Ida af Larsson

Just idag mår jag bra,

Publicerad 2010-03-31 12:00:39 i Life,

just idag är jag stark.

Idag har jag lekt påskharen, hade en påse med 10 stycken små ägg fyllda med godis och en lapp i varje där det stod varför personen som fick ägget är bra. Sådant behöver människor ibland. På min lapp stod det "Glad påsk Ida. Du är... ganska okej." Jag orkade inte riktigt skriva tre bra saker som mig själv.

Jag längtar hem till Finspång och till påsk.

Nu; varm smörgåstårta dag 4.

Att må som en påse skit.

Publicerad 2010-03-30 11:58:52 i Life,

Igårkväll grät jag hysteriskt i flera timmar. Det är rätt ovanligt. Jag kan få stora svarta ångestmoln i magen men jag brukar inte bli hysterisk särskilt ofta. Fast det var jag igår. Sådär så att jag nästan var påväg att kräkas för att jag inte hade mer skrik och gråt kvar i kroppen. Sådär så att jag bara ville domna bort och aldrig mer vakna.

Igår var jag osäker på om jag skulle klara av dagen utan att bryta ihop igen men det går ganska bra. Inga gråtattacker och inga krampanfall i magen. Mamma påstår att jag är för intelligent och att det är därför jag mår så dåligt, för att jag tänker för mycket. Jag är nog villig att hålla med. Fast jantelagen säger åt mig att jag inte alls får tycka att jag är intelligent. Men jag bryter mot den.

Ikväll så ska jag börja med en ny samtalskontakt, en person från något som heter Ung idag som är gratis KBT för unga i Nyköping i 10 samtal. Jag har inte haft en samtalskontakt sedan ajg flyttade från Finspång och nu känns det osm om det behövs. Jag räknade lite på hur många jag har haft tidigare; ca 7 olika på Ungdomshälsan, 3 gruppterapigrupper, 1 BUP-kontakt, 1 på kommunhälsan och 1 kontakt på barntrauma. Och detta är bara under cirka fyra års tid. Det är inte det att jag är ett hopplöst mentalcase, anledningarna till att det är så många är främst graviditeter och uppsägningar.

Jag tror på det här med att prata och jag har ingen nära mig i verkligheten som jag känner att jag kan anförtro mig åt. Jag menar, varför skulle jag lägga över mitt överfyllda ok på någon med svagare rygg?

Solen skiner och här sitter jag och har en isande dödsångest hängade över mig. Nu skärper jag till mig, drar upp mungiporna och låtsas att allt är finemang. Precis som vanligt. Dags för lunch och dag nummer 3 på den varma smörgåstårtan.

Wohoo!

Publicerad 2010-03-28 20:18:25 i Life,

Det kommer att bli varm smörgåstårta hela veckan i matlådan, hur gott låter inte det? Fick något tokryck och gjorde världens största så att det räcker som matlåda i fyra dagar plus kvällsmat i lika många dagar. Visst. Jag kommer se ut som en smörgåstårta efteråt men så är det när man bor ensam. Orka göra mindre bara för att.

fyra dagar så har jag spenderat nästan 400 spänn på snabbmat. Jag skäms ta mig faan. Tänker föra en kalkyl över hur jag spenderar pengar på en månad och det sträcker sig mellan den 25:e och 25:e så vi får se hur det kommer att se ut.

Nu är det dags att provsmaka smörgåstårtan innan det är läggdags.

Trött

Publicerad 2010-03-28 16:13:39 i Life,

Spelningen igår gick kanonbra. Bra pepp, härligt dansgolv och jäkligt mycket folk. Att vänta på bussen i två timmar var inte så kul men hem kom jag. Vaknade för någon timme sedan men man får sova oförskämt mycket när man kommer hem halv sju efter en lyckad kväll.

Tänkte göra mig iordning, knata ner och storhandla och sedan göra lite matlådor. Det kan väl vara en lagom söndag? Betala räkningar bör man också göra men det tar vi imorn.

I'm not the only one.

Publicerad 2010-03-27 15:02:34 i Life,

Jag har inte så jättemycket tid över till att blogga längre känns det som. Jag flänger bara hit och dit hela tiden.

Åkte hem till Finspång i torsdagskväll. Myste med kinamat framför tvn med Mamma och det var skönt att få bli en liten familj igen för det har jag saknat (det har planerats ett blogginlägg om detta men det kommer nog).

Igår åkta Mamma och jag till Norrköping för att shoppa lite till min födelsedag bland annat. På kvällen så åkte jag och Wincent till Hult för att umgås med Herr Jörgen och findricka lite. Väldigt trevligt och roligt att det kan gå så lätt att umgås med någon som man inte har ett helt okomplicerat förflutet med. En sväng på O'learys och en vända på Kristallen blev det också tillsammans med KL och Jossa. Stört roligt.

Idag har jag städat lite eftersom Mamma får lite gäster imorgon och jag tänkte att jag kunde vara en bra dotter idag. Nu ska jag svida om till kvällens sjömansinspirerade outfit eftersom jag ska hinna med både förfest och en halv 30-årsfest innan jag drar mig mot Norrköping och spelningen på HUGO som väntar.

Och ja, ikväll ska vi röja.

NE, I like you!

Publicerad 2010-03-22 09:35:26 i Life,

Gjorde ett test på NE där man fick reda på  vilken av 150 historiska personer som man var mest lik. Jag blev Marilyn Monroe! Halleluja. Det kan ju vara så att hon är en av mina största idoler så jag är inte ledsen. Dock känns beskrivningen lite sisådär;

Marilyn Monroe (1926-62)
var den firade stjärnan med det labila psyket.
Dog tidigt men har förblivit stilikon.

Ja. Så kan det vara.

Mot kontoret mina mannar.

Meningar som börjar med jag.

Publicerad 2010-03-21 21:54:51 i Life,

Jag tappade mobilen i golvet och touchskärmen gick i tusen bitar.
Jag älskar min klumpighet.


Jag är verkligen en mästare att komplicera saker och ting.
Jag har haft en funderardag och kommit fram till en del saker som jag har försökt att stänga ute.
Jag vet inte vad jag ska göra.
Jag är den töntigaste personen i universum.
Jag vill bara att allting ska bli bra men jag har på känn att det inte kommer bli så.
Jag vet inte.
Jag vet vad jag vill just nu men hur vet man vad som är sant?
Jag önskar att jag kunde förstå mig på mig själv.
Jag vill bara känna mig saknad.
Jag sätter en deadline.
Jag väntar tills min födelsedag i april och har jag inte fått ett tecken då så kommer det inga.
Jag påbörjar min väntan nu.

...men... tänk om det inte kommer några tecken... tänk om allt bara är en hägring... tänk om...

Jag behöver vinterapi i Finspång på fredag. Ställer någon upp? Jag behöver älta och skratta och bli så full att jag nästan ramlar omkull. Snälla, ta hand om mig.

Att leva kungligt.

Publicerad 2010-03-21 17:28:48 i Life,

Gårdagen blev fucking fab. Mötte upp KarinAlcazar där hon redan hade startat upp eftersom mitt tåg var en timma försenat. Vi hade jättekul och körde vår grej och det blev helt klart uppskattat. Många glada miner från dansgolvet och en hel del kramar, slängkyssar och hjärtformade händer när folket fick sina fina låtar. Alcazar brukar stänga vid ett för att folket droppar av till 3-ställen (dvs. öppet till tre) men eftersom übercoola IndiKaar förgyllde kvällen så fick dom vid två köra ut de svettiga, tokdansande människor som sket fullständigt i att gå vidare.

Det är fasiken underbart. Ni anar inte vilka kickar det ger. Speciellt när sista låten fadear ner, IndiKaar skriker tack för oss och får en spontanapplåd. Hallå liksom?! I effing love this. Blev förfrågade att spela på en releasefest för ett av bandet som spelade igår och det är ytterligare ett bevis på att vi inte suger kungligt som HKH Viktoria skulle ha sagt.

Nattbuss till Brunna och sängdags vid femtiden. Låg och mjukade i Karins säng imorse i några timmar innan jag åkte hem.

Nu är det Nyköping som gäller för dagen och lite häng. Det blir nog att jag går och lägger mig ganska snart. Orkar inte vara vaken mycket längre till och nästa vecka väntar en kontorsvecka innan jag åker hem till Finspång på fredag och spelar på HUGO på lördag. Be there! Vi ska tydligen battla med någon från Rawhypnols men vi har ingen aning om hur det kommer att gå till. Kommer att bli väldigt spännande.

Fredagen

Publicerad 2010-03-20 15:24:17 i Life,

Det var så roligt igår. Var på Let's dance mellan 9.30 och 23 och trivdes som fisken i vattnet. Lärde mig kanske inte så mycket mer om ljud men desto mer om branschen och vi pratade om hur man lyckas, vad man inte bör göra och en massa annat som kommer att vara så värdefullt. Lekte även lite privatdeckare men det är en helt annat historia.

Mötte upp Karin, Viktor, Tom och Sebbe vid Slussen och vi gick till något ganska konsigt ställe på söder och drack öl. Det blev hemgång ganska så tidigt men natten spenderades med lite vin och hysteriska skrattanfall.

Ibland kan det här med känslor vara så banalt att det blir irriterande. Jag blir så trött på mig själv.

Idag är det spelning i Sthlm för min och Karins del och vi ska kicka ass.

Vendredi.

Publicerad 2010-03-19 06:45:00 i Life,

Idag är det fredag och äntligen så står något nytt på schemat (jag älskar Ladies men jag blir tokig på att göra samma sak även om det är skitkul). Let's dance, wii!

09.30 ska jag stå utanför Tv-huset och ringa Malbeck så att någon kan hämta mig. Sedan är det uppstart och soundcheck för orkestern. Dansarna ska dansa och testa ljudet. Sedan är det paus. Genrep med kläder för dansarna efter lunch och sedan är det finpill tills sändningen på kvällen tror jag. Och sedan är det sändning! Det kommer bli sjukt roligt, kommer förhöra Malbeck om allt som finns att veta om ljud. Den som borde veta är han, han är sjukt duktig och har jobbat ljud på saker jag bara drömmer om att få vara med på.

Dags att rusa, jag måste hitta kläder som fungerar på rep, i sändning och på stan med en öl. Jag lämnar datorn så uppdatering kommer imorgon om jag inte hittar någon där. Sover på fancy Ö-malm igen och tar mig hem vid lunch imorgon för att byta kläder inför nya äventyr.

Hej då! Titta och lyssna på mig ikväll!

Hitta.se rocks

Publicerad 2010-03-18 18:30:30 i Life,

Tv-huset ligger ju jättenära min sovplats! De hade jag ingen aning om. Har har bara åkt bil dit en gång på min första prakik för att rota efter grejer i kostymförrådet. Let's dance sänds på Tv 4, Mastiff är produktionsbolaget och det spelas in på Svt. Konstigt? Lite.

Jag grävde nyss fram min cykel. Fick stå i snöhögen ett tag och gräva men jag fick fram den iaf. Den är helt sne och bucklig och jag är inte helt säker på om det går att cykla på den. Förbannade snö. Massa istappar från taket som har haft sönder den tror jag. Nu står den i duschen för att droppa av sig lite innan jag börjar skruva på den.

Herre jistanes

Publicerad 2010-03-18 14:35:23 i Life,

Allting smakar när man slutar röka! Äckliga tandkrämen som jag borstar tänderna med flera gånger för att få bort röksug! Äckliga tuggummit som tydligen är jättestarkt! Äckliga makrill som gör så att gommen smakar fisk i flera timmar! Det är nästan värt att fortsätta röka för att slippa känna smaker.

Nu ska jag gå ner och gräva fram min cykel för att se hur förstörd den är. Har redan upptäckt att snön har förstört pakethållaren.

En skön natt.

Publicerad 2010-03-18 09:36:17 i Life,

Igår gick jag och la mig vid halv nio tiden och somnade tio kanske. Så tidigt har jag inte somnat sedan jag var spädbarn, minst. Om man inte räknar när jag har varit vaken i två dygn förstås. Sov till halv nio då jag vaknade av mig själv. Det kändes så jäkla skönt att bara vakna!

Idag ska jag beta av Ladiesjobb, boka en förbannad lokal till det förbannade examensprojektet, skriva en sketen slutrapport och skriva tre helvetiska LIA-rapporter. Ska även ta en runda och panta idag så att jag kanske kan ha råd med en öl på fredag. Det vore inte helt fel.

Ett dygn utan nikotin. Galet. Så här länge utan har det inte gått sedan senast jag försökte sluta vilket var... Hm... Jag tror att jag har slutat någon gång när jag har bott i Nyköping så ett år sedan kanske? Det kryper i kroppen iaf.

Idag tog pålägget slut... Torra jäkla knäckemackor i en vecka då.

Så mycket blev det med det...

Publicerad 2010-03-17 20:05:06 i Life,

Jag är inte alls ute och letar burkar att panta. Jag insåg att om jag skulle ge mig ut nu så skulle jag förgås av röksug så det är bäst att stanna inne. Jag tror visserligen att jag håller på att bli galen av röksuget ändå men går jag ut så vet jag att det blir värre.

Jag kom på att jag skrev ju inget om vad jag gjorde igår. När jag var borta och lämnade sakerna på Talang så fick jag en gästlisteplats så jag mötte upp Angelica och co på eftermiddagen för att titta på spektaklet som varande i alldeles för många timmar för att hålla några nerver vid liv. Jättespännande med tv-inspelning men nu är jag ännu mer säker på att det inte är med tv jag vill jobba. Live är okej men inte när det är förinspelat. Det är så mycket fejk.

Ska snart gå och lägga mig tänkte jag. Ingen idé att vara vaken när jag bara håller på att bita sönder inredningen.

Just det. På fredag så är det planerat att jag ska vara med på Let's dance. Räds icke mina läsare, jag ska definitivt inte dansa eller synas i tv men jag ska hänga med ljudteknikern och pilla på knappar. Så om det knastrar extra mycket i tvn eller David inte hörs så kan det vara mitt fel. Kul va? Karin peppar öl på stan efteråt men vi får se vad som händer. Har inte sovplats än heller så det blir spännande. På lördagen så har vi spelning i Sthlm men jag tänker nog åka hem till Nypan på dagen för att ta hand om katten och byta kläder så jag slipper ha med mig någon väska.

Nej, godnatt mina kära vänner och jag hoppas att ni drömmer fina drömmar. Imorgon ska jag tokjobba eftersom jag inte kommer kunna sitta med Ladies på fredag utan bara köra Let's dance från halv tio på morgonen till senare än så på kvällen. Nu tar jag Harry och Harry och lägger mig.

Jag har syndat...

Publicerad 2010-03-17 18:02:16 i Life,

Jag avanmälde mitt tv-innehav... Jag, Ida Larsson, tokvänster och galen på folk som inte betalar tv-licens, har precis ljugit för radiotjänsten och sagt att jag har skrotat min tv. Jag är ledsen men jag har inte råd. Jajaja, jag vet. Jag super som en kamel, äger dator, köper pendelkort för 3000 spänn och såvidare så jag egentligen inte en enda jävla anledning till att klaga men det tänker jag göra ändå! Jag är så arg!

Jag har gjort en budget för att kunna hålla koll på vart pengarna försvinner egentligen. Insåg att det inte är så konstigt att jag aldrig har pengar med tanke på att efter räkningar och hyra så har jag ungefär 300 kronor kvar att leva på en hel månad. Fy faan. Kan jag få ha rätt att klaga nu?

Nästa månad kommer inte att vara något undantag... Idag har jag sökt ett kvälls/helgjobb som kan kan inbringa lite pengar. Det vore ju inte helt fel. Men med min förbannde jävla tur så lär jag ju inte få jobbat.

Ikväll tänkte jag gräva fram cykeln och ge mig ut och leta pantburkar. Jag är ta mig faan seriös.

Och ja. Jag har slutat rökt. Det kanske märks?


Jag känner mig lite såhär.
Som när jag illustrerade en fågelmås på studentveckan.
Foto; Wincent.

Ett ekonomiskt experiment.

Publicerad 2010-03-17 12:27:58 i Life,

Idag jobbar jag hemifrån. Dels för att jag kom hem så sjukt sent i från Sthlm inatt och dels för att bossarna inte är på kontoret idag vilket gör det rätt onödigt att vara där när jag kan göra exakt samma hemma.

Idag har jag kommit på ett ekonomiskt experiment. Jag ska inte köpa något fram tills den 25:e. Inte något ätbart över huvudtaget. Vi får se hur det går. 8 dagar borde jag väl klara?

Saker jag får handla;
Cigg

Det är det enda som är okej. Och varför är för att jag helt enkelt inte är färdig med rökandet än.

Eller? Vad faan. Jag har 56 öre på mitt konto. Varför ska jag röka för? Nåja, vi får se hur det går.

Talang 2010

Publicerad 2010-03-16 06:48:18 i Life,

Har affischerat för Talang 2010 i Sthlm nu i veckan och förra och idag börjar inspelningarna på Oscarsteatern. Ska dit och lämna några som de skulle ha uppsatta där och ska nog försöka få fatt i Angelica som jag vet är där tillsammans med sin syster som ska tävla.

När jag vaknade så lovade jag mig själv att inte bli sen till tåget utan att jag skulle hoppa ur pyjamasen senast halv sju. Ja. Nu är klockan tio i och jag sitter fortfarande med den...

Och där gick luften ur mig.

Publicerad 2010-03-15 20:06:40 i Life,

Hej, jag heter Ida och nu håller mitt examensarbete på att gå åt helvete. Jag verkar helt enkelt inte vara gjord för denna bransch, jag börjar tappa suget. Snart ger jag upp.

Framtiden?

Publicerad 2010-03-15 18:40:03 i Life,

Jag blir galen på att stå i ovissheten om vad jag ska göra. Nu har fyra planer tagit form.

1. Bo kvar i Nypan och förhoppningsvis hitta jobb.
2. Flytta till Sthlm med Malin och förhoppningsvis hitta jobb.
3. Flytta till Enköping och Brorsan och förhoppningsvis hitta jobb.
4. Fråga Helena om jag får flytta till henne i Norge och förhoppningsvis hitta jobb.

Det betyder att jag ska söka jobb i tre olika orter och går det helt åt helvete så åker jag till grannlandet och prostituerar mig eller liknande. Ge mig ett jobb!

Spänning.

Publicerad 2010-03-15 10:24:29 i Life,

Om ett tag framöver så kommer jag att kunna dela med mig med en väldigt rolig sak. Det handlar om ett jobb men jag vill inte säga något förrän papprena är påskrivna. Jag kan dock lova att ni kommer vilja fortsätta följa min blogg...

Ny vecka.

Publicerad 2010-03-15 06:46:02 i Life,

26 inlägg kvar innan jag är uppe i 2000 inlägg totalt. Hujeda mig så mycket. Det måste vi fira på något sätt.

När klockan ringde 05.30 så var jag helt död. Jag bara stirrade på klockan och kunde för mitt liv inte förstå varför den lät. Vad var det för fel på den? Hade den ont? Var den hungrig? Ville den ha uppmärksamhet? Sedan insåg jag att det stod snooze på den och då fattade jag att det var min mobil som jag höll i. Då kände jag mig rätt lagom smart.

För en gångs skull så är jag dock inte helt förstörd när jag går upp på måndagar utan om jag ska vara helt ärlig så känner jag mig rätt fräsch. Misstänker starkt att det har med att jag har tagit det lugnt i två dagar och inte festat slut på mig. Och hör och häpna, det har varit riktigt skönt.

Nu ska jag fixa kontorshår och dra mig mot tåget.
Ciao.

Säger godnatt

Publicerad 2010-03-14 22:25:55 i Life,

Hela lägenheten är fin och efter en titt på The Truman show så går jag och lägger mig tillsammans med Harry och Harry.

Vårkänslor

Publicerad 2010-03-14 15:36:24 i Life,

Idag är det fortfarande vår. Det är så härligt. Jag blir glad ända in i hjärtat när snön smälter bort och man känner att det går nog att krypa ur sitt skal någon gång i år också.  Det kommer att bli sommar igen, det är inte bara en myt.

Vårstädningen pågår för fullt på Brunnsgatan i Nyköping. Har hunnit med halva köket så jag har resten där kvar, vardagsrummet och golven i hela lägenheten. Det kommer bli så fint. Jag har även lyckats med att få upp gardiner i vardagsrummet med hjälp av rep och spik. Dom är väldigt lustigt byggda mina fönster och därför har jag inte haft gardiner tidigare.

Dags för näst sista disklastet (har tagit mig igenom tre stycken innan).

Jadu Jesus.

Publicerad 2010-03-14 11:01:31 i Life,

Jag har två förslag till nästa års Melodifestival.

1. Ta bort de svenska jurygrupperna och speciellt svenska folkets röster och satsa på bara den internationella juryn. FATTA ATT SVERIGE INTE HAR NÅGON JÄVLA MUSIKSMAK.

2. Låt mig få ha veto ch bestämma vem som får åka. Jag lovar er att det skulle gå fasiken så mycket bättre.

Jag ska skratta åt er när Anna Äckliga Bergendahl kommer bland de tre sista och hela Sverige lägger huvudet på sne och säger naaw, för hon är ju så söt. Nej. Det är hon inte. Hon ser ut som en svullen vätte som har gjort en faceplant. Hennes hårfäste börjar någonstans strax innan Kiruna och jag kan lova er att när hon sjunger så kniper hon ihop röven för det låter förbannat tilltäppt.

Jag är så arg! Nu har det gått 10 år med förbannade skitlåtar i Melodifestivalen, nu är det faan personligt. Nu du Sverige, nu har du förklarat krig.

(Ja, schlager är inget annat än livets viktigaste beståndsdel. Klart som fasiken det är känsligt.)

You can call me manboy.

Publicerad 2010-03-13 16:44:18 i Life,

Jag har vårstädat hela dagen, nu är jag klar med hallen, toan och strax sovrummet. Det tar tid kan jag lova. Torka av lampknappar och eluttag och hela köret. Dock har jag skurit upp ena fingret eftersom jag råkade ha sönder en glödlampa på toan. Klantigt och rätt onödigt men även rätt Ida.

Har lyssnat på P3 och dom har spelat upp låtarna inför kvällens melodifestivalfinal. Vad är det för fel på svenska folket?! Det är typ tre som inte är äckliga ballader. Jag blir lika arg varje år att vi ska vara så tråkiga. Kvällens final kommer spenderas på Stockholmsvägen hemma hos Lisa med tillhörande, seriöst jobbmöte. Har även en förhoppning om att kära Annie tänker slluta ha feber så att hon också kan joina. Vi får se hur det går. Dock börjar jag bli lite hungrig så man kanske borde äta middag snart?

Vad sjutton, klockan är ju fem. Då kan man inte äta mat. En cigg som tar bort hungerskänslorna istället.

Lördag

Publicerad 2010-03-13 10:28:41 i Life,

Vaknade vid åtta och kunde inte riktigt somna om, har drömt mardrömmar hela natten och vaknat kallsvettig. Men det är sådant man får ta.

Idag är det vårstädning på Brunnsgatan 62. Det första jag ska göra är att försök tillverka något så att jag kan ha ett fönster öppet utan att Harry hoppar ut. Vi får se hur det går.

Idag är en bra dag, en sådan där vårdag som jag har längtat till i flera månader. Jag är så jäkla trött på vinter och mörker!

Ett svenssonliv.

Publicerad 2010-03-11 07:37:35 i Life,

Igår fick jag ett mindre meltdown i telefon över att jag kommer sluta med ett tråkigt svenssonliv (det är inget fel med folk som gillar det, jag är inte bara den typen). Idag är det bättre för idag har jag ätit en apelsin. Det är alldeles för tidigt för bra humor.

Så jag spenderade morgonen med att avsiktligt försova mig eftersom kära Malin ringde vid halv tolv och lite alkoholpåverkat blev förvånad över att jag sov och jag hade klockan på halv sex. Det gick bara inte. Så halv sju gick jag upp istället. Nu ljuder No fun at all ur högtalarna och jag börjar bli lite stressad.

Inatt drömde jag om hela min släkt, alltså hela. Min familj, alla mina mostrar, morbröder, fastrar och farbröder. Alla kusiner, tom. de asiatiska, Avelyns dotter och mina föredetta låtsaskusiner (fyra stycken som var fosterhemsplacerade hos min ena moster). Vi hängde i någon dubbelvåningslägenhet i något ghetto i någon stad. Fast Wincent, Helena och Eriksson var också där och tillhörde släkten. Det var en mysko härlig dröm. Jag är släktkär och mer än hälften av min släkt har jag inte sett på flera år p.ga. av avstånd främst.

Idag är det jobb och sedan ska några brudar från förra årets Ladiesturné träffas på Golden hits i Sthlm för att äta mat och dricka vin och titta på en show. Minns inte vilken det var. Jag vet inte vart jag sover än men det löser sig, sedan är det kontoret imorgon igen.

Måste rusa och göra mig iordning.

Så trött

Publicerad 2010-03-09 18:27:21 i Life,

Hej, jag heter Ida och jag borde verkligen ta tag i så många saker men jag har verkligen ingen ork. Jag är helt död om kvällarna. Idag ska jag strukturera upp mitt liv med hjälp att post-its, det är bra grejer det. Just nu känns det som ett riktigt bra val att stanna hemma i helgen. Dock vet jag inte om jag kommer att klara det. Så patetiskt att inte klara av att vara ensam i två dygn. Men så är det.

Så nu deppar jag till lite gammal Lars Winnerbäck innan jag tar kväll vid halv åtta.

Godmorgon

Publicerad 2010-03-09 06:47:45 i Life,

Idag är jag på bra humör. Jag kom upp som jag skulle och jag har en bra känsla i kroppen. Det kommer att bli en bra dag. Idag kan inget stoppa mig.


Wake up in the morning feeling like P Diddy
Put my glasses on, Im out the door - Im gonna hit this city
Before I leave, brush my teeth with a bottle of Jack
Cause when I leave for the night, I aint coming back

Hur man får det man vill.

Publicerad 2010-03-08 19:15:16 i Life,

Jag tror jag ska skriva bok i det ämnet. Fast det är bara för att jag är så nöjd just nu, tänker jag efter så går det ju inte så bra på andra fronter direkt...

Det jag är nöjd över är att grejen jag lovade mig själv i lördagsnatt var att få tag på kille nr 3 från Fredagsflörten för jag har fasiken inte fått honom ur mina tankar sedan sändningen. Så sagt och gjort, jag mejlade honom igår och nu har vi haft mejlkonversation under dagen. Yummi säger jag bara.

Kvällsmat och tv!

Vad ovanligt...

Publicerad 2010-03-08 07:46:30 i Life,

Jag försov mig idag. Vaknade när tåget skulle gå. Så det får bli tåg nummer två idag. Jag är så opepp på jobb idag.

En gång för länge sedan.

Publicerad 2010-03-07 18:27:15 i Life,

Har tänkt endel på min uppväxt idag. Jag vet inte vad jag ska säga.

Jag hade en olycklig barndom.

Jag har alltid gått och burit på ett stort svart moln med ångest i mig och jag var fruktansvärt olycklig som barn och tonåring. Det hade nog inte så mycket med min omgivning att göra utan snarare bara mig själv. På nått sätt så vill jag bara kunna nå ut till dom som har det lika jävligt som jag. Många orkar inte ens ta sig fram till den tidpunkten i livet där jag befinner mig och det är tragiskt. Det är tragiskt att jag sitter här och vet om att jag kan hjälpa men istället för att göra något så bloggar jag.

Vad förändrar det?

Jag har funderat en längre tid på att börja föreläsa inom det området. Om allt som kan och kommer att gå åt helvete och hur sjutton man orkar ta sig igenom det. Om alla idioter man kommer råka ut för och hur bra livet kan bli om man bara vill. Jag har redan tänkt skriva tre olika föreläsningar i tre olika längd och varianter och sedan åka runt och föreläsa på högstadiet och gymnasiet.

Jag tror absolut inte att jag har haft det överjävligt och att det inte är många som har haft det lika svårt som jag. Jag är medveten om att jag ändå fick en oerhört välsignad barndom men det är inte det det handlar om. Jag vet att jag har en historia som kan hjälpa andra och jag är villig att gå ut med det. Hur många vet ni som tänker göra så?


Another ditch in the road,
you keep moving.
Another stop sign,
you keep moving on.
And the years go by so fast
wonder how I ever made it through.

Så ska det vara.

Publicerad 2010-03-07 15:44:22 i Life,

Ja, vad kan jag säga om gårdagen?

Mötte upp 1:an vid centralen och så tog vi en promenad genom gamla stan och bort till söder. Satte oss på Fenix i götgatsbacken (helt klart bästa stället på götgatan) där vi drack några öl och pratade skit. Gick bort till Mariatorget strax efter tolv för att möta upp Malin, Josef och deras gangMarie Laveau. Helt klart kvällens höjdpunkt. Efter lite härj där så kastade vi in handduken vid halv tretiden. Dock lyckades jag och 1:an tappa bort dom andra så vi snurrade runt på en kyrkogård och skrattade åt gravstenar (don't ask why) innan vi promenerade ner mot slussen igen. Jag höll på att förfrysa fingrarna så jag tog en taxi till fancy Östermalm och hem till Malin och Josef.

Sov gudomligt på deras soffa och bestämde mig för att jag är mer värd än vad gårdagan bjöd på iaf. Har precis läst en bok som heter Dumpa honom som jag har tagit till min bibel och tänker följa slaviskt så det får bli "släng i sjön" som Eriksson väljer att kalla det om det inte händer något drastiskt.

Jag lovade även mig själv att göra en sak när jag låg ihopskrynklad på plyschsoffan (men tänk på vad dom missade och alla platser som dom sett och inte fattat att dom ville ha en soffa utav plysch), att jag skulle höra av mig till en person och det gjorde jag idag på tåget hem. Jag säger inte vem eller varför för nu går vi tillbaka till den här lite hemliga stadiet.

Har suttit och tittat på olika R.I.P.-videos på Youtube nu. Behöver jag säga att jag sitter och storbölar? Om någon känner att den tycker om mig såpass mycket att den vill hedra mig med en liten video när jag dör så önskar jag ackompanjeras av Foo Fighters - Skin & Bones eller QOTSA - Songs for the deaf/Mosquito song (den heter olika ibland), eller något annat trevligt.

Mot Hufvudstaden.

Publicerad 2010-03-06 18:07:20 i Life,

Sitter här i en inbrottssäker outfit och ska strax bege mig till tåget mot Stockholm. Jag skojar inte när jag säger att den är inbrottssäker, jag förstår själv inte hur jag ska kunna gå på toa men det är sådana problem man får handskas med när man kommer dit.

Måste nog ta en toasväng innan jag sak gå och det är 10 minuter kvar innan jag ska vara utanför dörren så det är väl bäst att jag börjar försöka få av mig kläderna...

Hur man får inbrottssäker outfit;
1. Trosor
2. Supertajta, nya strumpbyxor.
3. Body med knäppning i grenen (ingen riktig body utan ett linne med bodyknäppning)
4. Supertajta grannypants för att hålla in och ta bort sömmar (dom är läskigt stora och så jävla slimmade att det tar en kvart att få dom över rumpan typ).
5. Supertajt, ny jeanskjol.

Ja, ni ser. Olagligt många lager.

Alltid trevligt att vakna upp till lite otrevligheter.

Publicerad 2010-03-06 12:42:19 i Life,

Jag har sovit så skönt inatt, somnade som ett litet barn inatt med Harry på magen. Vaknade vid nio och fick lite ont i kroppen för att jag inte gick upp men jag tvingade mig själv att somna om eftersom det ändå är lördag så jag sov till elvatiden nu. Känns som om det är år och dar sedan det hände.

Vaknade upp, satte på datorn och täntke skriva ett inlägg och vad får man se då? Jo, en ilsken liten kommentar som någon bemödade sig skriva igår.

"Jag tycker så sjukt illa om dig. Fy fan. Du är dålig."

Inte så kul att höra det? Det var skrivet runt 22-tiden igår så det kan inte ha varit någon som var på tokfyllan och arg över någon petitess. Jag har ingen aning om vem det är och enligt mig så är väl inte en anonym kommentar i en blogg särskilt moget eller vettigt att förklara att man tycker att någon är dum i huvudet?

Någon tycker så sjukt illa om mig att den bara måste ta sig till min blogg och slösa tid på att förklara att jag betyder något för personen ifråga. Inte något bra visserligen men antagligen så betyder jag mer för den personen än vad den gör för mig, på gott eller ont.

Jag skrev en sådan kommentar anonymt för några år sedan (denna författare kanske också är 15 år?) till en person jag egentligen inte känner. Jag har aldrig pratat med människan men utav olika anledning så fanns det en irritation mot den här personen som var så äckligt stor så jag valde att pysa ur lite genom att kommentera en elak kommentar på dennes blogg. Hur töntigt som helst. När jag hade skickat den så insåg jag att all irritation bara berodde på avundsjuka och att det var så patetiskt att skicka en kommentar till någon som antagligen inte vet om att jag finns. Sedan dess har jag inte gjort det igen och jag har aldrig fått en sådan kommentar förrän nu.

När jag lästa kommentaren först så tänkte jag "Faan, inte idag. Jag behöver verkligen inte något att fundera sönder. Jag kommer bara kunna tänka på det här." (eftersom jag är nyfiken och inte vet vem det är) När jag sedan insåg att jag inte är osams med någon (inte vad jag vet iaf) så finns det bara en anledning till att skicka en sådan kommentar och det är avundsjuka.

Jag har alltså något som du också vill ha. In your face (du läser antagligen eftersom du hittar till bloggen). Varför skulle jag spendera en dag att fundera på det när det egentligen är en komplimang?

Jag orkade inte påbörja processen med att tracka en IP så om någon känner sig utmanad att ta reda på location och host så varsegod; 79.102.3.24 Det enda jag har orkat tagit fram är att det tillhör Telenor, inte är mobilt och att servern ligger i Trångsund.

Förövrigt så är det två siffror annorlunda från Wincents IP, det är lite kul. Fast jag tror inte att det är hon.

Så kan det gå.

Publicerad 2010-03-05 21:22:10 i Life,

Jag hade planerat en hemmakväll först. Ta det lite lugnt och inte dricka eftersom det blev några öl på Lilla hotellbaren igår. Sedan så fick jag en listplats på Temakrogen för att en klasskompis spelar så jag tänkte dra dit, se dom, vara nykter och sedan gå hem igen efter en halvtimma (helt solo dock) men nu helt plötsligt så svidar jag om till rockkläder, sotar ögonen och är på väg till Tellus för spelning med Backyard babies.

Inte för att det egentligen är ett band som jag har lyssnat på särskilt mycket men en vän från Sthlm är här med sitt gäng och han erbjöd sig att vara sugardaddy till en fattig student som mig. Jag klagar inte. Jag gillar't. Så nu ska jag fixa håret och sedan dra mig ner.

Förövrigt så blir det en träff med 1:an imorgon (det är ingen idé att hålla något hemligt eftersom det sändes på riksradio och alla tjatar). Det gillar vi också.  

Hallå SJ?

Publicerad 2010-03-04 09:56:24 i Life,

Enligt SJ så ska mitt tåg gå från Nyköping 10.13, dock står det att den ska gå från Norrköping 10.00 fast fortfarande 10.13 från Nyköping. Har dom satt in ett höghastighetståg? Speciellt eftersom den ska vara i Kolmården 09.49...

Torsdag

Publicerad 2010-03-04 08:58:15 i Life,

Faan!

Jag försov mig imorse, vakna strax efter åtta då det sista tidiga tåget går. Faanskap. Tokio Hotel blev inställt, Live nation är dumma i huvudet. För oss alltså, inte hela konserten. Då skulle väl fjortissverige gå i taket. Så egentligen så gör det inget att jag missar jobbet, jag skulle ändå inte jobba. Men jag tänkte dra mig upp till Sthlm och affischera mina fina Talang 2010 affischer iaf. Så kära Stockholmsläsare, ser ni några talangaffischer så är det jag som har varit i farten.

Igår skulle jag checka läget på min nipplepiercing... Så jag tog ur den och tittade lite hur den hade läkt. Skulle jag aldrig ha gjort. Fick inte tillbaka ringen och blodet sprutade, kanske inte sprutade men jag får fasiken ont i tutten bara jag tänker på det. Tänker nog inte kolla läget ingen på den på några månader. Så idag är den öm och lite blodig, fräscht va?

En timme tills tåget går och jag ska ta mig rutiga tantväska (en sådan som kallas dramaten), mina 299 affischer, 15 tejprullar och goda tålamod och flänga runt i Stockholms innerstad. Blir jag klar med alla idag så vore det guld men det tror jag inte.

Jonas Gardell

Publicerad 2010-03-02 21:28:01 i Life,

Bästa programmet på väldigt länge var första programmet av reportageserien Vem är gud? med Jonas Gardell. Han är så klockren och avsnittet fick mig verkligen att tänka till lite extra.

Världens bästa Lisa!

Publicerad 2010-03-02 19:27:36 i Life,

Åh, jag är så glad! Min älskade vän Lisa kom med i Körslaget, team Gotland (Mojje) idag! Jag är så lycklig för hennes skull. Det är nu som saker och ting kommer att lossna min vän! Alla är härmed obligerade att titta på Körslaget och heja på världens bästa Lisa.

Jag kan även meddela att den 20 Mars så kommer jag och Karin att dja och vara klubbvärdar på Fight clubAlcazar/Nalen i Sthlm. Går det bra så kommer sammarbetet att fortsätta, håll tummarna!

Fuck
. Insåg precis att premiären av Körslaget är 20 mars.... Samma datum... Nåja, det ska vi kunna ordna på något sätt.


Lisa, Karin och jag.

Haha!

Publicerad 2010-03-02 16:53:53 i Life,

Jag har gjort färdigt min projektplan så jag tyckte att jag förtjänade att göra något roligt så jag gjorde en piercing på mig själv. Det är bara en toungeweb så den är inget farligt, det kändes ingenting att göra den förutom när jag skulle få dit kulan. Har stått säkert en timma och knölat med den men nu sitter den som den ska. Dock är ringen lite för stor så jag får byta om det är så att jag tänker behålla den vilket jag inte vet om jag ska.


Här är den!

Veckan.

Publicerad 2010-03-02 13:12:57 i Life,

Idag så stannade jag hemma från jobbet. Jag hade feber imorse när jag vaknade och kände mig som den påse skit jag ser ut som för tillfället. Så det fick bli en hemmadag för att en gång för alla lyckas bli frisk.

Veckan;
Tisdag - Kurera mig, skriva klart projektplanen, städa, tvätta, skicka iväg några jobbansökningar.
Onsdag - Kontoret, affischera i Sthlm, hem.
Torsdag - Humpa Tokio Hotel morgon och fm, kontoret em, Lilla hotellbaren på kvällen och humpa ut Tokio på natten.
Fredag - Kontoret eller Let's dance (har inte fått svar än), om jag får tid över så blir det även en ny tatuering.
Lördag - Affischera i Sthlm
Söndag - Affischera i Sthlm

En hel del att göra men jag ser fram emot fredagen för att se om det är så att jag kan få mig en fin liten tatuering till. Har koll på en studio i Sthlm som är riktigt duktiga och som har drop in på fredagar. Åh, det skulle vara så fint. Vi får se hur det går.

Lunch och sedan så ska jag ta tag i sakerna jag ska göra idag.

Candy kane

Publicerad 2010-03-01 21:24:40 i Life,

Idag har jag lagat matlådor och betalat räkningar, vuxenpoäng på det! Ingen vuxenmat i matlådorna men det behöver vi inte prata om. Imorgon är det Sthlm som gäller igen och kontorsjobb. Måste även bli klar med min projektplan till det nya examensarbetet som jag fick ett okej på idag. Så boka in den 23 april för då smäller det!

Nu är det Spårlöst som jag som alltid sitter och småbölar lite till. Jättetöntigt men så är det. Idag är det ett riktigt känslosamt avsnitt för idag är det inte bara någon som är saknad utan nu är det en våldtäkt involverad.

Hjärna sökes

Publicerad 2010-03-01 13:47:36 i Life,

Jag känner mig helt borta idag, det är säkerligen sömnen som spökar. Sov inte särskilt många timmar inatt heller. Jag förstår inte varför jag inte kan somna. Så nu sitter jag här och nickar till lite då och då för att jag är helt slut i huvudet.

Dags att återgå till det lilla jobb jag har fått gjort idag.

Om

Min profilbild

Ida

Ida - Kan vara bra att ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela