Ida af Larsson

Det var en gång en liten fågel....

Publicerad 2010-10-30 08:58:11 i Life,

Shit vad jag har dlig musiksmak just nu.

Gick upp vid tjugo över åtta så att jag ska hinna med att göra mig iordning, packa och allt annat. Vi får väl se hur det går... Skönt att komma hem tidigt iaf istället för att ramla in vid sju som jag brukar göra.

Nu måste jag nog gå för jag ska hitta en outfit också...

Party like a rockstar.

Publicerad 2010-10-29 23:24:15 i Life,

Nu har jag donat med det sista till Ellis presenter och tänker gå och lägga mig. Ska försöka gå upp skapligt så att jag hinner med att packa och sådant utan att för en gångs skull stressa ihjäl mig. Städat hela lägenheten har jag hunnit gjort också. Jag är fruktansvärt nöjd med min fredagkväll. Tänk, man kunde visst bli det utan alkohol eller musikjobb. Fy sjutton.

Alors on danse

Publicerad 2010-10-29 18:20:51 i Life,

Städa, städa varje fredag...

Idag ringde Anticimex på dörren och så åt mig att om jag inte städade så skulle de vara tvungen att riva huset. Så det var bäst att göra som dom sa. Typ så var det. Men städar det gör jag. Typ.

Lyssnar på en massa dansmusik och taggar inför morgondagen. Stannar i Nyköping ikväll och tar det lugnt. Det blir nog kanske lite film senare men vi får se.


Ke$has nya som kommer att vara ledmotivet imorgon.

Jesus.

Publicerad 2010-10-28 22:01:45 i Life,

Jobbade till 19 idag. En bra men väldigt lång dag på jobbet. När jag väl kom hem så stod det ett rosa blommogram utanför dörren, underbart! Det var en jättefin buket från en väldigt fin människa och jag blev väldigt glad. Nu står dom i min alldeles för dyra märkesvas som aldrig innehåller blommor. Men fint är det.

Precis när jag kom innanför dörren så ringde jag Lisa som var ute och brummade med Maja som tog körkort idag, dom var utanför mig så jag sprang ner och vi tog oss en sväng till Max för att fira hennes körkort. Kom hem efter cirkus en timma och la då upp en recension på nätet (här hittar ni den). Nu är klockan tio och jag är precis färdig med det. Planerna idag var att storstäda mitt råttbo till bostad men vem sjutton orkar det såhär sent? Kanske stannar i Nypan imorgon och donar här hemma men jag vet inte än. Ska till Finspång på lördag iaf för att fira Elli.


Den alltid så glada Maja och Julia som i vanliga fall har en hals.
Puss på er mina bruttor!

The past

Publicerad 2010-10-27 21:00:58 i Life,

Läste igenom föregånde års oktobrar (ja, oktober i plural) och insåg att jag var sjukt mycket bättre på att blogga förr. Jag vet inte varför det är då. Dålig inspiration, inte så mycket som händer eller brist på tid?

Nu fick jag ju bara prestationsångest...

Min snygga, halvnakna granne har skaffat flickvän. Nedrans.

Jag fick förövrigt ringa och ljuga lite igår. En polare hörde av sig för att hans ex skulle flytta iväg med deras barn och han ville att jag skulle kolla upp när hon sa upp lägenheten. Så jag ringde ett samtal, låtsades vara exet och lekte lite privatdeckare. Kul grej. Det bästa är ändå att han ringer mig för att han antagligen tycker att jag är bäst på att ljuga. Ska jag ta det som en pik?

Grattis bloggen!

Publicerad 2010-10-27 20:02:56 i Life,

Nu i oktober så är det fyra år sedan denna blogg började uppdateras regelbundet. Herregud. Fyra år utav glädje, sorg, ångest och lycka. Visserligen så startades den i mars 2006 så det är snart femårs-jubileum men det var inte förrän i oktober som den kom igång ordentligt.

För fyra år sedan så bodde jag hemma hos mamma, hade ett halvår kvar till studenten och bar på mycket tunga känslor. Det känns ändå väldigt roligt att bloggen har funnits med så länge och vittnar om saker som har hänt som jag annars inte skulle kunna minnas.

Så grattis bloggen.


Och grattis Elli som fylle 22 idag!
Maria, Elli och jag en gång för längesedan.

Say what?

Publicerad 2010-10-26 19:41:39 i Life,

Jag gick och fillurade på att jag skulle skriva ett inlägg om att man får så väldigt mycket blåmärken på konstiga ställen när man jobbar med barn men precis då så knatade jag in i mitt bort och skaffade mig seriöst en lårkaka. I smällen så svartnade det framför ögonen och jag var inte säker på om jag fortfarande hade benet kvar, så fruktansvärt ont gjorde det. Ursäkta mig men varför är jag så obotligt klantig?!

Nåja, mitt ben är blått men mitt hår är numera svart och rött. Jag tröttnade på den helröda så jag mixtrade lite med hårfärg.


Resultatet. Jag är typ nöjd iaf.

I am not a robot.

Publicerad 2010-10-25 19:18:36 i Life,

Shit vad jag är trött. Har jobbat 06.15-17.00 med 10 minuters rast. Helt galet. Det är så intensivt på jobbet så att man är helt slutkörd efter en dag. Jag tänkte städa och färga håret men det är bara att glömma. På sin höjd så kanske jag orkar kolla om jag har pengar på kontot. Och förhoppnignsvis trycka i mig en macka.

Jag har haft glasögon på mig hela dagen vilket är en bedrift, jag brukar aldrig ha dom på mig. Men jag menar, varför göra det lätt för ungarna (och personalen) när man kan färga håret drastiskt och bära glasögon huxflux?

Mysdag.

Publicerad 2010-10-24 18:28:02 i Life,

Jag skulle verklligen ljuga om jag sa att jag hade bytt om från pyjamas idag.

Sov till strax efter två, man får faktiskt göra det om man tog en nattbuss hem och var hemma vid halv sex på morgonen. Gick upp, gjorde några mackor och la mig på soffan med ett doftljus tänt och datorn i knät. Nu är klockan snart halv sju och jag har inte rört på mig. Det är mysmörkt i lägenheten och det är bara ljuset, en zebralampa och min dator som lyser upp rummet. Det är otroligt mysigt.

Jag orkar faktiskt inte göra något idag. Och det tycker jag är helt okej med tanke på att jag inte bara har legat still på väldigt länge. Ska nog se en mysfilm sen också. Typ The holiday, det är min favorit. Jude Law är så krimminellt snygg, Kate Winslet bor i finaste stugan, Cameron Diaz har mitt drömliv och Jack Black är världens bästa. Sedan så blir det sängen tidigt eftersom jag börjar kvart över sex imorgon.

Det har varit en sådan fin helg på så många sätt och kvällens mys är definitivt det bästa avslutet.

Märks det att min värld är rosa idag?



Och så hittade jag den här bilden idag som kan vara på världens bästa kanin.

Nostalgi

Publicerad 2010-10-20 19:23:49 i Life,

Minns ni Crash test dummies?! Dom har tydligen gett ut en ny skiva i år. Det är ju helt galet! Jag lyssnar på den nu och vi kan väl säga att jag nu verkligen inser hur bisarr sångarens röst är. Jag skulle kunna ge min högra hand för att få låta sådär under en vecka. Galet är vad det är.


Crash test dummies - Mmm Mmm Mmm Mmm
Har ni inte sett videon så se den, 90-talet my love.
Nu fick jag feeling och tänker spendera kvällen med att titta på
musikvideos med Nirvana.

Jul

Publicerad 2010-10-20 11:09:20 i Life,

Nu har min julkänsla börjat infinna sig. I förrgår blev det jullåtar för första gången (Tommy Körberg) och jag har börjat planera hur jag ska julpynta. Fast jag har inte så mycket pynt, en minigran, en adventsstjärna och lite glitter typ. Det som är mysigt i år är dock att jag kommer att få vara med om ett luciatåg och en julavslutning i kyrkan med jobbet, så fruktansvärt mysigt! Åh, vad jag längtar.

Håller på att tvätta men det är en kamp emot klockan för att hinna innan jobbet. Jobbar 13-16 idag och det blir nog bra. Ska dock byta om från min "städrock" från 60-talet och sätta på mig vanliga kläder. Känner för lite rolig makeup idag också. Vi får se vad det blir.


Förra julen med småkidsen.
Jeremhia, Tomten, Mattheus och Kaiya.
Jeremhia var lite förbryllad över den röde mannen.

Helgen

Publicerad 2010-10-19 17:26:17 i Life,

Ja, kanske borde berätta om helgen?

Jobba som sagt på Ladies night fredag-lördag och fredagen blev lugn. Efter lördagens gig så kom vi dock fram till att det skulle firas och halv tre så korkade vi upp vinet och begav oss till Patricia (en "nattklubb" på en båt som stänger 05 i Sthlm). Väl där så gick Karin och jag upp till "övre däck" som fick komma att kallas för kabyssen resten av kvällen. Vi träffade på två trevliga snubbar som bjöd på det mesta i baren och vi hetsdrack. Det var helt sjukt trevligt där uppe och dit får det lätt bli fler gånger. På Patricia har jag nekats inträde två gåner tidigare p.g.a. åldersgräns men i lördags så var det bara 23 och då kom vi in. Vi drog hem till Karin på efterfest vid sex på morgonen och köpte folkisar som vi smuttade på.

Sjukt rolig natt och dagen efter spenderade jag lite tid på centralen med fina Sofie, ramlösa och tankar kring framförallt karlar (ovanligt).

Ursäkta mig men jag måste ta tillbaka min åsikt om att Daniel Adams Ray är tråkig. Gubben i lådan är briljant!

Just det, slängde en tjock plåtdörr över mina egna fingar i lördagsnatt och nu är min misstanke stark om att vänster ringfinger har en spricka i benet. Ja, vad säger man? Jag är inte förvånad...



Jag vill hylla denna dag med en oerhört vacker bild på den vän som har
stått mig närmst i flest antal år (12 år).
Hon heter Eriksson, Lill-Erik eller bara Erik (hennes mamma hävdar dock Emma),
och hon brukar vara snyggare.
Foto: Wincent aka. en annan Emma.

Tisdag

Publicerad 2010-10-19 10:57:19 i Life,

Jag är så otroligt trött om dagarna nu. Jag antar att jag jobbar mer intensivt än vad jag är van vid och kroppen inte riktigt har lärt sig än. Nu i helgen är jag åtminstone ledig. Visserligen spelning på lördag men annars så.

Hade öppning imorse på skolan och börjar jobba fritids klockan 13 igen. Har idag hunnit se de senaste två programmen av Kungarna av Tylösand som jag hade missat. Jag är helt övertygad om att Rang kommer tillbaka i nästa avsnitt. Rooooligt. Ska nog städa lite nu innan jag drar tillbaka till skolan. Imorgon så har jag flertalet papper som ska skickas iväg och två recensioner som ska skrivas.

Peace out.

seg

Publicerad 2010-10-17 19:35:42 i Life,

Är
Slut
Måste
Vara
Vaken
Lite
Till
Äggmackor
Och
Notting hill
Innan
Läggdags

Godnatt.

Urk.

Publicerad 2010-10-15 05:51:36 i Life,

Två och en halv timmes sömn. Check.

Nu tar vi helg och jobbar lite mer.

Hur högt?

Publicerad 2010-10-14 20:44:08 i Life,

Ibland kan jag bli så trött på mina vänner. Jag älskar dem verkligen men ni vet alla att man har sina sidor som faktiskt är ganska störande. Man ser förbi det för att man älskar personen i fråga men vissa gånger så vill man bara slå något hårt i huvudet på dem. Dock är jag världens mest kortsinta (om man kan säga så) människa. Jag är jättedålig på att faktiskt vara sur på någon i mer än två minuter.

Kommer inte att skriva något i helgen. Ska jobba 06.15-15.40 imorgon, ta tåget 16.13 till Sthlm och jobba Ladies night i helgen. Kul som faan och förhoppningsvis så kommer vi röja lite i storstaden imorgonnatt.

Nu ska jag slänga på lite smink innan vi tar en sväng till Rockbaren.

Sådan fråga...

Publicerad 2010-10-13 20:48:32 i Life,

Jag är lite bitter. Så jag konsulterade 118800 för svar;

"Seriöst, är jag för bitter eller är det fel på det manliga släktet?"

"Hej. Du är inte för kräsen och det är inte heller något allmänt fel på det manliga släktet, du har endast haft otur när det kommer till män. Ge det lite tid, din prins i skinande rustning kommer tids nog. Mvh 118800"

You're my butterfly.

Publicerad 2010-10-13 11:07:03 i Life,

Crazy town från Spotify. Coolt.

Kan ha ätit världens äckligaste frukost. Hittade havregryn i en påse så jag blandade det med vatten och salt och ställde in i micron för att göra gröt eftersom jag inte har något bröd eller annat frukostmaterial. Jag trodde seriöst att jag skulle kräkas när jag smakade på det för det smakade så salt och degigt att det var fruktansvärt. Fick en snilleblixt och slängde i russin och honung för att det skulle gå att äta. Utav någon självklar anledning så smakade det då ännu mer förjävligt men eftersom det var det enda jag hade så var det bara att hålla för näsan och försöka svälja stora klumpar så att det skulle ta slut snart. Nu har kväljningarna lagt sig men det var nära ett tag där.

Har haft en riktig slapparmorgon/fm eftersom jag är ledig fram tills 13. Läst ut min braiga bok, legat på soffan och försökt intala mig själv att det inte alls behövs städas. Det går sådär men tanke på att mitt diskberg snart kommer att invadera sovrummet/toaletten/garderoben och alla andra vrår i lägenheten. Det kanske är bäst att faktiskt städa lite idag? Hinner jag med en halvtimme bara så har jag åtminstone gjort något konstruktivt.



Malin och jag, något på lyset under en kväll i somras som slutade legendariskt.

Damaged goods.

Publicerad 2010-10-12 19:23:38 i Life,

Jag är så fruktansvärt trött. Heldag på jobbet idag samt övertid på det och jag är helt slut. Jag vill verkligen gå och lägga mig nu men det är lite väl mycket panschisvarning på att lägga sig innan nio. Sjuk har jag blivit också, antagligen ingen feber men är superförkyld i övrigt.

Jag har förövrigt klippt av en halvcentimeter på mina naglar men de är fortfarande långa. Som notorisk nagelbitare så är jag mäkta stolt.

Simpson Halloween special på tv, måste rikta uppmärksamheten ditåt.

Måndag

Publicerad 2010-10-11 20:14:32 i Life,

Ja, det som hände i torsdags var alltså att vi krockade. Jag ville inte skriva det då eftersom jag inte hade pratat med mamma om det och hon bara skulle ha blivit alldeles för orolig.

Vi körde på motorvägen mot Nynäshamn när vi kom över i fel fil och en bil bakom körde på oss. Allt gick bra med alla, vi blev bara väldigt chockade. Bilen fick lite stryk men det hade kunnat gå väldigt mycket sämre så vi är glada att det blev som det blev när vi ändå var tvungna att krocka.

Helgen har varit bra i övrigt. Kidsen var snälla (har jag sagt något om att det var en upptakts konferens för elevråd/elevkårer i hela Sverige? Annas så vet ni det nu) och det var riktigt roligt att jobba med Michaela igen. Hon var projektledare och jag projektledarassistent.

Idag så var det tillbaka till särskolan och ännu en ny klass. Sjukt kul. Jag älskar verkligen alla ungarna och jag blir glad i hjärtat när man ser framsteg i relationer till dem och när man inser att man förstår dem efter så kort tid. Imorgon så börjar jag 6 och ska öppna själv för första gången så lite nervöst är det men det ska nog gå bra.

Jag tittar på sommarpratarna och tänker göra så i 45 minuter till för att sedan inta sängen och min bok. Just nu läser jag en sådan bra bok att jag varje morgon när jag går upp längtar tills jag ska lägga mig igen och få läsa mer.

Nynäshamn

Publicerad 2010-10-07 23:21:21 i Life,

Ligger på vårt hotellrum och ska precis lägga mig. Det har varit en minst sagt händelserik kväll. Men jag orkar inte förklara. Tro mig bara att ni vill veta. Nu loggar jag ut hjärnan och säger godnatt. Klockan 06.00 imorgonbitti har vi vårt första möte.

Over and out.

Drömmar

Publicerad 2010-10-07 09:15:15 i Life,

Inatt drömde jag en dröm där jag, Elli, hemlig man 1 och hemlig man 2 var iväg och skulle åka skidor. Jag vet inte om ni förstår hur komplexa mina drömmar är, jag tror faktiskt inte att något drömmer så detaljerat som jag gör. Åtminstone att jag kommer ihåg precis allting när jag vaknar.

Jag tror att Elli ringde mig inatt. Jag är inte helt säker men jag har det på känn att hon ringde. Jamen, titt på faan. Det hade hon gjort. Undrar vad jag sa? Jag är helt slut när jag vaknar och det där med att prata i telefon fast jag nästan sover är jag expert på.

Tråk-Ida

Publicerad 2010-10-06 19:08:57 i Life,

Vilken tråkig blogg det här har blivit. Känns inte som om jag har något roligt att skriva. Eller ja, det har väl aldrig varit någon särskilt bra blogg men den innehåll lite mer förr än vad den gör nu.

Inget spännande att berätta idag heller. Imorgon drar jag dock till Sthlm och sedan Nynäshamn. Jag har aldrig varit där så det blir trevligt.

Seriöst, jag har ingen inspiration. Till något alls faktiskt. Jag är för trött.

Ajaj

Publicerad 2010-10-05 21:52:57 i Life,

Jag hatar datorer så fruktansvärt mycket, och jag hatar mitt klantiga jag.

Fast jag älskar att klockan är 22 och jag är trött. Det har nog inte hänt på många månader. Och så gillar jag House. Big time.

.............

Publicerad 2010-10-05 18:13:22 i Life,

Döda mig, döda mig, döda mig, döda mig.

Hur kan man vara lika jävla dum i huvudet som jag?!

JAG PALLAR INTE MED MIG SJÄLV!

Nu tänker jag dö.

Mosig

Publicerad 2010-10-04 21:03:45 i Life,

Det gick jättebra att jobba, kanonbra personal och gosiga ungar. Fick ännu fler timmar imorgon så istället för att jobba 06-08 och 13-16 så blir det 06-16. Gött. Dock innebar det att alla samtal som jag skulle ringa idag och imorgon fick klaras av ikväll och det har tagit tid kan jag lova. Skulle även skriva en skivrecension på Hoffmaestros nya men nu är det färdigt och jag tänker slänga mig ner framför en IQ-befriad film och bara dega.

Vuxenpoäng som satan idag.

Huvudvärk

Publicerad 2010-10-04 10:47:02 i Life,

Det smakar tvål i munnen. Det kanske inte var så smart att ge sig på supermycket nytt samma dag. Jag är nämligen nervös. Bajs.

Bourlanche (Jay Z's uttal på Borlänge)

Publicerad 2010-10-03 22:44:53 i Life,

Det var jättekul i Borlänge. Först träffade jag som sagt Emilia i Sthlm, vi lunchade och snackade om vad som hänt senaste året och skvaller från Finspång. Tog mig sedan till Alvik och mötte upp Teresa, Lina och Stefan för att bila till Borlänge. Jag sov som en liten gris. Väl där instalerade vi oss på vandrarhemmet och piffade till oss.

Asrolig fest, det var segt med alkoholen efter en gudomlig bufé men frammåt tolv så brakade det loss. Fick även träffa på vår fina Rockbjörn som P&L vann för några veckor sedan för årets bästa festival. Det slutade med att vi vid fyratiden knatade ner till Dalälven som låg precis bakom vårt hus för att bada, efter att vi doppat tårna så insåg vi dock att det var en ganska dum idé så alla stupade i säng istället.

Idag så har vi haft en sådan där rolig bakisdag där man är lite knäpp, mår lite illa men är glad åt livet.

Imorgon så gäller det, första dagen på två olika jobb och förhoppningsvis ett besked om att jag har fått ett tredje jobb. Det ena jobbet imorgon är inte så farligt, ska ringa en massa samtal och dubbelkolla så att folk dyker upp i Nynäshamn i helgen där jag ska jobba som projektledarassistent. Mycket nu. Men helt otroligt skönt.

Dags för sängen och en ny bok av Marian Keyes.

vaken

Publicerad 2010-10-02 09:11:07 i Life,

Har gått upp klockan åtta (-isch) två dagar i rad nu, är lite snurrig efter det. Dock måste jag verkligen springa och göra mig iordning nu med tanke på att jag även ska packa en liten väska och komma på vad jag ska ha för kläder ikväll.

Jag ska ju till Borlänge ikväll och gilla läget. Först är det dock fika med Emilia och mitt livs första besök i Alvik som gäller.

Emilia och Lisa på Halloween -08

Tjo-fucking-ho!

Publicerad 2010-10-01 19:45:17 i Life,

Så in i helvets glad! Var på intervju imorse och när jag kom hem nu så väntade det ett mejl som sa att jag har fått jobb från måndag till och med nyår. Hur jävla guld är inte det?!?!?!? Det är ett långvik på en särskola här i Nyköping. Första två veckorna så kör jag 50 % och från vecka 42 så är det heltid. Jag är så jävla glad, så jävla glad att jag nu tar champagnen under armen och cyklar bort till Lisa för att fira med middag!

Tooooooorsdag

Publicerad 2010-10-01 00:07:13 i Life,

Det blev en sväng till Rockbaren för att hälsa på några vänner, vissa fullare än andra. Trevligt som sjutton men jag tog mig i kragen och begav mig hem tidigt eftersom jag har en arbetsintervju och ett jobbpass att klara av imorgon. Det där jobbet som jag verkligen inte skyltar med att jag har men som åtminstone ger pengar.

Annars? Jodå. Jag överlever. Ser fram emot lördag då jag ska på en fika med världens mest saknade Emilia, hon som faktiskt är den största anledningen till varför jag befinner mig i och älskar musik/eventbranschen. Sedan bär det av mot Borlänge för kick out med Peace & Love festivalen. Det kan nog bli riktigt jävla bra.

Idag har jag gjort en ny spellista med mest 60-tals musik. Jag älskar det som faan, dels för att jag är kär i hela årtiondet och för att många av låtarna var en del av min barndom. Därför så tänker jag bjuda er på en av dessa låtar;


Herman's Hermit - Bus stop

Om

Min profilbild

Ida

Ida - Kan vara bra att ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela