,

Jag är inte byggd för att vara ledig såhär länge. Jag är helt sjukt uttråkad. Vi får se vad som händer idag, kanske att vi åker till Luleå. Eller kanske inte, jag vet bara att jag har långtråkigt.

Så svenskt!

Publicerad 2012-08-10 10:26:06 i Life,

Ikväll så blir det nog blått och gult smink och knaprandes på ett påse halstabletter för att förebygga heshet. Fy sjutton, jag är redan så nervös så att jag kan spricka.
Vi ska åka ut till havsbadet under dagen, försöka få lite sol och kanske till och med lyckas med årets första bad...
Gaah, jag kan inte fokusera på annat än på kvällens handboll! Missa det inte.
Jag, Elli, Elin, Malin och Isabel under fotbolls-EM 2008.

Onsdag

Publicerad 2012-08-08 13:25:19 i Life,

Dagens råd; Tänk efter ordentligt innan du går en KY-utbildning. Det kan nämligen sätta käppar i hjulet om du vill studera något annat senare.

Ingen CSN på åtminstone första månden för mig. Kul jul. Men hinder är till för att klara av så det löser sig.

Mamma kom hit i måndags så det har inte blivit mycket datortid. Igår var vi i Storforsen och på vägen hem så tog vi "en liten promenad" upp på ett kustfjäll på lite drygt två timmar. Idag ska vi gå på en stor mässa med allt möjligt här i Piteå och sedan ska vi äta grillbuffé på ett uteställe. Vi har sagt att vi struntar i handbollen ikväll, jag kommer bara att bli arg om vi tittar på matchen så jag tänker följa den via Leifbys liveblogg, älskar verkligen den snubben.



Moster Birgitta och Mamma.

Ett fantastiskt dygn.

Publicerad 2012-08-05 22:03:04 i Life,

Nu är jag redo för att ta tag i alla svårigheter. Ett dygn i skärgården var allt jag behövde för att få tillbaka energin. Så fantastiskt vackert och vi har verkligen haft det jätteroligt!




Stugan.



Vi hade grillorgie till middag.


Jag var en happy camper.


Jonas njöt av att leva ö-livet.


Vi fiskade småfisk med hov, jag var kung på det!


Mörkare än såhär blir det inte.


Bästa solnedgången fick vi vara med om.

Akta er landkrabbor!

Publicerad 2012-08-04 10:30:36 i Life,

Idag ska vi till skärgården! "Va, har dom det i Norrland?" tänker ni nu och det kan jag lova att vi har. Typ mer skärgård än Sthlm. Jonas kompis med familj har en stuga på en liten ö strax utanför Luleå så dit ska vi och ha det mysigt. Jag hoppas på att ön ligger såpass långt ut att myggorna inte har hittat dit iaf.

Igårkväll var vi ute och testade kanoten. Den läckte bara lite... Så vi får försöka oss på att laga den innan nästa tripp. Vi testade att paddla Piteälven lite och men hittade något litet sidospår som vi paddlade in på, det var jättemysigt där men inte så mysigt när vi kom till en bro... Jonas som satt fram gled under bron men när det precis var min tur så sa han med darr på rösten;

"Ida... Titta vad som sitter under bron..."

Och på undersidan så satt det ungefär tre MILJONER myggor som bara väntade på att jag skulle glida under så att de kunde attackera mig! Vi kan väl säga att jag fick lite lätt panik och började paddla baklänges i en rasande fart utstötandes lite olika vokaler.

Myggor och rasister är det värsta jag vet.


Har du hört?

Publicerad 2012-08-03 22:08:14 i Allmänt,

Igår såg vi på Raj-Raj band. Jag trodde att det skulle vara ett coverband eller liknande men icke då...

Jag: Är det här ett coverband eller?

Jonas: Ööh, ne? Det är ju Raj-Raj band, dom har du väl hört talas om?

Jag: Nej, inte direkt.

Jonas: Dom är från Pajala och sjunger på miänkieli, asbra drag! Har du aldrig hört talas om dom?!

Jag: Hm, nej jag är ganska säker på det...

Jonas: Lyssna bara, du kommer gilla det!

Jag: *lyssnar på refrängen men blir mer och mer fundersam*

Jag: Sjunger dom "högt över fjället flyger en ko"?!

Jonas: Ja? *tittar på mig som om det är jag som är galen.

Jag: Okeeej...

Låten tar slut och mellansnacket kommer:

Sångaren: Nu ska vi sjunga en låt om en motorbåt!

Publiken: JAAAAAA!!! BRÖÖÖÖL!!! IIIIIIH!!! *dansapausadansapausa*

Kalas!

Publicerad 2012-08-02 23:02:17 i Allmänt,

Det blev Luleå för kvällen och Lulekalaset. Vi tittade bland annat på sötaste sockerpojken Ulrik Munther och åt varsin munk.

Munkar är sjuttsingen underskattade, minns när vi gick på typ högstadiet och Eriksson alltid köpte en hel påse munkar till sig själv som hon slukade på några sekunder. Det var tider det.

Annars så har dagen också varit fylld med sorg. Livet kan verkligen känns underligt och orättvist men jag kan inte gå ifrån min livssyn om att det alltid kommer något gott ur allt. Skulle jag sluta tro på det så skulle jag gå under.

Jag är väldigt glad att jag lever och det får helt enkelt summera kvällen. Bjuder på en bild från kvällens Luleå.

Nämen hej bloggen!

Publicerad 2012-08-02 10:41:13 i Life,

Sådär ja, nu känner jag att den här gamla vapendragaren kan få börja bli en större del av mitt liv igen.

Vi är nu bosatta i Piteå i en mysig lägenhet i en mysig stad och allt känns finfint. Skolan börjar den 22 augusti och jag har spenderat tre veckor med att packa upp lådor och vänta på att Jonas kommer hem från jobbet. Roligt värre. För er som inte har koll på läget så blir det journalistik för mig i tre år här i Norrbotten och Jonas ska plugga komvux och försöka få igång sitt dataföretag, som ni hör så kommer vi att bli stenrika.

Så välkomna tillbaka till mig och framförallt välkomna till mitt Norrlandsäventyr!


Jag har redan fått några vänner!

Om

Min profilbild

Ida

Ida - Kan vara bra att ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela