Ida af Larsson

Helgen

Publicerad 2010-02-28 22:04:24 i Life,

Jo, en helgrapport kanske?

I fredags var det som sagt fredagsflörten och jobb på kontoret i Sthlm, åkte hem till Nypan och packade en väska för att en timme senare bege mig mot Finspång. Åkte hem till mamma och åt en riktigt familjemiddag med henne och brorsan. Sedan knatade jag (med plastpåsar i skorna för att jag inte skulle bli för blöt) bort till Östermalm och mötte upp Eriksson och Pernilla. Där träffade jag på min kusin Tomas så han skjutsade oss till JimmyNorrmalm där det vankades fest. Drack några öl och pratade en timme i telefon med kille nr 1 (mitt val i fredagsflörten, gud vad det känns töntigt). Vi drog ner till centrum där vi drack öl på Kristallen och spanade på dom oförskämt snygga killarna som spelade kvällen till ära. Gick hem från centrum strax efter två och spenderade en timme i telefonen pratandes med 1:an igen (ja, så får han heta från och med nu).

Vaknade tidigt på lördagen med huvudvärk, inte för att jag var bakis utan för att mammas katt är vårkåt och går runt och skriker. Idiot-katt. Tog bilen ner till centrum för att inhandla pomme och halstabletter till brorsan samt alkohol till mig. Stötte på ganska många faktiskt där nere som jag inte har sett på länge så det var jättetrevligt. När jag kom hem så däckade jag på soffan och fick någon timmes extra sömn.

På kvällen så drog jag bort till Rockan och mötte upp Mats där. Dawn of Silence hade releaseparty (finns på spotify) och eftersom jag är Mats ständiga vapendragare så infann jag mig såklart där även fast det kanske inte riktigt är min musiksmak. Inga större skandaler på Rockan men jag fick ett erbjudande att börja samarbeta med ett band som jag tidigare har skrivit om och vi ska titta på lite dealer i maj, det är alltid trevligt.

Vi tjatade till oss skjuts ner till centrum där vi tog oss in på Hotellet, väl där är allt lite suddigt men jag vet att jag hade jättekul. Träffade på så många som jag inte har träffat på länge och det blev ett enda stort kramkalas. Dock spenderade jag största delen av kvällen med att få berätta om p3 för alla hoppade på mig och frågade. Det är långt många fler som har hört det än vad jag trodde.

Fick skjuts hem med en av brorsans kompisar som körde som en biltjuv men hem kom jag iaf. Pratade två timmar i telefon med 1:an och somnade vid halv sex tiden efter att faktiskt äntligen ha fått sett kort på karlfaan. Mycket spännande.

Vaknade tidigt utav den kåta kattens tjut och har sedan segat framför tvn hela dagen. Nu är jag dock hemma i Nyköping och jag har varken orkat tvätta eller göra matlådor. Istället så har jag insett att jag måste byta examensarbete och att det kommer bli väldigt mycket större än vad jag hade räknat med. Men så får det bli, måste bara checka allt med utbildningen imorgon men jag tycker att jag borde få byta.

Imorgon är det kontoret som gäller igen och det betyder att jag måste krypa i säng så att huvudvärken kan försvinna tills imorn.

Söndag

Publicerad 2010-02-28 18:35:20 i Life,

Jag har huvudvärk efter alldeles för få timmars sömn den här helgen. Det gör inte så mycket men nu behöver jag jobba lite ikväll och då hade det varit skönt att vara utvilad.

Kommer börja förhandla angående ett booking agent jobb, det kommer inte inbringa några större pengar utan jag ser det mer som goodwill men vi får se. Isf så påbörjar jag det i maj för jag sa till att jag inte tänker ta på mig något mer som inte ger pengar innan dess. Det tyckte jag var bra gjort av mig själv.

Ska slänga ner mina grejer i väskan för nu påbörjas resan hem till Nypan, funderar på att ställa in den planerade Finspångstrippen om två veckor för jag vet inte om jag pallar. 

Återkommer med mer info om helgen som var när jag är hemma ikväll.

Det här med internet

Publicerad 2010-02-27 12:27:42 i Life,

Det är rätt fantastisk vad man kan ta reda på om en person om man är en duktig sökare, och det är jag. Dock sitter jag lite fast just nu men jag ska ändå ta en runda på centrum så det kommer nog lossna sen. Jag borde fasiken bli privatdetektiv, nedrans duktig är jag faktiskt. Ta sig in i register, hitta journalanteckningar och se samtliga skatteinbetalningar som skett under hela personens liv. Kan ni sånt? Och det enda jag behöver veta är två saker om personen och sedan går det att hitta allt. Haha, jag känner mig lite cool just nu. Som värsta snokaren.

Men när jag inte skryter om mig själv så kan jag vara ganska trevlig. Så det ska jag vara nu och åka ner till centrum, handal livsviktigheter som alkohol tills ikväll och halstabletter till bror. Kanske skulle fråga om han ska med?

Pjuu.

Publicerad 2010-02-26 15:37:02 i Life,

Det gick väl bra det där? Lite skakig var jag faktiskt innan dom skulle koppla in mig första gången. X antal samtal och sms fick jag efteråt av folk som hade lyssnat och ringde och vrålandes frågade om det var jag. Usch, har p3 verkligen så många lyssnare?

Två kommentarer från P3s hemsida;

Hej, måste bara säga att jag föll direkt för Ida men jag har redan en flickvän.
Tänk om man fick ha flera samtidigt!
Hoppas du väljer rätt Ida.
Kram Petter

Stackars Ida
Vilka tråkiga killar ni har hittat till henne!
Hoppas att hon avstår att välja nån.

Nu är det gjort iaf. Och här är länken. Det är nästan en timmes program så vill ni lyssna så får ni göra det när ni har lite tid över. Snubben jag valde går dock inte att hitta på nätet så jag vet inte hur han ser ut...

Liveblogg

Publicerad 2010-02-26 14:14:11 i Life,

Det är inte varje dag man bloggar när man sitter i direktsändning på P3...

Sushifredag!

Publicerad 2010-02-26 11:22:11 i Life,

Jobbet på kontoret går lite trögt. Sitter och väntar på ett samtal och kan inte göra så mycket innan. Då är det tur att man har så gudomligt fina kontorskamrater som får dagen att gå lite fortare.

Idag ska vi till Östermalm och käka fancy sushibuffé, vi har sett fram emot det här så jag hoppas på att det kommer vara riktigt gott. Det planeras även en liten tjejkväll på Golden hits här i El Stockholmo nästa vecka. Det vore supernice.

Say my name biatch!

Publicerad 2010-02-25 22:33:37 i Life,

Numera official hump (aka. slava och skjuta runt på casear) för Tokio Hotel under deras Sthlms-spelning på torsdag. Sug på den du Kenza. Jag kommer vara helt död men det är fasiken rätt kul med hump.

Torsdag

Publicerad 2010-02-25 14:37:50 i Life,

Malin - Förlåt! Haha, men vi kanske kan ses en stund ändå? En frukost/lunch/middag när du nu än inte jobbar?

Idag så stannade jag hemma. Hade snor i hela huvudet imorse och ingen av våra bossar skulle vara på kontoret så då kan man lika gärna jobba hemifrån kände jag. Och tydligen nästan alla andra också för det vara bara en och en halv praktikant av sju på kontoret idag.

Idag har jag även fått lite gjort med examensarbetet och tänkte söka en massa jobb under eftermiddagen. Och träna, jag måste träna. Visserligen är jag dödssjuk men träningskortet går ut på lördag och jag åker till Finspång imorgon så det får bli ett avslutningspass idag.

Lunch!

cocaine

Publicerad 2010-02-24 19:26:52 i Life,

Dagarna blir långa när man pendlar till Sthlm. Speciellt om man får stå på tåget hela vägen till Nyköping men måste jobba så man får stå som ett C mot väggen med datorn på magen. Jag har lite ont i ryggen nu. Men jag fick saker och ting gjort och om det går riktigt bra så kan jag kanska boka examensprojektlokal nästa vecka.

Idag så ringde Morgan från P3 Christer. Är ni nyfikna på vad det är? Okej då, jag kan väl berätta. Jag ska vara med i Fredagsflörten som veckans singel... Lite pinsamt men lite roligt också. Idag gjorde vi en intervju som inte blev så bra men va sjutton, jag orkade inte rätta det som blev fel och vadå vem lyssnar på P3 liksom?

Haha, jätteförkyld är jag också så det låter nog som om jag har en riktig whiskeyröst. Herregud. Intervjun sänds imorgon tror jag och kommer sedan ut på hemsidan... Så nu vet ni det.

På fredag åker jag till Finspång också. Skönt att få komma hemhem lite.

Just nu sitter jag och jämför två versioner av en låt med mitt kära band Smash into pieces. Det är svårt det där när man slängs in i något som man inte riktig är så säker på men man måste tycka till. Jag vet bara att dom kan gå mycket långt, mina fina små pojkar.

Förövrigt så ska jag kanske få följa med ljudteknikern på Let's dance för att lära mig lite. Jag är cool.


Här är mina darlings.
Från en spelning i Örebro som jag faktiskt var på.
Inte världens bästa ljud men dom är så fina så det gör inget.

Paparazzi

Publicerad 2010-02-23 20:42:43 i Life,

Dagens kontorsarbete gick riktigt bra, har fått konkreta arbetsuppgifter att ta tag i så det känns bra. För att avslöja lite så kommer jag framförallt pyssla med marknadsföring.

Och idag har jag varit sjukligt duktig, ställde mig och laga två matlådor för resterande arbetsvecka. Jag vet att det är tre arbetsdagar kvar men på fredag så ska vi underbara praktikanter in till stan (Gullmars är inte stan) på myslunch och äta sushibuffé. Hur gott låter inte det? Jag ska moffa i mig så att det sprutar fisk ur öronen på mig.

HELVETES JÄVLA APA!

Jag har jobbat på ett Excel-dokument under hela dagen och nu går den inte att spara. JAG HAR TA MIG FAAN INTE SPARAT NÅGON GÅNG UNDER DAGEN!!! Fy faan i helvete. Det är seriöst nio tabellark med feta jävla kalkyler på. Sa jag att det här är min förbannade otursvecka?!

Datorn kan dra åt helvete nu tänker jag lägga mig ner på golvet och slå med händerna i backen som en barnunge.

Som en dröm

Publicerad 2010-02-23 06:40:56 i Life,

Igårnatt sov jag tre timmar, inatt gick jag och la mig vid nio men somnade vid etttiden så det blev fyra timmars sömn inatt... Jag blir så trött på mig själv.

Igår så klippte jag mig i tummen. Det gjorde ont.

Tåget skulle gå 06.45, nu är den preliminära tiden 07.50 fast den har inte avgått från Norrköping än så det blir säkert senare. Det ska gå ett tåg 07.24 (hoppas, hoppas) så det ska jag satsa på att ta.

JAG ÄR SJUK OCH TRÖTT!
Livet är inte så jippie just nu.

Oh happy joy!

Publicerad 2010-02-22 20:20:27 i Life,

Jag ligger däckad på soffan i feberfrossa och förstår inte hur jag ska kunna ta mig upp imorgon.

Jag orkar inte med mer skit. Idag gick dvdn och vhsen sönder också. När ska det hände något bra?

Varför gud?

Publicerad 2010-02-22 07:39:39 i Life,

Om det finns någon liten pajsare där ute som kallar sig själv för gud så hatar den personen mig något så innerligt.

De senaste dagarna (för att räkna upp lite snabbt bara);
två sönderslagna glas
en sönderslagen skål
en snödriva innan för pyjamasen (don't ask)
en burk timjan över köksgolvet
tacos på vardagsrumsgolvet (majorkrash!)
tandkräm över en vägg (försök inte blåsa ut ljus när du borstar tänderna)
gå in i fel biosalong och se fel film
bli insnöad och få ställa in spelning
fyllemejla till en snygging
få samtliga tåg inställda
åka till Skavsta och få en buss inställd
köpa en flygfrukost för 88 kronor som inte var särskilt god
vänta, vänta, vänta

Jag blir så trött på att jag är så otursförföljd att det är pinsamt. Otur i spel, tur i kärlek heter det men jag har.... Otur i livet, tur i... otur?

Hur man tar sig till jobbet.

Publicerad 2010-02-21 21:54:49 i Life,

Plan 1 - Tåg 07.24 till Sthlm (är just nu inställt men hoppas, hoppas)
Plan 2 - Tåg 06.45 till Sthlm
Plan 3 - Buss 06.23 till Skavsta, Flygbuss 07.00 till Sthlm
Plan 4 - Ersättnigsbuss 07.24 till Sthlm
Plan 5 - Börja gå. Nu.

Plus tunnelbana på det uppe i Sthlm.

Jag älskar snön...

Hur man tar sig till jobbet.

Publicerad 2010-02-21 21:50:47 i Life,

Plan 1 - Tåg 07.24 till Sthlm (är just nu inställt men hoppas, hoppas)
Plan 2 - Tåg 06.45 till Sthlm
Plan 3 - Buss 06.23 till Skavsta, Flygbuss 07.00 till Sthlm
Plan 4 - Ersättnigsbuss 07.24 till Sthlm
Plan 5 - Börja gå. Nu.

Plus tunnelbana på det uppe i Sthlm.

Jag älskar snön...

Så var det LIA-dags igen då.

Publicerad 2010-02-21 18:57:19 i Life,

Dagen blev helt okej. Gick en sväng på stan och shoppade lite (vad höjer humöret bättre liksom?) och sedan tränade jag. Skönt att blåsa ur lite tankar och jag testade även på en sådan där spikmatta. Vet inte riktigt om det var något för mig... Jag blev mest prickig bara. Håller på att tvätta och städa och ska göra så i en timma till och sedan tar jag kväll.

Måste försöka sova skapligt för imorgon är det första dagen på sista LIA'n (praktik för er som inte pratar KY-språk). Mina 10 veckor kommer jag att göra på Ladies Night kontoret i Sthlm. Åh, det kommer att bli så roligt att få sätta igång med LN igen och framförallt att få se vad det är som skapar höstens turné. Jag tar det i bakvänd ordning, först åker på turnén och sedan är med och planerar den. Så kan det gå och jag håller alla tummar jag har för att jag får följa med i höst. Betalt eller inte, jag ska med (självklart helst betalt men ni fattar).

Världen kan vara hård.

Publicerad 2010-02-21 00:03:53 i Life,

Jag grät lite till filmen. Jag orkade inte hålla inne med det. På måndag väntar jag två viktiga samtal som kan avgöra min framtid. Stressen ligger tungt över huvudet. En lärare sa häromdagen att en människa behöver åtta kramar om dagen för att inte bli deprimerad. Jag har hört att en människa måste känna fysisk beröring, oavsett vad det är, minst en gång om dagen. Oavsett vilket påstående som stämmer så uppfyller jag inte något av kraven.

Ibland så tänker jag att jag borde röra vid kassörskor eller liknande bara för att få lite närhet men sedan så kommer jag på hur konstigt det är.

Kan inte ni som läser det här krama mig lite extra nästa gång ni ser mig? Jag behöver fylla på förrådet av kärlek för att det känns som om det håller på att sina.

Usch, jag gillar inte när jag deppar ihop. Det är liksom inte så roligt då. Jag antar att det är ännu tråkigare att läsa om det. Men jag har en plan för det och vi får se om jag kanske kan lösa det här med mina humörsvängningar. Jag ska bli bulletproof.

Nu ska jag blåsa ut ljusen, fylla mina lungor med vacker, smutsig rök och vandra in i Twilights värld. 

Sweet home Alabama

Publicerad 2010-02-20 23:20:40 i Life,

Ilskan har gått över, nu är det bara sorg kvar. Hemlängtan och en sorg över att inte ha någon nära. Nästa helg åker jag hem till Finspång för att supa skallen i bitar och gå på releasefest. Dock åker jag tillbaka till Nyköping igen på söndagen och det är väl det jag tycker är jobbigt. Jag har ingen som jag är riktigt nära här i Nyköping. Eller vem försöker jag lura? Det har jag inte i Finspång heller. Någonstans så försvann allt bara.

Är så arg!

Publicerad 2010-02-20 19:42:18 i Life,

Hur i hela jävla helvete kan Sverige bli så handlingsförlamat av lite jävla snö?! I norrland ställer dom inte in allt bara för att det är lite yrväder, ser det ut som om folket i Sibirien är insnöade hela tiden? Nej, just det! Jag tycker att det är så patetiskt, hade den svenska jävla trafiken varit förberedd och lite bättre planerat så hade det inte varit några problem. Men nu är det det och IndiKaar får ställa in kvällens spelning.

JAG KOKAR AV ILSKA!

Det här är första gången som jag ställer in något och då är det pga lite mjuk snö. Så det är bara att slita av sig lösögonfransarna, pilla bort minisäkerhetsnålarna som håller outfiten på plats och lägga sig och tjura på soffan. Som tur är så hittade jag ett nästan fullt ciggpaket för annars hade det tagit hus i helvete. Det bäste vore om jag hade haft en flaska sprit här hemma så att jag hade kunnat däcka på golvet, dreglandes. Men nej då. Här finns ingenting att dricka. Det skulle vara lite o'boy men det har inte samma effekt.

Och har man någon som kan trösta? Neheheedå. Bara Harry som ligger och sover i min jacka och han är inte så bra på det där med att trösta med ord. Förbannade karljävlar som inte kan tycka om mig.

Nu tänker jag banka mitt huvud mot väggen tills jag svimmar av utmattning.

Planerna tar form

Publicerad 2010-02-19 13:28:05 i Life,

En singelbruttas fredagkväll en vecka då alldeles för mycket vin redan har intagits;
13.30 Lunch
14-16.30 Skriva affärsplan
17-18 Träna
19-20 Författa mejl och middag
20.30 Bio (Farsan)
23.00 Promenad till all helgona kyrkan
23.30 Hem och fortsätta med Twilight

Sedär ja. Att gå på bio själv och se en komedi är väl aldrig patetiskt?
Lunch

Rockafeller skank

Publicerad 2010-02-19 10:55:34 i Life,

Festen igår var jättetrevlig. Mötte upp människor lite här och var så vi som hängde ihop blev jag, Karin, Helena, Anna, Andreas och MagnusÖppen bar vilket resulterade i ett antal glas vin, hälsingländsk buffé och underhållning. Först var det Daniel Lindström, ni vet snubben som vann idol 2004, som sjöng några låtar och sedan var det en standup vid namn Melody. Hon var rätt bra men inte helt min stil, Kjell Eriksson som var där som gäst hade jag hellre sett på scenen. Jag älskar verkligen honom.

En varsin goodiebag fick vi med oss hem också. Den innehöll; en chictidning, en anteckningsbok från skugge&co, godis, stearinljus och en skiva.

Idag blir det nog lugnt. Funderar på om jag skulle ta en promenad till kvällen bara. Är sugen på god mat och mys men det är så tråkigt när man är ensam. Och vem skulle jag bjuda över i en stad där de jag känner två som finns kvar båda har varsin karl som dom ska kramas med. Orättvist.

Frukost.

Feeling like P Diddy.

Publicerad 2010-02-18 14:12:27 i Life,

Ska precis börja göra mig iordning för ikväll ska jag på en releasefest för ett företag i Sthlm. En klasskamrat som har sitt examensarbete och det är aldrig fel med lite mingel. Åker dock hem med sista tåget ikväll så det blir inget allvarligt. Ska även prata lite om ett eventuellt jobb i juni. Det är ett väldigt roligt jobb med tanke på vem jag är men jag berättar mer när det är mer bestämt.

På med kläderna och mot tåget!

Brudfest

Publicerad 2010-02-18 01:58:35 i Life,

Fruktansvärt värd kväll.

Dock körde jag och Karin varsin dare ikväll och jag kan lova att min var mer pinsam... Den handlar om den übersnygga tränaren. Herregud, vad har jag gjort?

Det tar vi imorn.

Mumsmums

Publicerad 2010-02-17 13:23:39 i Life,

Har lagat kantarellsoppa med curry och en scone till det. Sjukt gott. Försöker även dra ner på nikotinet så jag har inte rökt en enda cigg idag än. Det är väldigt bra! Nu ska jag försöka fokusera på städningen.

En juicepress!

Publicerad 2010-02-17 11:34:14 i Life,

Jag önskar mig en juicepress i födelsedagspresent. Testade att göra apelsinjuice i min mixer men det gick sådär. Det blev ganska tjockt och skummigt och smakade lite lustigt. Men apelsinjuice blev det! Eller kanske apelsinskum...

Sov inte så jättebra inatt. Hade lite demoner som jagade mig och det var inte så lyckat. Idag kommer det dock att bli brudhäng här och jag längtar, jag behöver verkligen lite människor. Dock kommer inte det här att hålla längre, jag måste laga mig själv innan allt går överstyr. Det fixar vi i eftermiddag.

Nu ska jag storstäda här. Det känns som om jag skriver varje dag att jag städar men det brukar inte riktigt bli så... Fast nu måste jag för ikväll kommer det ju gäster.

Grohl och Homme

Publicerad 2010-02-16 23:21:28 i Life,

Dave Grohl och Josh Homme till Peace & Love. Jag dör lite inombords för jag antar att himmelriket kommer att befinna sig i Borlänge i sommar. Så många sjukt bra band och artister som kommer dit. Jag vet inte vad jag kommer att göra om jag inte är där i sommar. Jo, jag kommer att gå under. Ätas upp innifrån av bitterhet.

Ska hoppa ner i sängen eftersom jag ska försöka komma upp tidigt och har en hel del att göra imorgon. Ska spendera lite tid med Twilight också eftersom jag knappt har gjort det på en vecka.


Denna låt har jag knarkat sönder (passande ordval).
Videon är galet dålig men jag får inte nog av låten.
Videon gör inte låten rättvis på något sätt så blunda gärna.
Fast nu är ni väl så nyfikna så att ni måste titta på den...
Aja, lyssna och njut.

Possessed

Publicerad 2010-02-16 19:07:07 i Life,

Efter 16 timmars tung sömn så känner jag mig som en människa igen. Nästan. Hjärnan har inte återhämtat sig helt så jag känner mig fortfarande rätt efter. Imorgon ska jag ta tag i allt ordentligt. Idag har jag bara några saker kvar; jag ska skicka ett mejl, träna och baka en scones (eller är det utan s i singular?).

Ska även ta och röja lite här så att det inte slummar ihop igen. Harry är äntligen hemma och myser för fulla muggar.

Nu ringde äntligen Lisa och vi ska gå och träna. Så på återseende.

check!

Publicerad 2010-02-15 09:02:50 i Life,

Hundratals blåmärken
Sår på knän efter case
Sår på händerna efter skridskorblad
Huvudvärk efter 3,5 timmars sömn
En nerv i kläm i svanken
Ett svullet knä
Nackvärk
Blånagel
Skavsår
Blåsor
Bortfall av känsel i kroppsdelar
Knakande handled

Check, check, check och check. Men den vitkigaste checken glömde vi;

Är fruktansvärt lycklig.

Grynet, Karin, Ida och dumleklubborna.

Publicerad 2010-02-12 22:08:53 i Life,

Vet ni vad höjden av lathet är?
Det är att sitta tre personer med två meter mellan de två som är längst ifrån varandra och prata på msn.
Eller höjden av msn-nörderi? Jag är inte säker på vilket.

Nu ska jag och Grynet iaf dra oss in till stan och träffa en del av crewet från Disney för karaoke och öl. Fast jag ska köra, det fick bli den dealen för att jag skulle få med mig Grynet ut. Karin tänker ligga hemma på soffan och käka dumleklubbor.

Nej, nu ska jag försvinna.
Adieu.

Americanas

Publicerad 2010-02-12 11:45:33 i Life,

There are only so many ways I can make love with my hand.
Sometimes I wanna laugh, sometimes I wanna take my toaster in the bath.

                                                                             M+M's - Blink 182

Just nu vill jag så sjukt mycket vara en amerikansk tonåring, alla dessa vulgära amerikaner som befinner sig på Disney (nästintill hela produktionen är från USA) och min tillfälliga besatthet av skatepunk gör att det är svårt att inte önska sig det. Ni känner säkert inte igen känslan men jag får den till och från.

Föreställningen igår gick jättebra. Det är helt sjuka dräkter och props (bra att glömma bort vad det heter på svenska) så ni kan inte ana. Det är så svårt att beskriva och självklart så får man inte fota något.

Nu ska dock Karin och jag springa bort till Ica för att handla lite och sedan är det plugg för fulla muggar.

På återseende.

Misery Business

Publicerad 2010-02-11 14:27:41 i Life,

Arbetsdag 2Disney är halvfärdig. Vi blev lediga sista delen av passet för att vi blev färdiga tidigt. Jobbade från 8-13 och nu är vi lediga fram tills föreställning vid 17.30. Sooooooft. Ska hoppa in i duschen om ett litet tag och fräscha till mig. Det blir rätt svettigt att sova tre stycken i en säng med tre täcken och där jag ligger i mitten. Fast det är mysigt också. En sådan där tokrolig grej.

Just nu är det väldigt mycket datanörderiAllévägen 6a, samtliga tre personer på "Hotell Grynet" sitter med näsan i varsin laptop och är allmänt osociala. Samtidigt som det moffas chips och ostbågar på sina håll. Jag trivs.

Jag är så avundsjuk på de som kör Disney on ice som heltidsjobb, förra årets turné var på 266 turnédagar. Jag skulle kunna döda för att få åka med på en sådan turné. Det är verkligen det som jag vill göra, det och festivaler. Exakt dom två sakerna jag visste att jag inte ville syssla med när jag började den här utbildningen. Så kan det gå.

Ska blöta ner mig så att håret hinner torka innan det är dags att bege sig ut igen.

Förövrigt så har jag kramat Blunder idag.

Linköping

Publicerad 2010-02-10 22:30:18 i Life,

En snabb uppdatering eftersom jag lånar Gryviks dator medan han är på toa...
Igår hängde jag och Karin i Cloetta och tittade på de som arbetade, drog hem till Grynet (Gryviks nya smeknamn) vid tio och drack två glas vin och tittade på skräckfilm. Idag så har vi varit på Cloetta hela dagen och lastade ur 13 stycken big ass lastbilar. Jag förstår verkligen inte hur allt kunde få plats där inne. När allt var utlastat så hjälpte vi till med att tejpa kablar på trossar och sätta dit en massa stänger. Jag har aldrig sett så stora grejer på nära håll kan jag lova. Det är helt sjukt. Sedan så byggde vi gigantiska klädstänger och jag spräckte ett ögonbryn på Tessan... Jag har dåligt samvete men det var verkligen inte med mening. Nu på kvällen så har jag haft telefonmöte med Adam från Smash och så har vi sett på film.
Nu blir det läggdags för imorgon så är det jobb 8-22.
God natt.

Hoppsan

Publicerad 2010-02-09 16:54:21 i Life,

P3 Christer ringde nyss. Jag ska vara med om två och en halv vecka. I radion. I en kanal som alla jag känner lyssnar på. Herregud. Vad har jag tackat ja till? Borde jag strunta i det? Jag vet inte. Fast det är en rolig grej. Dom ville ha med mig nu på fredag men då jobbar jag så det blir inget. Och jag kände att jag behövde lite tid till att tänka.

Jag? I radion? Kan detta verkligen gå bra?

Jesus. Jag blev nervös.

No limit

Publicerad 2010-02-09 15:03:55 i Life,

Försöker packa en resväska till Linköping. Kommer säkerligen inte att bli så mycket uppdatering under närmsta veckan eftersom jag främst kommer att jobba men de uppdateringar jag hinner med blir säkert smaskiga.

Jag ska packa, hårgrejer och småtjafs typ laddare, och sedan är jag good to go. Vet inte hur jag ska få med mig en kudde men det går säkert på något sätt. Karin hade tydligen med sig en fet väska men jag kör på min lilla som vanligt. Jag gillar inte att ha stora väskor men jag ser det som en sport att trycka ner löjligt mycket i dom.

Jag ringde Karin för ett tag sedan;
Karin - Hallå?
Ida - G'day mate! Vad gör du?
Karin - Packar, sprang runt och letade efter mina tights som jag redan hade packat ner.
Ida  - Jasså... Erhm.... Såååå....
Karin - Mmm...?
Ida - Asså ska du ta med din nalle?
Karin - Haha, jag tänkte inte det men jag gör nog det.
Ida - Bra, för jag tänker inte ta med mig om inte du gör det.
Karin - Jag tar med.
Ida - Men lovar du?! Jag tänker inte komma dit själv med en nalle.
Karin - Ja, jag lovar. Jag tar med min nalle.
Ida - Bra!

Dagens töntpris går till mig själv och Karin som inte åker någon längre bit utan nalle. Som tur är är inte Andreas med och jobbar den här gången för på Ladies så smidde han planer på att kidnappa Karins kära gosedjur och skicka lite stoppning i ett utpressningsbrev till henne. Han vågade inte röra min så planerna gällde bara Karins. Jag skojar verkligen inte när jag säger att jag hade gått bärsärk om min nalle hade varit mystiskt försvunnen. Slå mina barn eller elda upp min katt men rör för sjutton inte min nalle. Och, slå inte mina barn och elda inte upp min katt heller men ni fattar.


Det här är min nalle, han heter - Nalle helt enkelt.
Jag har sovit med honom sedan dagen jag kom hem från BB då jag fick honom i present av
Mormor och Morfar.

Så lite tid kvar.

Publicerad 2010-02-09 09:19:06 i Life,

Sista tentan för utbildningen. Helt galet. Sista riktiga tentan åtminstone. I entreprenörskap, företagsekonomi, momstjafs och liknande. Det blorde gå galant men man vet aldrig.

Blogg.se strulade igårkväll för mig. Synd, för jag hade ett bra inlägg på gång. För övrigt så har jag en ny plan vad gäller min hottie. Kanske borde döpa om bloggen till "jakten på en karl".

Huvudvärk som heter duga ha jag efter en ganska sömnlös natt och väckning vid sju. Vaknade av mobilen och blev förbannad för att den ringde en lördag, förstod inte alls varför jag hade ställt den då. Efter några sura minuter insåg jag att det var tisdag och att jag visste hade ställt klockan på sju så att jag skulle hinna duscha och plugga till tentan.

Sedan skulle jag raka benen. Det gick ungefär lika bra som vanligt...


Såhär gick det förra gången.
Såret har fortfarande inte läkt.
Jag kan vara klantigast i världen.

Hjälp tack.

Publicerad 2010-02-08 16:59:11 i Life,

Såhär är det.
Jag pluggar. Det tar upp mycket tid. Jag kommer att pendla till Sthlm i tio veckor från och med den 22 feb vilket betyder tidiga mornar och sena kvällar. Jag vet inte vart jag tar vägen efter examen i sommar. Nu är det så att jag behöver hjälp med att välja träning, antingen så fortsätter jag med gymet, börjar spela fotboll i ett lag som erbjudit plats här i Nypan eller skiter i allt och blir fet.

Gym;
+ jag kan själv bestämma när jag ska träna
+ det är varierande träning
++ världens snyggaste karl jobbar där och det är enda kontakten jag har med honom
- det är dyrt

Fotboll
++ jag får spela fotboll helt enkelt
+ lära känna nytt folk på ett sätt man inte gör på gym
- alla i laget är 16-17 så de är bara barn
- fasta träningstider
- ingen gudomlig karl

Skita i allt
+ det är soft
---- jag blir fet

Så mina kära läsare, kan ni plita dit vilket av dessa tre alternativ jag ska göra? Skit i att skriva namn om ni inte vill avslöja att ni läser, rösta bara för jag har ingen aning. Och har ni en bra lösning på mitt trevliga "vad-faan-ska-jag-göra-med-mitt-trånobjekt-problem" så får ni gärna skriva det med.

Kurälla Dä Vill

Publicerad 2010-02-08 16:15:52 i Life,

Det är så mycket att göra i veckan. Tenta, livsviktiga mejl, Disney, telefonmöten, deadlines till ex.arbetet. Usch. Framför allt så är det examensarbetet som spökar. Jag kommer att kräkas.

Dagen; en cigg, tentaplugg, träning, tentaplugg och sammanställa de livsviktiga mejlen.

Min gamla vän Berit Ås

Publicerad 2010-02-08 12:15:06 i Life,

Härskartekniker! Åh, kommer jag någonsin att välja en utbildning där kära Berit Ås inte kommer att nämnas? Jag gillar henne, hon är cool. Bland annat så är hon övertygad om att att det inte var Al Quida som utförde 9/11 attackerna utan att det var amerikanska regeringen. Fast härskarteknikerna är min favorit av hennes idéer. Hon är oerhört viktig för pedagogiken.

Ett och ett halvt dygn kvar till Linköping. Jag längtar.

Jag vet inte vad jag har gjort men på underarmarna så har jag två blåmärken på exakt samma ställe på båda armarna. Vad har jag gjort? Jag måste ju ha slagit i något samtidigt men jag har ingen aning om vad. Funderar på om det kan vara ett resultat från styrketräningen igår men jag kan ändå inte komma på vad jag gjorde.

Lunch och återhämtning för hjärnan.

Underbara Måndag!

Publicerad 2010-02-08 09:02:22 i Life,

Vilket underbart ljus det är ute! Jag vaknade för en halvtimme sedan, snoozade och drömde om fotboll, men när jag väl öppnande ögonen så såg jag ljuset! Det här är första morgonen som det är riktigt ljust ute på morgonen och inte mörkt/halvmörkt. Jag är så glad. Det betyder att våren är här och sommaren bara är runt hörnet. Jag struntar i att det är februari, nu har våren kommit.

Jag ska strax skutta iväg till min lektion i projektledning och bara mysa!


Morgonens soundtrack är även Om en Pojkes soundtrack.

I don't mind.

Publicerad 2010-02-07 19:30:10 i Life,

Tråksöndag. Har bara tittat på 2 and a half men och tvättat. That's it. Men sådana dagar måste väl också få förekomma antar jag. Egentligen så borde jag plugga men jag orkar inte. Idag har jag struntat i allt som har med skolan att göra. Dumt? Ja. Skönt? O ja.

en skakig dag.

Publicerad 2010-02-07 14:16:46 i Life,

Det var jättetrevligt igår. Såg på Melodifestivalen hemma hos Lisa tillsammans med Lisa, JulleBulle, Lina och hennes vän. Jag och Lisa drog vidare till Tellus och det var lätt kvällens höjdpunkt. Dels för att vi hade underbart roligt åt att dansa till schlager och dels för att mitt trånobjekt befann sig där. Gosch.

Ramlade hem vid två och sängen snurrade som aldrig förr. Skulle upp och träna vid elva, ett pass som snyggingen hade, men jag försov mig. Rusade iväg för att precis hinna med andra passet men jag bakisskakade som sjutton och såg ut som en mosad tomat rent allmänt. Inte så sexigt...

Idag ska jag framförallt tvätta och sedan får vi se vad jag orkar. Jag har major bakisdag, jag tackar min lyckliga stjärna för en timme på löpbandet för annars hade jag aldrig orkat dagen.

What have I done?

Publicerad 2010-02-06 17:12:09 i Life,

Oh, what a night. Ja, vad ska jag säga? Legendary kanske? Ni måste vara så trötta på mig och mina legendery nätter.

Åkte upp till Sthlm och fick sällskap på tåget av min kära norrländska vän från Finspång som skulle till Arlanda. Mötte upp KarinCentralen för en snabb check och tog mig sedan bort till Sundbyberg. Förövrigt så tänker jag aldrig åka blå linjen mot Hjulsta själv igen. Jag har aldrig varit så långt nere på Centralen, jag kände av värmen från jordens mittpunkt. Så långt ner var spåret.

I Sumpan så hängde jag med grabbsen från Smash i logen innan spelningen och vi snackade bara lite skit. Deras spelning gick bra men inte utan förhinder. Första låten pajade backtracksen så att det bara pep, andra låten började Benjamins gitarr krångla för att det var för tjocka strängar och i tredje låten så sprack skinnet på bastrumman... Karin och jag tittade på varandra och undrade vad det var för fel på ljudteknikern som stängde av basen men det var visst allvarligare än så. Det fanns inget extra men trummisen i Plan three sprang iväg och fixade ett nytt så efter en halvtimme så kunde Smash fortsätta sitt set. Duktiga, duktiga pojkar! Publiken var riktigt på och jag filmade hela kalaset.

Hängde kvar på klubben med Karin tills det stängde då delar av Smash, jag och några randoms drog på efterfest. Adam (sångaren) och jag peppade urspårning men utan alkohol så kan det vara svårt. Men att knata runt i Sumpan mitt i natten och köpa korv för 120 spänn kan nog ses som en lagom urspårning ändå. Spenderade natten fram till fem med att skratta mig halvt fördärvad och mysa i en utav de minsta lägenheterna jag har sett.

När vi skulle sova så fick vi två bäddmadrasser (smala jävlar) att ligga på på golvet och det upptogs av fyra personer inklusive mig. Jag fick dock den sämsta platsen mot ett par bordsben och halva Adam över mig så att jag inte kunde röra på mig. Jag satt bokstavligen fast. Vaknade vid åtta och sysselsatte mig med att Facebooka, pilla i håret och läsa en tidning som låg inom räckhåll. Vid elva vaknade boysen till och jag har nog aldrig skrattat så mycket en lördagförmiddag som jag har gjort idag. I effing love them.

Mötte upp resterande Smash och en Plan three medlem för lite lunch på Subways där vi även hade bandmöte om vad som komma skall. Ett mycket spännande och bra möte. Nu är jag hemma i Nyköping och ska glitterfiera mig till Lisas schlager- och bubbelkväll. Fab!


Jag och min honeybunny med invalidoarm.


Plan Three och Smash i en kärleksfull bild.
Smash = Adam, sång, i korströjan med minimohawk. Isak, trummor (16 år FFS?!), i grå jacka och randig tröja. Benjamin, gitarr, i Dean guitars tröja med vingar. Viktor, bas, i svart linne. Per, gitarr, sittandes i svart tröja och bister uppsyn.

Antikrundan

Publicerad 2010-02-05 15:03:06 i Life,

Just det, för er som inte såg så var jag med på Antikrundan igår. En kort snutt men jag var ändå med. Ni kan nu kalla mig Antik-Ida.

Smash

Publicerad 2010-02-05 14:44:57 i Life,

Smash into pieces är så snälla! Dom fixar sovplats åt en stackars Nyköpingsbo, halleluja! Nu slipper jag ta den där arsliga bussen mitt i natten.

Hade klassmöte ner på Hemköp nyss, träffade på Malin, Helena och Josse som också skulle inhandla lite ätbart. Fast jag kom inte hem med något ätbart för det fanns inga pengar på kontot. Hade 40 kronor löst och för det fick jag ett ciggpaket, en förpackning rakhyvlar och en diskmedelsflaska. Jag tror att dom räknade en aning fel. Och jag fick fem kronor tillbaka. Sådana affärer gillar vi.

Lunch, städning och iordninggörande.

På återseende.

Fabulous Friday!

Publicerad 2010-02-05 10:32:27 i Life,

Jag gjorde som ni ser inget mer inlägg igår efter skolan. Jag packade nämligen inte upp datorn förrän nu. Jag spenderade kvällen med att städa och träna. Så jag har en halv lägenhet städat förtillfället men ska försöka hinna färdigt idag.

Ikväll åker jag till Sthlm för att möta upp Smash i Sundbyberg (?!) för lite häng och sedan ska dom spela. Gött mos. Jag har inte träffat killarna iår så det kommer att bli jättekul att se dom igen. Det här med att jag måste ta en flygbuss hem vid 03.40 är jag dock inte så överförtjust i... Och sedan buss från Skavsta 05.24. Jag kommer att vara måttligt pigg på lördag.

På lördag ska jag och Lisa ha det trevligt. Vin och Melodifestivalen. Ja, jag vet. Det kommer att bli dricka två gånger den här veckan men jag ska ta det riktigt lugnt ikväll och nästa vecka kanske det inte blir något alls.

Ska iväg och träna om lite drygt en timme så det är dags att slänga i sig lite frukost.

Förövrigt så läste jag klart andra Twilight-boken igår. Två kvällar tog den... Jag kan numera säga att jag avskyr Edward men är så otroligt kär i Jacob. Jag har honom som bakgrund på datorn. Pinsamt, jag vet men sjutton vad den karln är snygg.


You're so fucking special.

Ladies night

Publicerad 2010-02-04 14:12:05 i Life,

När jag höll på med en hemtenta så hittade jag min slutrapport från Ladies night och jag ville ge er slutet på den.

Tänkt dig själv att varje torsdag träffas vid kvällningen på O’learys på T-centralen med ett blandat gäng människor du inte har känt i mer än några futtiga veckor, snacka lite strunt om vad som hänt i veckan och sedan släpa sina överfyllda väskor till en tvåvånings, gul buss på Kungsbron där du kramar om busschauffören som har blivit bussfamiljspappa. Sätta sig i lädersätena på undervåningen, lyssna på musik och umgås med de människor du kom på dig själv med att älska efter två dagar. Dra alla dessa internskämt som redan har dragits tusen gånger men som ingen tröttnar på för att det är en påminnelse om att vi är ett turnécrew som har något tillsammans som ingen annan förstår.

Du blickar fram över helgen, funderar på till vilken stad du ska och vart det ligger i Sverige mer än bara “uppåt” eller “nedåt” och inser att de närmsta dagarna kommer bestå av väckning vid halv åtta, läggning strax efter tre på natten och om man har tur kanske någon timmes sömn på dagen att lägga till de skumpiga sovtimmarna du får på en nightliner på väg till nästa stopp. Du kommer att jobba arslet av dig, casear kommer slå dina ben gula och blå, du kommer få blåsor på fötterna, kåtslagna, onyktra, “äldre damer” kommer att göra vad som helst för att få peta på Martin på scenen och ditt ansvar är att se till att dom inte får det  och du kommer svara minst 1000 gånger på hur man fårut sin Ladies night t-shirt.

Men det gör inget, för rätt snart inser du att det kan vara så att du sitter på Sveriges bästa och roligaste turné och utan din del i arbetet så skulle det inte riktigt gå ihop. Du är viktig.

Torsdag

Publicerad 2010-02-04 10:48:04 i Life,

Ja, jag har fått en crushEn stor en. En sådan där förälskelse på avstånd som gör mig galen. Åh, du vackra människa. Se mig! Efter googlande igårkväll så vet jag fortfarande inte om personen är "off limits" och just nu har jag inte hatat dolda profiler på Facebook mer. Jag vill ha dig!

Sådär ja, efter lite trånande så kan vi fortsätta med dagen. Måste bara försöka sluta tänka på mitt kärleksobjekt.

-mind goes blank-

.....................................................................................................................

Okej, så mycket annat hade jag i hjärnan idag.
G'day.

Why?

Publicerad 2010-02-03 21:58:47 i Life,

Jag är förälskad.
Jag är förälskad.
Jag är så jävla förälskad.


Åren går men ärren består...

Publicerad 2010-02-03 11:56:28 i Life,

Idag är det en vecka kvar tills det är sex år sedan.

Sex år.

Går tiden så sjukt fort?

Sex år sedan jag såg min fina pappa för sista gången. Sex år sedan jag blev berörd av hans arbetarhänder. Sex år sedan jag kände lukten av hans Ferrariparfym. Sex år sedan vi filosoferade om vad jag ville göra med mitt liv. Sex år sedan han förklarade att han inte ville att jag skulle sluta som honom, utan uppfyllda drömmar, utan att han ville att jag skulle ta tag i mitt liv. Sex år sedan jag såg min pappa i en kista med kall hud och obduktionssår över kroppen. Sex år sedan jag låste kistan och gömde nyckeln i en skokartong där hans mobil, plånbok och glasögon finns.

Den skokartongen står gömd i en garderob som jag inte så oftar tittar i. Jag vet vad som finns där i och en del saker är så makabra att jag inte klara av att se dom. En bunt med foton på när han ligger i kistan som jag aldrig har vågat titta på. Några gånger har jag misstagit dom för andra kort och råkat titta på det första. Det hugger till i hjärtat och jag vänder dom med baksidan upp så fort jag bara kan. Som tur är så är första bilden väldigt suddig så jag kan inbilla mig att det bara var ett foto på något kludd.

Det här är kanske inte något man vill läsa om en onsdaglunch och jag tvingar ingen att läsa. Det är bara så att jag inte kunde sova inatt för att jag låg och tänkte på det och det hjälper att få ner lite skriftligt. Förlåt för mina svarta tankar men utan dom vore jag inte jag.

Jag har min fars blod i en skokartong med en stjärna på.

Ensamma kväll.

Publicerad 2010-02-02 21:49:44 i Life,

Träningen gick bra, först var det en halvtimma core och sedan en halvtimma gång. Det är ungefär som en crosstrainer fast med tränare. Tog ut mig så fruktansvärt på gången att jag fick lite av min kära ansträngningsastma jag inte har kännt av på länge, inte så roligt men skönt att få blåsa ur kroppen lite. Imorgon bokade jag personliga tränaren igen. Missade ju förra bokningen för att jag blev så attans sjuk. Så imorgon får jag ta och hitta lite snygga träningskläder eftersom PTn är så förjordans het. Han skulle göra en kroppsanalys, vad sjutton är det?! Jag vet inte men jag tycker inte att det låter jättemysigt när man är svettig och dan.

Idag så handlade jag även lite mat, kom fram till att den maten måste räcka i en månad... Happy studentliv.

Just det, jag har mejlat till två fotbollslag också. Det spritter i benen efter att få spela boll och jag tror inte att det kommer att bli så mycket med Igelfors för mig så då är det bäst att försöka hitta ett lag som jag faktiskt kan träna med.

Nu ska jag nog lägga mig och läsa bok. Klassisen Helena är bäst på att låna ut böcker kan jag lova.

En vardag

Publicerad 2010-02-02 17:16:02 i Life,

Imorgon är det äntligen skola. Jag blir knäpp på att bara sitta hemma utan tydliga tider på vad man ska göra. Hemtentan i kom/dok som består av att skriva ett CV går trögt. Jag hamnade på AMS och sparade en massa ansökningar som jag ska söka. Kan man säga så? Aja. Helst av allt skulle jag vilja ha ett nattjobb så att jag kan kobinera det med mitt andra liv men vi får se.

Träning om en timme men jag ska försöka få lite städat här först. Imorgon får jag besök så det kan vara bäst att få ordning lite. Och städning tillsammans med Queens of the stone age är inte helt fel.

Idag började inte så bra.

Publicerad 2010-02-02 11:21:09 i Life,

Vaknade för några timmar sedan och blev utav några olika anledningar så besvikna på två personer att jag kokade av ilska. Jag vill verkligen inte vara arg men dom ger mig inget val. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att en tidsperiod i mitt liv helt klart går mot sitt slut.

Annars så sitter jag och laddar upp bilder på datorn. Gött. Det är hela december och januari som ryms på mitt lilla minneskort. Nu kan brorsan äntligan sluta tjata på att han ska få sina bilder.

Idag hade jag som sagt en del att göra så det är bäst att jag sätter igång med detsamma.


Harry har för tillfället knölat ner sig i min dataväska...
Han är rätt wierd han.

Fääärdig!

Publicerad 2010-02-02 00:04:42 i Life,

Såja, vilken jävla timing! Färdig och inskickat med hela 10 minuters marginal. Dock håller ryggen på att förgöra mig efter ungefär 13 timmar i samma frammåtlutande ställning i en stenhård soffa. Nu skiter jag i det här och tar en kopp thé framför tvn innan det är läggdags.

Veckan;
Tisdag - Skriva två ansökningar, hemtenta i kom/dok, läxa entreprenörskap, städa, träna.
Onsdag - Entreprenörskap, Mittwoch, två brudar på soffan.
Torsdag - Träna, Projektledning, Antikrundan (jag kan vara med, peppar, peppar, ta i trä).
Fredag - Hemtenta i kom/dok, träna, Sthlm för spelning och möte med Smash samt Catapult music.
Lördag - Försöka hålla mig nykter, skriva slutrapport, titta på film.
Söndag - Träna, tvätta, städa.

And then?!

Publicerad 2010-02-01 21:31:15 i Life,

Jag är helt slut i huvudet. Har skrivit projektplan i alldeles för många timmar nu. Och jag vet, jag får skylla mig själv som är ute i sista sekunden men ändå. Lite får jag frusta. Har en marknadsföringsplan, ett resonemang kring uppföljning, en uppdatering och påfyllnad av riskanalys, PERT-diagram, arbetsstruktur, leveransstruktur och lite finpill i hela dokumentet. Usch, nu insåg jag hur mycket det var.

Dags att återgå.

Kom ihåg mig då.

Publicerad 2010-02-01 13:40:08 i Life,

Winnerbäck och pillande med projektplanen. Dock väldigt mycket tankar i omlopp som alltid efter en helg. Denna helg kom jag fram till att jag verkligen gillar det här med dubbeldanserna. På baksidan av Hans Gunnarssons bok En jävla vinter så står det såhär;

Det enda som hägrar på hemmaplan är fredagsdiskot på hotellet och förhoppningen om att finna den stora kärleken. Men danskvällarna bjuder mera på fylla än på kärlek [...] Det är kort sagt en jävla vinter för Gunnar, 21 år och fast i Finspång.

Lite så är det väl som det är, på dubbeln på hotellet i Finspång. Alla letar mer eller mindre alltid efter någon att gå hem med, det känns som om det är ett stående mål för alla singlar som flyter runt i Finspång. Och jag gillar det. Jag gillar att det är så enkelt för att det är något som ligger undermedvetet hos alla. Tragisk kanske många skulle kalla det för men jag håller absolut inte med. Jag har nästan alltid roligare på utekvällar i Finspång än i t.ex. Sthlm för att det verkligen är en helt annan mentalitet, en mer öppen mentalitet.

Hemma i Finspång så är man t.ex. inte full förrän man gör sin första omkullramling och man vajar när man försöker stå stilla och man har inte vart full om man minns hela kvällen. Att hångla med någon helt random är också helt okej och att ha "råkat" ligga med tre tjejer/killar i samma kompisgäng är i allra högsta grad normalt för så många liggbara finna det inte. Alla som har pratat med varandra är buksvågrar/svägerskor på ett eller flera håll. Så är det bara.

Fast jag gillar det. Jag gillar att det mesta är väldigt avdramatiserat i Finspång som det inte verkar vara på andra platser i Sverige. Och dubbeldanserna är det som mest förkroppsligar allt detta. Insåg i helgen att jag kommer vara i Finspång på nästa dubbel (alltid sista helgen i månaden på vinterhalvåret) också eftersom jag ska på en releasefest då och jag blev innerligt glad. Det är väldigt svårt att förklara för utbölingar och nästan ännu svårare att förklara för finspångare som fortfarande bor kvar för det är en sport i att hata Finspång så mycket som möjligt när man bor där.

Jag vet inte om jag lyckades förklara något i mitt resonemang för jag skrev bara ner allt i den ordningen jag funderade på det men jag ville bara ha sagt att jag gillar allt det som har med dubbeln att göra, det är så... finspång helt enkelt.

Boken En jävla vinter av Hans Gunnarsson är en bok om hans uppväxt i Finpång och det speciella med Finspång. När jag läste den för första gången på gymnasiet så hatade jag den och skrev SKITBOK över sidan av den men jag antar att den kan förklara en del av mitt underbara tragiska Finspång. Så läs den ni utbölingar. Om inte annat så är den en helt okej bok. Trots den hatiska början;

"Vad jag har förstått", sa journalisten, "så började du din bana i Finspång och..."
"Låt mig bara först säga", avbröt konstnären, "att i Finspång börjar man inga banor."

I could never be your woman.

Publicerad 2010-02-01 11:23:19 i Life,

En ny vecka. Har en gigantisk böld på vänstersidan av halsen. Det skulle kunna vara cancer, vill bara att det ska sluta göra ont. Förra veckan blev det också "bara" alkohol en gång. Två veckor och två alkoholkvällar. Det kanske inte betyder någonting för er men för mig betyder det väldigt mycket.

Idag ska projektplanen in och jag ska även skicka iväg två jobbansökningar. Vi får se hur det går med det egentligen. Projektplanen måste bli klar men eftersom deadline inte är förrän 23.59 så lär jag bli klar med den 23.57. Alltid i tid men med andan i halsen...

Om

Min profilbild

Ida

Ida - Kan vara bra att ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela